自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

當初有咗仔仔嘅時候,其實幾開心嘅,畢竟同老公結婚前都諗過要小朋友。但因為比預期中早咗成年bingo,點都有啲失預算。

雖然老公都算搵到錢,但佢平時做嘢好大壓力,成日鬱埋自己。最近佢一瞓落床就feel到佢好多嘢煩,好夜都仲會轉來轉去,唉聲嘆氣,有時好好地都發個小脾氣,我感覺佢開始有啲頂唔順要情緒爆煲,好擔心佢做咗爸爸後應付唔來。

我知道佢唔係有心,平日佢都對我事事關心,好著緊我,不過而家未生佢已經咁唔穩定,好擔心佢之後嘅精神狀況會點..

水晶宮

Maryannbb 發表於 24-4-8 17:49
當初有咗仔仔嘅時候,其實幾開心嘅,畢竟同老公結婚前都諗過要小朋友。但因為比預期中早咗成年bingo,點都 ...

看醫生
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

回覆樓主:

都未埋到身就咁
佢應該搵人傾訴下

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

係咪工作上問題咋?

珍珠宮

同佢嘅好朋友熟唔熟?如果熟,試吓叫朋友同佢傾下計,食下飯,可能會好啲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

是否得佢一個人搵錢 如果是佢會唔會怕自己份工唔穩陣所以搞到好大壓力 試吓同佢傾多啲偈,睇吓咩原因令到佢好大壓力
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

第幾胎?

通常都係經濟壓力,不過你話老公都算搵到錢

瑪瑙宮

當初有咗仔仔嘅時候,其實幾開心嘅,畢竟同老公結婚前都諗過要小朋友。但因為比預期中早咗成年bingo,點都 ...

即係产夫抑郁症吗

珍珠宮

帶佢去產檢同醫生講下好wor

同埋佢經濟壓力是否好大?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多男人係咁! 不妨攞出黎傾下,唔洗咁大壓力喎 通常D男人係到BB 出世後,有互動見到實物先開始有父愛

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同佢傾下,了解下咩事煩

可能工作有壓力,又或者唸起bb出世又會多開支

珍珠宮

回覆樓主:

樓主係咪唔駛工作咁

珍珠宮

會唔會只係工作壓力咋,而你有咗可能又諗多咗,大家坐低傾下

男爵府

生Bb 頭幾個月,會訓得唔好,找定一個好工人同睇下長老有無時間幫手睇下個bb,未生你老公都甘樣,你要有心理準備,生左佢仲情緒更差。有需要就去睇醫生⋯⋯

子爵府

你有工作嗎?

大宅

同佢傾計佢肯唔肯講?

伯爵府

Xmas吸收勳章

問下咩事令佢有壓力,如果壓力係嚟自工作就試吓搵份低壓d嘅工。
坦白講,到時bb出世日喊夜喊,佢更加崩潰

大宅

回覆樓主:

有冇攪錯呀?
咩男人來。
老婆有咗已辛苦了,仲要老婆擔心,痴線。
根本就係自私的男人

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你有工作嗎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Bb出世先係打大佬
到時點算

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊