論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地d工人係夜晚定早上沖涼架?

你地d工人係夜晚定早上沖涼架? 我發覺我工人早上先沖涼,咁如果佢半夜照顧我BB,咪好汚嘈law!

別墅

Re: 你地d工人係夜晚定早上沖涼架?

講明係夜晚,No得king
該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

我都係叫佢夜晚等bb瞓左先冲,但佢就成日中午沖,話冇咁凍wor....仲放我bb在網床玩自己走去沖,所以有時都唔知佢係咪日日都沖涼。

複式洋房

通常係下午4~5點左右...因為無咩野做..

侯爵府

夜晚囉!

別墅

梗係夜晚啦,晚飯後,洗埋碗先!

子爵府

夜晚. 煮完晚餐會有油煙, 唔沖涼上床, 咁d 床舖咪好污糟囉???
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

AGREE!

yenho 寫道:
夜晚. 煮完晚餐會有油煙, 唔沖涼上床, 咁d 床舖咪好污糟囉???

珍珠宮

Same as you.....after dinner, finished all housework, e.g. washing dishes, kitchen floor, baby clothes.....then she take bath afterwards......

bb2001 寫道:

大宅

夜晚做完所有家務就沖
如果唔係張床就唔駛要lu
有時日間佢做完野有臭味
我都會要求佢用BB 皂液抹身的
臭親我個B 點算呀

複式洋房

I think I cannot accept my maid having in the morning only ga. She must have shower at night after doing the housework (washing dishes, clean the kitchen etc...)

男爵府

At night! after cooking (bath and washing hair) ~ MUST
Don't worry!Be happy!

洋房

After doing housework and then have a shower.

別墅

我會比佢日頭洗頭晚上才沖涼,早上洗頭免得佢頭痛。

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

mine,晚上!

洋房

都係夜晚, 做哂嘢先准冲咯!
[img align=left]http://www.imagestation.com/mypictures/inbox/view.html?id=4138515151&url=http%3A%2F%2Fwww.imagestation.com%2Fpicture%2Fsraid142%2Fp1964686d899188644c441901934ca363%2Ff6acbacf.jpg&caption=cartoon[/img]

別墅

Of course, after she finished all the housework, wash dishes, cooking cleaning floor. Because she sleep with my daughter in the same room. NO SMELLL LAR

民房

做左成日野,好dirty,都係夜晚沖.

大宅

Same. And she will brush her teeth also.

bb2001 寫道:

首頁

尾頁

跳至