自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我門卡壞咗,去管理處叫佢哋處理,態度超差,係咪多人做保安(乜人都有)定需求大所以佢哋唔優做,管理費就係咁加加加,但D人態度就越嚟越冇禮貌(俗D講「串」),座頭D保安都唔會係咁,大家會打招呼講早晨,辦公室果D好似大哥大姐話事人,個個黑口黑面,一D禮貌都冇。打電話都未講完就吸綫,連續兩次都係咁。

大宅

畀面勳章

poppyseed2024 發表於 24-4-11 09:12
我門卡壞咗,去管理處叫佢哋處理,態度超差,係咪多人做保安(乜人都有)定需求大所以佢哋唔優做,管理費就 ...

我都覺得,打電話去公屋嗰啲保安部,聽電話嗰個超級態度極差,唔識尊重人,態度囂張,有挑釁性。

複式洋房

poppyseed2024 發表於 24-4-11 09:12
我門卡壞咗,去管理處叫佢哋處理,態度超差,係咪多人做保安(乜人都有)定需求大所以佢哋唔優做,管理費就 ...

我辛辛苦苦買間屋住喺度,又唔係佢下屬,都唔知點解要受佢氣,整返張門卡返屋企,好似有求於佢咁

la_source    發表於 24-4-11 09:20

複式洋房

午餐肉 發表於 24-4-11 09:17
我都覺得,打電話去公屋嗰啲保安部,聽電話嗰個超級態度極差,唔識尊重人,態度囂張,有挑釁性。
...

我辛辛苦苦買間屋住喺度,又唔係佢下屬,都唔知點解要受佢氣,整返張門卡返屋企,好似有求於佢咁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我都剛遇到問題唔知可以點做。

個座頭有問題,應該係狗眼看人低果隻,因為佢對啲工人態度極差。我工人明明拍卡入,佢都話無,仲要同其他住客講佢唔係度做……
同層另外兩個工人都試過。不過我哋無確定。
但今次我親自落去同佢講,佢都堅持工人無拍。
我打去管理處,佢哋check完話有拍,但話個座頭係外判只係返咗幾日,所以可能唔清楚,會同佢溝通。我話我工人係度7/8年。對面個都16年。
但個座頭其實返咗半年以上,因個個星期日都係咁。但管理處死都話幾日。咁我話抄佢名大家對下。
投訴完之後,佢日日都唔show張名牌出嚟。我想睇都無得睇。可以點做?
其實佢對我哋,即屋主係無嘢,仲會幫手開門。佢只係對工人,裝修工人差。

侯爵府

吓,我哋管理處既職員好有禮貌架,一講單位即刻叫乜生乜太,我仔去做會所咭,冇影到相叫佢拎學生證幫佢scan埋添。

Kuromi1127    發表於 24-4-11 09:59

複式洋房

Onlok 發表於 24-4-11 09:24

個座頭有問題,應該係狗眼看人低果隻,因為佢對啲工人態度極差。我工人明 ...

係,佢哋會講大話,佢哋明明冇覆電話,就話覆咗你啦,你冇人聽,我話手機有來電顯示,都冇人打過比我,咁都可以隔梗嚟,最終要兩日去咗兩次先處理到,仲要態度好差

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Onlok 發表於 24-4-11 09:24

個座頭有問題,應該係狗眼看人低果隻,因為佢對啲工人態度極差。我工人明 ...

直接寫信去管理公司, official 要回覆, 用文字會好過打電話, 睇下管理公司點回覆!

複式洋房

Myluckybaby 發表於 24-4-11 09:30
吓,我哋管理處既職員好有禮貌架,一講單位即刻叫乜生乜太,我仔去做會所咭,冇影到相叫佢拎學生證幫佢sca ...

你應該住新起既地方,有scanner 咁先進

水晶宮

Kuromi1127 發表於 24-4-11 09:34
直接寫信去管理公司, official 要回覆, 用文字會好過打電話, 睇下管理公司點回覆!
...

好。我試下。不過我唔想正面同個座頭交鋒。因為佢對我哋無嘢。係對工人衰。
而家佢連名牌都唔放出嚟。

男爵府

你係業主就好做啦,記住名,直接email去總部正式投訴,要正式書面回覆。不斷的書面投訴,記住keep record,直至被投訴嗰個消失。

登陸火星    發表於 24-4-11 22:56
yeung_ma    發表於 24-4-11 10:03

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Onlok 發表於 24-4-11 09:41
好。我試下。不過我唔想正面同個座頭交鋒。因為佢對我哋無嘢。係對工人衰。
而家佢連名牌都唔放出嚟。 :no ...

無既, 咪寫去問下, 無名牌係咪新操作手法囉??
其他野, 可以唔洗寫住既, 到時佢都知自己乜事啦

水晶宮

Kuromi1127 發表於 24-4-11 09:43
無既, 咪寫去問下, 無名牌係咪新操作手法囉??
其他野, 可以唔洗寫住既, 到時佢都知自己乜事啦
...

thanks
為確保我家姐姐做得開心,我都要去處理架啦

男爵府

Onlok 發表於 24-4-11 09:41
而家佢連名牌都唔放出嚟。 :no ...

唔放名牌?先即時拍片留證,再即打電話到管理處叫人即刻嚟問點解無名牌,係咪正式保安?無一次叫一次!只要你係業主。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔打招呼我就算
因為有啲係咁
但係態度差,門卡壞要處理
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

Onlok 發表於 24-4-11 09:46
thanks
為確保我家姐姐做得開心,我都要去處理架啦
...

係, 唔好專登提呢件事先, 廢事被針對啦!

侯爵府

sogreen 發表於 24-4-11 09:46
唔放名牌?先即時拍片留證,再即打電話到管理處叫人即刻嚟問點解無名牌,係咪正式保安?無一次叫一次!只 ...

唔洗咁薑喎! 咁做, 變左會發生正面衝突...

珍珠宮

poppyseed2024 發表於 24-4-11 09:19
...

我都遇過呢種保安,喝我,當自己係管理層,我係佢D犯咁

水晶宮

Kuromi1127 發表於 24-4-11 09:48
係, 唔好專登提呢件事先, 廢事被針對啦!

係呀!佢對我哋仲打招呼。

我問同層另一個太太,佢話佢工人試過拍卡入都要check,ID添呀 。但個太太話唔會理佢哋。

象牙宮

我朋友間管理處更惡,
投資佢地話呢度佢地話事,
朋友要打總公司去最大粒投訴,
而家佢地見到朋友都唔敢出聲。
你係邊間管理公司?
同業主立案法團投訢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊