自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今朝將軍澳隧道口交通意外大塞車, D車郁都唔郁.
期間見到有對父子反方向跑番出黎,
估計係DSE考生, 希望大家依D大考試期間,
真係要更加要小心D開車, 害人害己,
希望受影响的考生平平安安準時到考場

水晶宮

畀面勳章

冇交通事故,將軍澳隧道嗰邊都成日塞
小心揸車一定要
但考試咁重要,好似坐地鐵時間會遇得好d,繁忙時間地面交通真係話唔埋
同埋考生真係最好比預定時間更早到市場,適應下環境同平服下心情都好

子爵府

今天早上7:35,將軍澳隧道出口近翠屏邨發生交通意,搞到我返工遲到

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

考試一定要早出門口,寧願早啲去到坐下又好食啲嘢都好。其實唔止DSE其他重要event 都係

怕塞車寧願坐公共交通工具啦,如果塞咗喺高速公路真係企響度㗎

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

幪面超人 發表於 23-4-26 09:04
今朝將軍澳大塞車, D車郁都唔郁, 期間見到有對父子反方向跑番出黎,
估計係DSE考生, 希望大家依D大考試期間 ...

今日聆聽, 報到時間會比其他卷晏d, 8:45左右要到, 會撞正返工peak hour.

好彩我今朝送女就正常無事.

伯爵府

考試一定要提早出門, 仲要明知將軍澳成日都塞

其實係唔係DSE都應該要小心揸車, 可惜好多人駕駛態度10個有5個都有問題

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

YuYuMother 發表於 23-4-26 09:30
考試一定要早出門口,寧願早啲去到坐下又好食啲嘢都好。其實唔止DSE其他重要event 都係

怕塞車 ...
同意,早到食早餐,真係唔好搞到時間剛剛好
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

lovelybaby2015 發表於 23-4-26 09:15
小心揸車一定要
但考試咁重要,好似坐地鐵時間會遇得好d,繁忙時間地 ...

其實自從將藍隧道通車後, 將軍澳塞車情況已改善左,
今日平時15分鐘車程, 變成55分鐘.
預早左都攪到心慌慌

男爵府

回覆樓主:

將藍通車,但絕大部份巴士仍然係行將隧,其實好多線可以分拆 AB 線行唔同隧道,反正兩邊出口匯合返唔係好難

大宅

估計係DSE考生, 希望大 ...

好多謝你,仔仔赶得到考埸

珍珠宮

估計係DSE考生, 希望大 ...

呢啲時候可能搭地鐵好民有預算啲

珍珠宮

aee 發表於 23-4-26 12:00
好多謝你,仔仔赶得到考埸

你是今早考生家長嗎?

大宅

lovelybaby2015 發表於 23-4-26 09:15
小心揸車一定要
但考試咁重要,好似坐地鐵時間會遇得好d,繁忙時間地 ...

司機一直车我仔行里條路的,开考里幾日已提前90分鐘出門,車程25分鐘

大宅

redhot 發表於 23-4-26 12:02
你是今早考生家長嗎?

水晶宮

esmehouse 發表於 23-4-26 09:52

唔知你有無仔女係考生,仔當年嘅老師提佢地,無必要唔好係未食過嘅餐廳食野,因為唔知腸胃適唔適應,所以我煮足咁多日。

大宅

esmehouse 發表於 23-4-26 09:52

好多時回到校未开門,多謝大家

大宅

jk923 發表於 23-4-26 12:09
唔知你有無仔女係考生,仔當年嘅老師提佢地,無必要唔好係未食過嘅餐廳食野,因為唔知腸胃適唔適應,所以 ...

對的 我也是煮得清淡,仔仔食飽先回校

大宅

回覆樓主:

幾時都要小心,但意外就係意料之外,冇得避

大宅

回覆樓主:

日日都要小心揸車。每個人都總有不同嘅原因要準時,例如趕飛機,有重要嘅會要開...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

aee 發表於 23-4-26 12:11
好多時回到校未开門,多謝大家
我知呀,所以見到好多學生係學校門前溫書
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至