論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩比工人激, 佢做左3.5年 ,來緊7月到期。請過第二個算數
佢從來冇罵我,今日真係好大膽。
請問而家工人咩環境?

伯爵府

回覆樓主:

而家2月喎,7月走你新工人未必黎到,
我家工人係一到步就駁炒
半年還晒錢後情況更嚴重
我講到明唔會炒佢
佢自己辭職

大宅

magmama119 發表於 22-2-22 23:28
岩岩比工人激, 佢做左3.5年 ,來緊7月到期。請過第二個算數
請問而家工人 ...

她做錯咩事

伯爵府

我12月中簽約請海外菲,啱啱今日見到佢來港簽證批左,但菲律賓而家航班熔斷到20/4,到等有飛機黎香港果陣先可以book酒店比佢隔離,到時隔離又要14日,認真講,而家香港疫情咁樣,我都唔敢咁樂觀佢可以咁快黎到⋯⋯

男爵府

magmama119 發表於 22-2-22 23:28
請問而家工人 ...

無工人唔得?我工人好好,疫情嚴重我好擔心,距雖然間中出去,但都擔心,目前對工人感覺可有可無

複式洋房

Tinny 發表於 22-2-24 14:35
我12月中簽約請海外菲,啱啱今日見到佢來港簽證批左,但菲律賓而家航班熔斷到20/4,到等有飛機黎香港果陣先 ...

應該唔洗等飛先book酒店。
我11月請。我新年前知道批visa,agent 已經叫我book酒店

伯爵府

Jody_zada 發表於 22-2-25 20:33
應該唔洗等飛先book酒店。
我11月請。我新年前知道批visa,agent 已經叫我book酒店
...

因為未知到時疫情咩環境,又未知航班熔斷到幾時,所以唔敢book住呀

侯爵府

請問依家請本地又乜嘢境況?
難請嗎?
我有兩個老人家, 想六月新工人到, 係咪依家就要搵定?
依家人工水平如何?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

青青河邊草 發表於 22-2-26 21:17
請問依家請本地又乜嘢境況?
難請嗎?
我有兩個老人家, 想六月新工人到, 係咪依家就要搵定?

你出得起錢就幾時都請到,但你兩個老人唔易揾,早排朋友兩大兩小揾完約$7000都揾唔到要揾海外

複式洋房

我上星期5聯絡了呢到BK 媽咪介紹的AGENCY, 後來先發覺朋友都是用佢, 話老實唔會Hard Sell. 星期5 問時, 她說暫時沒有合適姐姐. 點知昨天send 了3個完約菲姐姐比我, 不過叫價HK$6,000, HK$5,500 及HK$5,000. 算唔算正常? 一家3口, 只有一個小朋友. 個AGENT 都有分折/比較3個姐姐, 佢叫我要HK$5K, 因為我家工作簡單, 小朋友也不是BB, 不用出那麼高工資. 我叫佢HOLD 比我.
AGENT 話昨天突然多了姐姐登記, 可能之前唔比出街, 昨天出關掛? 有個姐姐完約是3月中的, 我覺得她都幾趕去找工. 我唸都是撞手神, 出唔出到佢地心目中的價位.

複式洋房

回覆 BBQ@MaMa 的帖子

我朋友比左一間我 AGENT 都比左 幾個可以BASIC SALARY 我 其實我覺得係睇AGENT

大宅

wcwgigi 發表於 22-2-28 17:05

我朋友比左一間我 AGENT 都比左 幾個可以BASIC SALARY 我 其實我覺得係睇AGENT

可否给我agent 資料,thx
:-D :-?

大宅

可以比agent 資料我嗎? 謝謝

民房

BBQ@MaMa 發表於 22-2-28 16:35
我上星期5聯絡了呢到BK 媽咪介紹的AGENCY, 後來先發覺朋友都是用佢, 話老實唔會Hard Sell. 星期5 問時, 她 ...

請問可否分享此中介,感謝

複式洋房

我上星期5聯絡了呢到BK 媽咪介紹的AGENCY, 後來先發覺朋友都是用佢, 話老實唔會Hard Sell. 星期5 問時, 她 ...

可否比agent 資料 thx

複式洋房

kissbear 發表於 22-3-2 21:41
可否比agent 資料 thx

已sent 了, 你們看看收不收到. 唔太懂怎樣發送PM~

男爵府

你好,請問可否pm介紹給我!謝謝你

大宅

叫高的,命仲率的高的,agent 實叫你比高的格.
:-D :-?

複式洋房

你好,請問可否pm介紹給我!謝謝你!

大宅

可否pm agent 資料給我,thx

首頁

尾頁

跳至