單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我c6 o係26號打我, 臉同頭都腫左, 已經報警,
都已經25週 .... 之後果日佢打俾我叫我原諒佢,
(其實識左4年已經打過我4次, 都有守過行為, 都唔知
點解自己仲要同佢一齊..........)

同埋我地1月5日就要註冊,佢都求左我好耐, 話之後會改,結左婚之後就會好架喇, 最重要係佢話肯見社工去改善關係...果時諗,都唔想個囡o係單親家庭成長, 就on居居去左簽紙....

尋日佢去見社工, 原來帶埋佢阿媽同家姐去, 同個社工講又話冇打過我, 話我有精神病,疑心過重,有產前抑鬱,仲話d傷係我自己整出嚟.....

禁止訪問

複式洋房

之後佢阿媽仲上我屋企鬧我好去報警,可能會毀左佢個仔o既前途, 又叫我第日同佢地兩佬道歉,又話我阿媽唔識教女...........
佢家姐叫我聽日去佢地屋企(呢件事之後佢返左去同佢老豆,老母,家姐,家姐個歲半仔一齊住..) , 咁我都應承左...

我成晚冇訓o係到喊,諗左好耐...今日打電話去同社工傾過,其實都好徬徨, 唔知點算, 我同c6講不如冷靜幾日啦,佢唔肯,佢都堅持我番男家, 不過社工唔鼓勵, 佢驚我handle唔到佢果家人俾o既壓力..

今晚佢叫我上去食飯同道歉, 我有say sorry因為唔舒服同我父母唔俾我上去 , 所以要放飛機, 個c6同我講如果今日唔上去, 以後都唔好上去 , 佢父母都唔再認我新抱,
我話咁不如分開啦, 佢話咁個囡佢就唔會認, 亦唔會俾$養佢, 佢話就算唔會俾贍養費, 我都吹佢唔脹...

警方果邊問我告唔告佢, 如果唔告就可能撤銷控罪, 告--因為佢唔認有郁過手,所以就好可能對薄公堂, 我都1516唔知點做。
而且唔知離婚可唔可次經法庭辦理埋....

別墅

傻啦~~你大肚~~最易驗傷~~有冇人打過你~~好易知~~我有個fd同你case一樣~~但我地成班fd都support佢去報警~~告佢~~最後,個男人入左去~~你記住~~你個女未出世就咁~~遲D會唔會又多一個家庭慘劇???~~真係咖~~打得一次~~就一定會有下次~~因為我之前o個個男人都係咁~~好彩我個女唔係佢既~~係依家呢個男朋友既...
ps~~你呢個case,我會走,搵社工幫手~~唔會再返個男人度~~寧願辛苦D,一個人湊大個Baby~~有時D野~~冇好過有~~anyway~~加油~~希望你同BB有一個安全快樂既生活^^

別墅

贍養費!!!仲簡單~~阿女出世你要拎既你一定拎到~~我社工教,去法綬署搞~~到時就會有人捉你c6同女女驗DNA~~冇得唔認咖

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都覺得你唔應該上去,佢地咁堅持要你上去一定有D嘢,就算要上,都一定要拖齊人陪你一齊上,同埋我覺得呢家人好有問題,簡直係顛架!
原帖由 agnes_1103 於 10-1-14 01:26 發表
之後佢阿媽仲上我屋企鬧我好去報警,可能會毀左佢個仔o既前途, 又叫我第日同佢地兩佬道歉,又話我阿媽唔識教女...........
佢家姐叫我聽日去佢地屋企(呢件事之後佢返左去同佢老豆,老母,家姐,家姐個歲半仔一齊住..) , ...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

原帖由 agnes_1103 於 10-1-14 01:08 發表

同埋我地1月5日就要註冊,佢都求左我 ...

打返佢啦。

大宅

原帖由 agnes_1103 於 10-1-14 01:08 發表

同埋我地1月5日就要註冊,佢都求左我 ...

打女人的男人要不得,諗清楚他是否可以付託終身 ?
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

侯爵府

瞓得好勳章

唔好去呀~唔好話女人幫女人啦~
我有左個時個男人都打我嫁~
我一次又一次原諒佢~到左我生左仔仔
佢真係連仔仔都打埋...我幫仔仔
佢就連我都打埋~重係我屋企人面前打我呀~
我家人幫我~但佢一句講話~我地家事唔關外人事~真係無曬野好講嫁~打完我第3次~叫我原諒佢...我為左個就就算數~點知第四次比佢打到腳骨裂埋~佢重唔比我出門口去睇醫生~我強忍到第二日~搵朋友幫我~我先出到門口去醫院咋~我唔想你好似我咁呀~好痛苦嫁~
講真~唔通你想個bb一出世就比人打咩??
好可憐嫁...係唔係?

衰d果句~無左呢個c6又點?你重有bb陪你麻~佢日日都陪住你既~你重有家人支持你~你要+油呀~

男爵府

畀面勳章

你就快做人媽咪了!!
如果你連自己都保護唔到, 你點保護bb呢?!
我相信你自己應該知點做... ...
good luck!!

大宅

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 10-1-14 10:06 發表
你就快做人媽咪了!!
如果你連自己都保護唔到, 你點保護bb呢?!
我相信你自己應該知點做... ...
good luck!!

你講得太好喇~
我都要好好保護自己同寶B~
我好驚屋企會俾人放火同埋有D狗會黎我門口吠!
嚇死人咩!

侯爵府

環保接龍勳章

YES...現在新時代都吾改..好難保以後係點LAW...
比我,就吾結婚住....見步行步

..
原帖由 pooth 於 10-1-14 09:41 發表

打女人的男人要不得,諗清楚他是否可以付託終身 ?
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

好多謝你地!!!我唔識你地你地都咁肯教我!!!其實我覺得自己都係因為太懦弱,先一次又一次係咁。
佢尋晚冇啦啦打個電話嚟問我係咪決定自己一個人湊個B,唔洗佢。我話"係" , 點知佢話係就得啦, 佢已經錄左我音!
點解佢以前可以口口聲聲話絕對願意同我面對一切,錫個BB, E+就反轉豬肚就係屎....

複式洋房

原帖由 sasa0516 於 10-1-14 09:50 發表
唔好去呀~唔好話女人幫女人啦~
我有左個時個男人都打我嫁~
我一次又一次原諒佢~到左我生左仔仔
佢真係連仔仔都打埋...我幫仔仔
佢就連我都打埋~重係我屋企人面前打我呀~
我家人幫我~但佢一句講話~我地家事唔關外人事 ...

估唔到你個C6都係咁衰,
我估唔到有人可以咁忍心連老婆大肚都打...
咁佢E+有冇嚟睇O下個仔???
我C6佢直頭話個女唔係佢,唔會理喇...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 agnes_1103 於 10-1-14 13:20 發表

有咩咁出其
想當年個衰人打到我成口血, 坐月果時食都無得食........
你自己諗下,依家都未出世,就話唔養唔應...........
要唔要都把啦!無左佢又唔會C,諗下自己就出世個女好過
順順利利 大吉大利       

複式洋房

根本佢一屋人都有問題!

無佐佢你都可以養大BB,最緊要系你自己的家人都支持你,如果BB有個日日打佢的爸爸,甘不如等于無爸爸仲好?

你仲後生,打女人的男人永遠唔要得

複式洋房

愛自己多d..
無男人一樣可以過活.
一樣開開心心
+油....支持你...

侯爵府

瞓得好勳章

佢呀??我覺得佢唔死都無用~
唔好話我咁講佢..一個男人..同個女人分開..
佢唔肯比錢養個仔都算~自己月入萬幾2萬~
連1千蚊都唔肯比個仔...岩岩分開個陣...
仔仔又成日入醫院..所以初初都迫住搵佢叫佢比住錢先
但佢就話..(點解我要比??比錢~得~你同埋仔仔同返我一齊我咪比錢你養你地囉)咁我就唔制啦...
好彩個時有社工幫我~唔係真係捱唔過...
自從個次之後~我好少搵佢..但佢成日搵我身邊既朋友
問阿仔d野囉~我話係我唔岩..唔肯比機會佢..
話我根本無諗 阿仔將來...我d朋友當然唔信佢啦..
不過幫口就一定有既...我有問過仔仔
想唔想見佢爸爸...連仔仔自己都話唔想..
話好驚爸爸打佢...打埋我...佢話好驚...唔想要爸爸..
呢個陰影以經過左幾年...到呢家都重有...好記得2年班下學期個視x考試~個題目叫我的家庭~佢竟然畫左
一個好巨大~真係好大~有角~紅面既爸爸
之後將佢同我畫到得一粒雞蛋咁~無衫著~好可憐.
之後老師唔收~話呢家唔係一個家庭~結果攪到佢..
發曬脾氣...好大聲咁鬧老師...第一次見到佢咁樣..
仔仔同老師講~我根本無爸爸..你做咩要我畫爸爸..
爸爸成日打我同媽媽...你地做咩要迫我畫呀??
哇~呢一件事攪到老師即刻打比我...急call我返學校
我先同老師解釋返成件事...我重哄左好耐~佢心情先好返d~用左成個星期..先令佢心情完全平復...
咁你話啦...你係唔係想你囡囡好似我仔仔咁呀??
直到今時今日...件事都過左5年啦...佢都係唔想見佢爸爸
我唔想你好似我咁呀...點睇...自己既仔囡重比男朋友
老公重要啦...我呢家只會顧佢感受...無爸爸就無爸爸..
有我呢個超級萬能媽媽就得啦...
你都要好好咁諗清楚呀...唔好步我後塵呀...
原帖由 agnes_1103 於 10-1-14 13:20 發表

禁止訪問

複式洋房

原帖由 sasa0516 於 10-1-14 23:35 發表
佢呀??我覺得佢唔死都無用~
唔好話我咁講佢..一個男人..同個女人分開..
佢唔肯比錢養個仔都算~自己月入萬幾2萬~
連1千蚊都唔肯比個仔...岩岩分開個陣...
仔仔又成日入醫院..所以初初都迫住搵佢叫佢比住錢先
但佢就話 ...

唔怪得社工話好多打老婆o既男人好多機會會打埋細路..
果時我o岩有左有問過佢 (你咁大脾氣會唔會打個bb架?)
佢話唔梗係唔會, 會好錫佢...我e+開始相信機會好大...

佢最後打果次你時你冇報警嗎?
同埋咁奇怪佢打你地又想你地番番佢身邊...
佢打完我之後, 打俾我 , 成日話就算我打你係我唔o岩,
但邊有老婆會"磋"自己老公架...
e+仲話個女唔係佢o既...

不過你真係好叻! 一來都堅忍左佢咁耐,
而且你可以獨力面對到今時今日,
我e+先剛開始 , 自己情感上一直太依賴佢...
因為我係一個好依賴o既人...所以有時都會好神經質,
猜心重....如果我一早識得愛自己多d, 就唔會令佢睇唔起我...事到如今真係好難過...

首頁

尾頁

跳至