婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb在日間(星期1至5)是99湊的,但我估唔到佢靜靜雞帶左阿b去睇中醫,阿b仲食左兩日中藥,都唔話比我同c6知,結果東窗事發,c6同佢炒大「獲」(c6去街買飯時傾電話,所以我也不知他們講了什麼),我c6覺得此問題(99自把先為)是無法解決的,除非我/c6是旦一個全職湊b,結果c6今日遞左信唔撈,自己睇番阿b (因我人工高過c6的,故唯有佢quit囉)!!

99,都唔知係咪應該多謝你呢!!!

希望大家祝福我們一家日後開開心心,同c6唔好比世俗既眼光影響佢做全職爸爸啦!!

男爵府

可能你先生湊過BB一排後,對你奶奶會有唔同體會!

禁止訪問

BK Milk勳章

複式洋房

99無話你知就帶BB去睇中醫可能係佢唔啱,但係除咗99唔啱之外,你哋有冇諗過佢點解佢要帶BB去先,會唔會都想BB好呢? 有冇聽吓99解釋呢?

複式洋房

我c6湊b都ok o家,佢放大假時也是自己一個人帶b的,其實99好多時已不知比阿b食乜,我們隻眼開隻眼閉,當時運高睇唔到,但而家是比左d「藥」佢食喎,連bb父母都唔講,已踩過了c6既底線啦!!

複式洋房

其實係bb個 pat pat 無端端紅左,我地叫左佢帶b去睇西醫,佢帶左阿b去睇中醫,食左兩日藥都唔出聲,最後我們是由奶樽既「珠絲碼跡」發現的,後來c6問佢佢先認!!

我地當然知佢為阿b好啦,但c6是擔心再係咁反而攪到更多「交」嘈,所以咪行呢步囉!!

原帖由 ggmui 於 09-8-27 14:26 發表
99無話你知就帶BB去睇中醫可能係佢唔啱,但係除咗99唔啱之外,你哋有冇諗過佢點解佢要帶BB去先,會唔會都想BB好呢? 有冇聽吓99解釋呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

而家全職爸爸都幾多, 冇問題嘅......最緊要自己一家開開心心, 其他人要講咩咪由得人哋囉

複式洋房

樓主,你都知99係為BB好就好啦,算啦,無謂嬲佢啦,99同你C6嘈,99個心都唔好過㗎,話晒阿媽俾個仔駡,係咪?

我唔係話你無本事,我都好想返屋企湊仔,但係一個人負責一頭家唔容易㗎,如果你有乜事,咁頭家點算丫? 如果多一個人揾錢又鬆動啲,又可以儲多啲錢,腦筋都靈活啲,不如你哋再諗吓啦。

大宅

我老公揍左兩個月都揍得好好,加油!

大宅

樓主我BUY你. 因為我的CASE同你差唔多, 我62 & 99攪到我BB入咗E院(當時BB只得2個多月). BB一出院我就返公司QUIT咗份工. 一直湊BB到現在(2.5YEARS OLD). BB 今年返N1, 我就回歸社會工作.
C6撐你咪好LAW, 當時我C6都唔撐我, 我一個人JAR.雖然十分辛苦, 我自己SAVING都用得7788 (C6無比錢我用), 但係這段時間, 我同個仔都好開心.
ANYWAY, 祝你們一家生活開開心心

複式洋房

多謝您支持呀,我會加油的!!
原帖由 emily21921 於 09-8-27 16:18 發表
樓主我BUY你. 因為我的CASE同你差唔多, 我62 & 99攪到我BB入咗E院(當時BB只得2個多月). BB一出院我就返公司QUIT咗份工. 一直湊BB到現在(2.5YEARS OLD). BB 今年返N1, 我就回歸社會工作.
C6撐你咪好LAW, 當時我C6都 ...

大宅

support!! cos that is medicine not junk food!! lo lic ar!!

大宅

原帖由 emily21921 於 09-8-27 16:18 發表
C6撐你咪好LAW, 當時我C6都 ...

乜你C6咁架??話晒都係自己父母有閃失至令BB入院,唔通咁都可以當無事??係$$係好更要但都要對BB付責任....
但點都好啦...我會好支持

大宅

原帖由 lam_ma 於 09-8-28 17:02 發表
多謝您支持呀,我會加油的!!

樓主你都加油啊...我都係種種原因而自己湊b...你見到bb健康同開心笑容時乜都值返晒架啦

大宅

好媽媽勳章

比金不會笑,比銀不會笑,見着我兒哈哈笑.加油,

洋房

原帖由 ggmui 於 09-8-27 14:26 發表

同意~~
我諗妳99帶佢去睇中醫個心都係出自想bb好.
斷估唔會害佢卦.

子爵府

原帖由 manmanlau 於 09-8-29 16:52 發表

同意~~
我諗妳99帶佢去睇中醫個心都係出自想bb好.
斷估唔會害佢卦.

有時d野唔係話無害既就可以....而係尊重...
個父母已經講話去睇西醫...點解重要帶佢睇中醫....
我兩個仔...最大既都未夠3歲...我都唔會比佢食中藥住...始終好多中藥未有檢驗佢既效用...我唔會比兩個仔條命去博....

大宅

你老公好錫呀仔呀...你地要努力呀~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 BABYPURPLE 於 09-8-30 01:36 發表

有時d野唔係話無害既就可以....而係尊重...
個父母已經講話去睇西醫...點解重要帶佢睇中醫....
我兩個仔...最大既都未夠3歲...我都唔會比佢食中藥住...始終好多中藥未有檢驗佢既效用...我唔會比兩個仔條命去博.... ...

同意,唔通唔係害佢就可以由得佢咩,
咁樣bk呢度好多mani都唔應該呻99 d野,
因為好多99都係好心咋嘛,
而且個d始終係藥黎嫁,點知對小朋友有冇影響

洋房

出發點大家都為呀B好,
但唔出聲,萬一到時中,西醫都食
落肚,就真係出事。

首頁

尾頁

跳至