夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

死忍冇意思,如果夫妻吵架後會各自出去冷靜?
咁大家會去邊?
分享下,睇完就會放下一D,又開心一D,人生其實要學習。。
我試過一次去按摩之後先返屋企。

伯爵府

回覆樓主:

我試過去住左兩日酒店,佢黎接返我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

肥肥寶 發表於 22-6-17 19:55
我試過去住左兩日酒店,佢黎接返我

如果冇接,冇下台階
係咪好難自己走返返去
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

crystal媽咪 發表於 22-6-17 22:10
如果冇接,冇下台階
係咪好難自己走返返去

其他人就唔知, 我老公就去酒店都送埋我見到我入咗去佢先走

大宅

唔會走!走得就唔會返轉頭!走得亦唔需要人氹返屋企。相信不論男女都討厭走咗去呢啲行為,把口係唔出聲氹你返嚟,但啲嘢已經屈係個心到,呢段婚姻根本唔會長久。

大宅

crystal媽咪 發表於 22-6-17 22:10
如果冇接,冇下台階
係咪好難自己走返返去

記得細個媽咪同爸爸鬧交,媽咪返咗去婆婆屋企,隔幾日之後,我舅父同阿姨送佢返嚟屋企....都係我阿婆醒,識得搵舅父同阿姨嚟做下台階...

男爵府

jojocatjojo 發表於 22-6-18 10:29
唔會走!走得就唔會返轉頭!走得亦唔需要人氹返屋企。相信不論男女都討厭走咗去呢啲行為,把口係唔出聲氹你 ...

吾係走咁绝,係出去一陣比個機會大家冷靜下,之後回家咪可以有小風波既感覺,又係一個相處方法,。
分享係希望大家參考下,夫妻生活可以有D藝術既。

男爵府

mcheungm 發表於 22-6-18 11:28
記得細個媽咪同爸爸鬧交,媽咪返咗去婆婆屋企,隔幾日之後,我舅父同阿姨送佢返嚟屋企....都係我阿婆醒,識得 ...

老人家有人生哲學。互相配合

子爵府

一人一句 發表於 22-6-17 19:37
咁大家會去邊?
分享下,睇完就會放下一D,又開心一D,人生其 ...

去做facial ,整甲,整頭髮,可以攪足一日。扮完靚靚相信會無甘嬲~~

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 22-6-19 00:06
去做facial ,整甲,整頭髮,可以攪足一日。扮完靚靚相信會無甘嬲~~

同意,所以女人同男人吵鬧,男人會去飲啤酒,女人咪去扮靚按摩,返到屋企大家都海濶天空啦。。重點係各自要有小小經濟能力,同自得其樂既心態,吾好下下揾朋友呻,呻只會再次難過。何必呢?按全摩又吾使比人知太多唱你仲傷心,係咪 一於分享多D出去做D咩?就吾會以為冇左個男人吾得咁。
得既。。

大宅

咁大家會去邊?

我想逃離我老公會按住道門唔比我走(emoji)

男爵府

返 外 家 。亞 媽 以 前 也 是 帶 我 們 返 外 家 住 幾 日 ,冷 静 下 ,之 后 又 回 家 無 事 啦 。婚 姻 又 維 持 了 一 世 啦 。

無 事 無 幹 也 會 每 年 帶 我 們 去 外 家 住 一 至 兩 星 期 ,維 聱 和 外 家 舅 父 婆 孫 關 係 ,現 在 大 了 也 常 記 起 ,是 好好 的 回 憶

男爵府

allurehei 發表於 22-6-19 09:27
我想逃離我老公會按住道門唔比我走(emoji)

既然佢呢个行為已經表示佢係在意你,咁先留低,各人一房一廳先冷靜。

男爵府

一人一句 發表於 22-6-19 16:35
既然佢呢个行為已經表示佢妅在意你,咁先留低,各人一房一廳先冷靜。
...

我覺得要睇咩事先wor, 超小事一人退一步, 一般小事可以預先同對方要冷靜, 各自做自己事, cool down完晚上再傾, 大家就次次唔同, 我覺得鬧交有可以預先安排一下, 即係同飲酒一樣, 唔係次次去到醉到死先知

複式洋房

小虎豬媽媽 發表於 22-6-19 00:06

同意,做個facial揼個骨人都舒服啲

複式洋房

咁大家會去邊?

就算返咗娘家都唔會有人氹我返去…最多都係自己過幾日死死地氣返去…

大家又接唔接受到?

複式洋房

咁大家會去邊?

如果嘈得大鑊,出去抖吓氣都係一件好事,去行下街搭下車,或者搵朋友傾下,舒發完就返屋企(emoji)(emoji)

珍珠宮

點嘈都唔好返娘家
兩夫妻鬧交係兩夫妻嘅事,一返娘家就變咗唔係兩夫妻嘅事
而且好女要識兩頭暪,無謂令到娘家憂心

大宅

pinky1888 發表於 22-6-21 05:06
如果嘈得大鑊,出去抖吓氣都係一件好事,去行下街搭下車,或者搵朋友傾下,舒發完就返屋企(emoji)(emoji)
...

係㗎,我同c6嘈交,會落街行下散心冷靜下囉。通常行行下,佢就會whatsapp我問我去左邊,之後再傾下件事,最後,就好快冇事㗎啦!唔好困獸鬥,有時有啲嘢好難面對面講,由其係say sorry, 所以,我覺得嘈果陣其中一個走開下,冷靜左大家好啲,再慢慢傾。

男爵府

秋天與楓葉 發表於 22-6-21 10:43
點嘈都唔好返娘家
兩夫妻鬧交係兩夫妻嘅事,一返娘家就變咗唔係兩夫妻嘅事
而且好女要識兩頭暪,無謂令到娘 ...

非常同意,千萬吾好搞到老人家,傷心之餘將來又多說話。

首頁

尾頁

跳至