自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

請問影印本需要雙面定單面影印?

例如身份證要影正面同背面?兩張單面或影埋同一頁或一張紙影兩面,定可以分兩張紙?

特區護照是否影有相個頁?

謝謝解答!

侯爵府

pinkybee 發表於 23-6-15 21:10

例如身份證要影正面同背面?兩張單面或影埋同一頁或一張紙影兩面,定可以 ...

去到先影一様得
幾蚊可以解決

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

例如身份證要影正面同背面?兩張單面或影埋同一頁或一張紙影兩面,定可以 ...

如申請回鄉證,影印身份證底面各自要用一張A4紙影,唔可以影埋一齊!
同埋申請回鄉證唔需要用到特區護照
如果幫小朋友申請,只需要出示小朋友出世紙、父母身份證就可以了

子爵府

happymama11 發表於 23-6-15 22:12
如申請回鄉證,影印身份證底面各自要用一張A4紙影,唔可以影埋一齊!
同埋申請回鄉證唔需要用到特區護照
...

即係用兩張A4 影印身份證,一張影面,一張影底。

不過我小朋友未夠11歲,好似要埋特區護照。

謝謝解答!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pinkybee 發表於 23-6-15 22:27

係呀,身份證正面同底面各自用一張A4紙影印。因為當日我去攞回鄉證時,我懶聰明,將正面底面影埋同一張A 4紙,個職員話今次我幫你影嗰兩張唔收錢,下次記得係各自要用一張A4紙影印,唔可以影埋一齊或者一張A4紙底面影印!
咁我唔知道11歲以下需唔需要出示特區護照,因為我仔攞時已經14歲,身份證有相,可能因為咁所以唔使特區護照

大宅

我會去到先比佢影,經驗話我知無論事前點影都好,佢都仲會有得講唔符合佢標準,最後都係每張比$3去解決

翡翠宮

減齡達人勳章

pinkybee 發表於 23-6-15 22:27

未夠11要特區護照

子爵府

Nagomi 發表於 23-6-15 22:33
我會去到先比佢影,經驗話我知無論事前點影都好,佢都仲會有得講唔符合佢標準,最後都係每張比$3去解決 :w ...

我仲唸住慳得一蚊得一蚊

侯爵府

我會去到先比佢影,經驗話我知無論事前點影都好,佢都仲會有得講唔符合佢標準,最後都係每張比$3去解決 :w ...

我係俾6蚊,佢將身份證底面影埋同一版,當兩張,收6蚊。

大宅

pinkybee 發表於 23-6-16 06:59
我仲唸住慳得一蚊得一蚊。

其實你真係去到比佢影最好,好簡單你睇下呢度2位jm的回覆,上面jm話身份證要分2張紙影,下面jm就話要影埋同一張紙 , 佢地唔同人唔同分行根本係有唔同做法,所以你永遠唔知個準則係點

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

請問用自助機要唔要影印?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

上星期同阿仔换,未夠18歲,職員影印收$9, 唔使煩,俾佢賺!

公爵府

pauline_c 發表於 23-6-16 08:29
請問用自助機要唔要影印?

唔洗
。岩岩8號用自助機換完

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

loloma 發表於 23-6-16 08:40
唔洗
。岩岩8號用自助機換完

唔該晒~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

loloma 發表於 23-6-16 08:40
唔洗
。岩岩8號用自助機換完

我就睇左幾次 ,用自助機無話要影印本,下個月我都係要續證,唔使就慳番。

琥珀宮

係樂富換回鄉證話影印本唔啱,之後我就痛定思痛,按哂佢要求,從此,未收過我錢。

禁止訪問

洋房

happymama11 發表於 23-6-15 22:32
係呀,身份證正面同底面各自用一張A4紙影印。因為當日我去攞回鄉證時,我懶聰明,將正面底面影埋同一張A 4 ...

我反而身份證底面係影印響同一張紙,冇問題,我係響屋企自己彩色影印
我係響石門辦證,可能當日係星期六,係超級多人,我又等左好耐,等到黑曬面,嚇到職員唔敢話唔啱
所以各位安全起見,都係分開影印

子爵府

Nagomi 發表於 23-6-16 08:17
其實你真係去到比佢影最好,好簡單你睇下呢度2位jm的回覆,上面jm話身份證要分2張紙影,下面jm就話要影埋 ...

最後係淨係要身份証正面副本,不需要背面,真係間間分行做法唔同,順利慳返幾蚊

子爵府

kenb 發表於 23-6-16 17:31
我反而身份證底面係影印響同一張紙,冇問題,我係響屋企自己彩色影印
我係響石門辦證,可能當日係星期六, ...

今日屯門星期六中午又唔係好多人,不過遇上紅雨,全家人濕晒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊