自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有邊度推介,謝謝

大宅

lakesilver 發表於 23-8-3 13:41
有邊度推介,謝謝

Push

水晶宮

回覆樓主:

小紅書介紹D人在香港食,邊有人上番去食?。。按摩跟大力兄介紹福田果間,冷氣夠(申請朋友介紹,自己未上去通關後)

水晶宮

2024勳章

深圳片皮鴨只食過京味張,覺得OK

大宅

brother4 發表於 23-8-6 00:47
小紅書介紹D人在香港食,邊有人上番去食?。。按摩跟大力兄介紹福田果間,冷氣夠(申請朋友介紹,自己未上去通關 ...

片皮鴨我上個月係香港食完,我覺得一般,可以我唔係去貴價酒樓食卦,之前聽有人講話上大陸食,想上大陸試下,請問福田邊間按摩呀?

水晶宮

lakesilver 發表於 23-8-6 00:56
片皮鴨我上個月係香港食完,我覺得一般,可以我唔係去貴價酒樓食卦,之前聽有人講話上大陸食,想上大陸試 ...

湾仔有冇去排晒隊果間?自己午餐想去但見長龍就放棄。。。好多人信小红書介紹點有道理估上面D片皮鸭做法不 一樣。。。。真係-定去正宗的北京食
(雖然未去過北京但相信小紅書介紹粤菜北京填鸭一流 )

男爵府

深圳可以去試下金鴨季

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

深業上城有間金鴨季, 不過要預早排隊,最好平日去
好多jm都話泰time 幾好, 但我未試過

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

金鴨季,食咗幾次,唔錯。
假期要早去排隊拎籌。

水晶宮

我食過深業上城嘅金鴨貴五次左右,一直都覺得佢唔錯,直至尋日我去另外一間羲和雅苑食,佢贏咗金一條街,四個人食咗$500人民幣,非常高質。
attach1/tmp/phpXo4xwH
attach2/tmp/php0CmyAB
attach3/tmp/phpJUbfFv
attach4/tmp/php6JksKp
attach5/tmp/phpbDYVPj
attach6/tmp/phpmdMGVd
attach7/tmp/phpnXxK17
attach8/tmp/phpYwH071

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

wcandtt 發表於 23-8-6 08:59
我食過深業上城嘅金鴨貴五次左右,一直都覺得佢唔錯,直至尋日我去另外一間羲和雅苑食,佢贏咗金一條街:hap ...

金鴨季,我個朋友話好正,你呢間係邊到? 睇相好吸引,你話贏金一條街,好誇,2間都想試吓!

伯爵府

lakesilver 發表於 23-8-6 00:56
片皮鴨我上個月係香港食完,我覺得一般,可以我唔係去貴價酒樓食卦,之前聽有人講話上大陸食,想上大陸試 ...

我食「金鴨季」,在冬瓜嶺站,深业上城。我覺得金鴨季個片皮鴨同鴨湯比「京味張」出色,京味張個鴨湯唔掂,淺白色淡茂茂,不過京味張食物的款色多d,打和

大宅

我食過深業上城嘅金鴨貴五次左右,一直都覺得佢唔錯,直至尋日我去另外一間羲和雅苑食,佢贏咗金一條街:hap ...

呢間正過香港分店好多

水晶宮

mickeyeva 發表於 23-8-6 09:08
金鴨季,我個朋友話好正,你呢間係邊到? 睇相好吸引,你話贏金一條街,好誇,2間都想試吓!
...

係地鐵站高新園站的萬象天地。

點解我覺得佢好過金鴨貴?因為佢個皮比金更加鬆化,啲皮會有火暖住,食嗰陣時唔會凍,啲皮仲係軟,而佢嗰啲鴨係有三種食法,鴨胸嘅位,佢會叫你唔好包住個皮,點去醬同埋爆炸糖食,另外一個部位,係直接點酸梅醬食,第三碟部位,就可以包嗰皮食。服務一流,好貼心,梅小姐識講廣東話。

記住點佢嘅涼拌魚皮,同埋佢嘅蒜蓉清炒菜,極之極之推介。

attach1_sign/tmp/phpaa5GHz
attach2_sign/tmp/phpNja9lJ

水晶宮

cheesepancake 發表於 23-8-6 09:41
呢間正過香港分店好多

直頭冇得同香港分店比,又平一大截。香港玩為食$1000 per head! 但係深圳食係¥125 per head, 佢比香港好食好多,因為香港唔可以用果木來燒,因為法例問題,深圳嗰啲有風味好多倍。

水晶宮

mickeyeva 發表於 23-8-6 09:08
...

仲有佢有個迷你獅子頭配飯,我哋嗌咗一個嚟試味,將啲飯到入去個細碗度,好好味
attach1/tmp/phpaSTFYZ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

brother4 發表於 23-8-6 00:47
小紅書介紹D人在香港食,邊有人上番去食?。。按摩跟大力兄介紹福田果間,冷氣夠(申請朋友介紹,自己未上去通關 ...
請問大力兄介紹邊間按摩?

大宅

呢間我都食過,超好味,又平,我覺得好過京味張,不過係無咁多分店,無咁方便,佢香港都有一間,但好貴

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wcandtt 發表於 23-8-6 09:44
係地鐵站高新園站的萬象天地。

點解我覺得佢好過金鴨貴?因為佢個皮比金更加鬆化,啲皮會有火暖住,食嗰 ...

睇見都流口水
請問佢既涼拌魚片辣唔辣?因為次次係大陸食都係辣嘅,仲要有啲係辣到飛起

水晶宮

bufferzone 發表於 23-8-6 11:10
睇見都流口水
請問佢既涼拌魚片辣唔辣?因為次次係大陸食都係辣嘅,仲要有啲係辣到飛起
...

我唔係好食得辣,我覺得佢OK,唔會飛起

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊