自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

熱血金章

以前香港只會洗走牙石,茶漬自理。
今次深圳洗牙超平超正,未試過會洗到冇晒茶漬,手勢幾好唔會痛,唔會好痺。年輕醫生有禮,會教刷牙,並有問有答。
正夫口腔 華強北,美團價¥32
初時都有懷疑咁平,有冇伏,或不停sale你,結果乜都冇,做完好享受這次消費。
回家後,我不停擘大口照鏡,覺得好靚好乾淨 c6話我自戀狂

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

c6對眼鏡冇講究,用緊都係香港樓上鋪幾百蚊貨仔,呢排聽好多人話去深圳配眼鏡,我地又去八下。
佢睇中一款,c6有少少遠視,散光250,全視線變色。A店開價480,B店差不多款開價450,C店500,最後,D店見有位笑得很甜美的妹妹,於是比相佢睇,佢馬上搵到A店的款,老闆好老實,開價355,最後330成交。由於散光多過200度,冇得即日攞,唯有下次先再報告。
東門中威,廣場4樓 時尚,近洗手間

子爵府

toffeetong 發表於 23-10-17 19:18
洗牙超平超正,未試過會洗到冇晒茶漬,以前只會洗走牙石,茶漬自理。手勢幾好唔會痛,唔會好痺。年輕醫生有 ...

我上次在中山,廣州食野玩,順便洗牙,當時65元洗一小時,仲平過按摩,以為最低價,點知低處未見低

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

洗牙超平超正,未試過會洗到冇晒茶漬,以前只會洗走牙石,茶漬自理。手勢幾好唔會痛,唔會好痺。年輕醫生有 ...

我對北上整牙冇乜信心

子爵府

其實洗牙最重要是洗牙石,貼近牙齦位,洗到牙面變白,錦上添花。洗牙洗得好舒服,除非你刷牙刷得好排牙質素好,否則洗牙只是舒服和白是累了你。
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

男爵府

回覆樓主:

樓主深圳配眼鏡幾$?

子爵府

洗牙去左邊間平? 方便開名,唔方便可pm? thanks.配眼境唔知係未要親身去,唔係嘅可以網購,應該平好多

珍珠宮

熱血金章

wendykaka 發表於 23-10-17 19:39
我對北上整牙冇乜信心

N年前,我第一次上大陸剝智慧牙,手工,衛生都可以,過程滿意。之後幾年在香港剝智慧牙,醫生手勢很差,剝完頭痛左一星期。到第三,四隻智慧牙,我都在國內剝,感覺良好。
因為,大陸人都有牙齒的
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

蝦米豬 發表於 23-10-17 20:02
其實洗牙最重要是洗牙石,貼近牙齦位,洗到牙面變白,錦上添花。洗牙洗得好舒服,除非你刷牙刷得好排牙質素 ...

牙石當然是清晒喇,c6照鏡時話,好耐冇見過粉紅色的牙齦
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

珍珠宮

熱血金章

elderberry 發表於 23-10-17 20:09
樓主深圳配眼鏡幾$?

2樓

侯爵府

2024年龍年勳章

toffeetong 發表於 23-10-17 19:19
c6對眼鏡冇講究,用緊都係香港樓上鋪幾百蚊貨仔,呢排聽好多人話去深圳配眼鏡,我地又去八下。
佢睇中一款 ...

請問A店B店C店D店都是在同一廣場嗎

珍珠宮

熱血金章

ic310 發表於 23-10-17 20:17
洗牙去左邊間平? 方便開名,唔方便可pm? thanks.配眼境唔知係未要親身去,唔係嘅可以網購,應該平好多
...

1,2樓有寫

ic310    發表於 23-10-17 21:34

珍珠宮

熱血金章

kerotan 發表於 23-10-17 21:11
請問A店B店C店D店都是在同一廣場嗎

係呀

男爵府

Chunyan 發表於 23-10-17 19:38
我上次在中山,廣州食野玩,順便洗牙,當時65元洗一小時,仲平過按摩,以為最低價,點知低處未見低
...

小型診所?我20年前口腔醫院洗已經百幾人仔

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

$32 ?!
朋友洗$190 已經覺得好抵,
要經美團先有咁平嗎? 要去試…

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

洗牙好抵喎

珍珠宮

熱血金章

Ryanma 發表於 23-10-17 22:20
$32 ?!
朋友洗$190 已經覺得好抵,
要經美團先有咁平嗎? 要去試…

注意是平日貨價,星期六日,唔係這個價

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

toffeetong 發表於 23-10-17 19:19
佢睇中一款 ...

想問係咪喺嗰度D舖頭驗埋眼?

珍珠宮

熱血金章

522kennis 發表於 23-10-17 23:23
想問係咪喺嗰度D舖頭驗埋眼?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Chunyan 發表於 23-10-17 19:38
...

洗牙洗一小時?!
我認知嘅洗牙,係牙醫用特別工具幫病人去除牙石,我今日啱啱係香港牙醫度洗完牙,十零分鐘已經牙胶都攰,點可能洗一個鐘?!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊