自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

綁銀行卡要授權比個咩錢袋寶同埋同意個咩借記卡協議.
唔知咩黎,唔知會唔會係我唔知嘅情況下收左我錢.
如果可以唔綁銀行卡,用微信或者支付寶比到錢,就唔綁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ic310 發表於 23-11-23 13:10
如果 ...

我無綁,經微信比錢

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

我無綁卡,用大6支付寶比錢

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我無綁卡,用wechat畀錢

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

唔綁,用微信支付寶apple pay 雲閃付俾錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果 ...

我美團買券,可以揀雲閃付綁aeon銀聯信用卡俾錢

水晶宮

如果 ...

用WeChat pay HK都得
attach0/tmp/phptTxAdF

瑪瑙宮

wong2323 發表於 23-11-23 13:39
我無綁卡,用wechat畀錢

請問唔綁銀行卡,wechat可以去邊度入錢?卡支付寶都可以去香港便利店入錢,微信要點入錢?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

moonlight9198 發表於 23-11-23 13:49
請問唔綁銀行卡,wechat可以去邊度入錢?卡支付寶都可以去香港便利店入錢,微信要點入錢?
...

微信大陸錢包一定要有大陸戶口/大灣區戶口

珍珠宮

moonlight9198 發表於 23-11-23 13:49
...
人地係話美團唔綁卡, 唔係wechat 唔綁卡

翡翠宮

回覆樓主:

用雲閃付囉,綁張高回贈銀聯卡畀錢,呢期有東亞5.2%、安信earnmore7%、信銀4%……等等。仲有好多其他apps用得。
attach0/tmp/php0YDUPc

翡翠宮

whyyou 發表於 23-11-23 13:54
人地係話美團唔綁卡, 唔係wechat 唔綁卡

del 回錯

翡翠宮

...

便利店都可以充香港微信。充值香港微信/支付寶用轉數快就最方便!身處內地都做到。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

...
wechat可以去香港便利店入錢呀
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

個雲閃付app係裝內地版定香港版,定其中一個就得

水晶宮

...

香港錢包可以去71入錢,內地錢包要綁內地戶口

瑪瑙宮

lyh80115 發表於 23-11-23 14:08
便利店都可以充香港微信。充值香港微信/支付寶用轉數快就最方便!身處內地都做到。
...

咁轉數快我有,咁如果唔使綁卡,又可以用到wechat pay 都將幾好,前兩個月去深圳,就用支付寶,響香港便利店入錢,冇用過wechat pay。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

ddkaka 發表於 23-11-23 14:27
香港錢包可以去71入錢,內地錢包要綁內地戶口

冇內地戶口。

男爵府

我用apple pay /雲閃付

翡翠宮

moonlight9198 發表於 23-11-23 14:31
咁轉數快我有,咁如果唔使綁卡,又可以用到wechat pay 都將幾好,前兩個月去深圳,就用支付寶,響香港便利 ...

用wechat可以玩下點餐,我最近去過幾次深圳,基本上入餐廳飲飲食食都用微信點餐,再直接用雲閃付或微信支付畀埋錢。微信支付可以試試香港錢包,聽講支援好咗,好多都畀到錢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊