夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

半年前,偶然間發現c6上141,唔查唔知道,原來都上左一段時間,佢話齋睇,無食過,我地一齊十幾年,佢一直都係好好老公好爸爸形象,半信半疑嘅情況下,我還是選擇相信。但接下來,謊言開始自打嘴巴,開始出現漏洞了。今晚我決定鼓起勇氣再攤牌,佢終於承認了,佢話去過幾次,我問幾多次,佢答唔記得,但好耐無去過了。一句唔記得,我心裡面已經有答案了。我問究竟係咩原因,一開始佢唔肯講,只係認錯,保證唔會再咁,我話,如果你係我,你信嗎?再三問佢,佢話一來貪刺激,二來係報復心理。報復乜?原來係結婚前,我網上識左個男仔,佢話呢件事傷佢好深。

la_source    發表於 22-2-16 11:43

大宅

kiki00000 發表於 22-2-16 01:15
半年前,偶然間發現c6上141,唔查唔知道,原來都上左一段時間,佢話齋睇,無食過,我地一齊十幾年,佢一直 ...

但係,我同個男仔真係乜都無做過。
我地有一仔一女,仔5歲,女10歲,個女出世之後,我一直係全職太太。我地嘅感情之前我一直自我認為良好,原來佢有咁多野呃住我,呃我咁耐。今晚,我腦海一片空白,我唔知接下來我應該點好?完全唔知。

公爵府

佢話報復, 似乎係想將部分錯失歸咎於你, 等你唔好怪佢咁多, 因為你同個男仔做過咩, 係你傷佢在先, 所以佢而家傷番你都情有可原, 係你令到佢咁做, 你唔應該怪哂佢.

其實边係報復, 分明係佢自己貪新鮮刺激好玩, 婚前你老公唔知你同個男仔無嘢咩? 如果你地真有嘢, 佢會甘心娶你? 呢d只係佢行差踏錯既藉口.

Charsss    發表於 22-3-3 18:39

公爵府

你叫佢食屎啦,報復?根本俾你逼到埋墻求其噏啲嘢咋嘛!根本係因為出面花樣多,含磨咩都齊,咁佢同你認出邊玩得好爽歪歪咩?正衰人,仲將個責任放落你度

男爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 01:15
半年前,偶然間發現c6上141,唔查唔知道,原來都上左一段時間,佢話齋睇,無食過,我地一齊十幾年,佢一直 ...

報復?!用呢種方法報復佢真係好開心喎,但我會睇唔起呢種將責任推卸落女人既男人

子爵府

同我C6差不多,又係唔認,但比我揾齊證據,冇得唔認!

只可話要等自己消化,用時間去療傷!坦白講,已經不再信任,返不到以前!

男爵府

你都係一次,但佢係唔止一次喎!

原來佢係以報復心態去娶你,真係傷得好深。

咁你叫佢放生你啦,佢咁辛苦。

講真,佢直認自己犯錯仲好啲,將責任推卸係別人身上,好賤。你估真係有人挷架去一樓一將佢強姦?

子爵府

有啲男人覺得叫G但冇感情係冇問題!

傷咗身邊人仍覺自己冇錯,又將責任歸究另一半,到要離婚重要賴其他人其他事,呢啲賤精,一腳踢老遠,唔好累人累物!

子爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 01:19
我地有一仔一女,仔5歲,女10歲,個女出世之後,我一直係全職太太。我 ...

報復的借日是完全不能成立的, 因為是婚前, 而且他已接受, 不接受便即時離婚, 而不是接受了又想辦法來報復你, 食盡便宜. 如果是報復的心, 更不能接受, 因為他花了你十幾年時間來報復你, 當時分手你是可以有其他的選擇, 不會幫他生仔, 更不會做全職主婦的, 完全是很爛的說話.

茶類愛好者    發表於 22-2-17 00:09

大宅

PTMCYS 發表於 22-2-16 08:49
報復的借日是完全不能成立的, 因為是婚前, 而且他已接受, 不接受便即時離婚, 而不是接受了又想辦法來報復 ...

對,就算話我幫住自己都好,婚前玩到天花龍鳳都唔緊要,但婚後一定要忠誠。但我婚前認識那個男仔,我地只係拖過手行街食飯,我唔知對佢嘅傷害係咪真係咁大。昨晚想了一晚,我應該報復返佢?原諒?定離婚?我地從校園步入婚姻,十幾年了,如果我唔知呢件事,係我眼中佢係一個好男人,但佢隱藏得太深了,我又好心寒。我真係好難做決定吖,點解傷得我咁深,我都咁唔決絕

大宅

kiki00000 發表於 22-2-16 09:55
對,就算話我幫住自己都好,婚前玩到天花龍鳳都唔緊要,但婚後一定要忠誠。但我婚前認識那個男仔,我地只 ...

好易, 報復返佢咪得囉
到時大家打和

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

渣男,自己錯了,賴人,報復喔,10幾年了啵~而且系結婚前~藉口多多~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kiki00000 發表於 22-2-16 01:19
我地有一仔一女,仔5歲,女10歲,個女出世之後,我一直係全職太太。我 ...
心結...........真難

大宅

回覆樓主:

我現在實在六神無主,我講述下我自身情況,希望大家可以提點下我跟住落來應該點做。我女小四,學習情況穩定。我仔細B就快升小一,有發展遲緩嘅問題。由於我多年來一直做家庭主婦,加上我地剛剛上公屋唔係好耐,裝修用了D錢,所以我現在存款唔係好多。我係咪應該冷靜落來,搵自己屋企人傾訴下應該點做?定我直接同C6提離婚?仔女係我命根,離婚後一般撫養權係咪俾媽咪?我好怕我做錯決定

子爵府

而家最大心結係對對方冇哂信心,呢樣就誰也是的了!

至於點做就要自己決定,喺呢個時候下決定並非正確的!

先讓自己冷靜下來!

男爵府

kiki00000 發表於 22-2-16 11:46
我現在實在六神無主,我講述下我自身情況,希望大家可以提點下我跟住落來應該點做。我女小四,學習情況穩定 ...

你應該揾相熟朋友, 家人, 社工傾wor, 哩度個個吹水, 你唔使咁認真, 同人傾完最後決定係你自己

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

好似你話齋,婚後要忠誠。
老實講,拖下手吃下飯就要用成「10年時間」浪費埋自己時間去「報復」, 那麼他日偷錢睹搏自己有損失時可以採取怎樣「報復」?! 男既真係有夠傻痴痴,當你傻仔。
「仔5歲,女10歲」-->喇喇聲重出江湖,打扮好自己。順手cap水.

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

我覺得就問返自己想点!如果你唔想頭家散,如佢肯改,可以比一次機會!如果再犯就byebye !

大宅

回覆樓主:

睇黎玩開 同佢去輔導 睇佢表現有無想改過 念在佢對頭家負責 比一次機會

公爵府

越諗越嬲,嬲唔係因為佢召妓,係佢無人格,無承擔做錯野賴落樓主度。因為你傷得我好深啊,所以我要召妓。食屎啦你,又唔見你搵把刀仔插大脾。不過明白樓主進退兩難,坐低好好傾下, 睇吓有冇灣轉。再唔係叫條死佬搬開一陣。費事篤眼篤鼻

首頁
12345...7

尾頁

跳至