跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

快d 黎報到!
我黎打個招呼先!
我第一胎餵左7個月,希望今胎餵耐d! 你地呢?

大宅

大家好, 我都係人奶媽... 不過呢排奶量急跌, 所以阿 b 開始要補奶粉啦...

男爵府

唔駛喊,平常心啦! 我地俾得幾多就幾多啦! 你係咪經期黎左?m come 奶量會急跌架! 我"姨媽"都黎左,阿b要飲存貨。

原帖由 LPN 於 10-2-15 21:52 發表
大家好, 我都係人奶媽... 不過呢排奶量急跌, 所以阿 b 開始要補奶粉啦...

別墅

畀面勳章

我也是全人奶媽...現在仍未來m...
奶量暫時都okay..
每天返工都像去camp...泵奶用品太多啦...哈哈

男爵府

之前我買左個2手電泵放係屋企,另一個放係公司,點知大女一個唔該將個電泵踢落地 ,用左5日咋就已經certified . 唔捨得再買過喇,而家返工就像你一樣好似去camp 咁!
我咩一個背囊返工,雖然我返工唔駛著suit, but need smart casual, 都有d異相架 ,是旦啦! 個b d 糧食要緊呀!
原帖由 lepetitgoldfish 於 10-2-15 22:50 發表
我也是全人奶媽...現在仍未來m...
奶量暫時都okay..
每天返工都像去camp...泵奶用品太多啦...哈哈

民房

hi,
我都係全人奶. 第一胎時餵咗一年.
現在尚未來M, 夠妹妹飲, 不過最近佢好似有興趣啜手指多過飲奶.

大宅

大家好﹗我都係奶媽﹗
近日乳腺炎,剩單邊俾阿仔...
之前有一日多的儲備,但我驚好快唔夠奶俾阿仔呀﹗

大宅

大家好啊,我都係人奶媽媽,暫時都仲係全人奶,每日大約泵三次,埋身二至三次,因為BB有時五餐,有時六餐

男爵府

好媽媽勳章

我係在職人奶媽,亞b約四個半,目標係餵到六個月,而家係公司每日泵兩次,即夠亞b食2餐咋,返到屋企埋身餵,所以要補1-2餐奶粉。
最近亞b又係鍾意食手指,好煩呀,想買手指水擦,唔知work唔work呢??

男爵府

畀面勳章

我都係在職人奶媽
我第一胎餵左10個月, 目標係餵到同上胎一樣,不過最近要補1-2餐奶粉. 希望可以 頂到食糊仔, 唔洗補奶粉

大宅

原帖由 awesomeada 於 10-2-18 16:08 發表
我都係在職人奶媽
我第一胎餵左10個月, 目標係餵到同上胎一樣,不過最近要補1-2餐奶粉. 希望可以 頂到食糊仔, 唔洗補奶粉

我都係在職人奶媽, 暫時還可全人奶, 公司pump兩次, 放工就埋身餵, pump出來都唔喺好夠bb食3餐, 不過好彩有存貨...目標餵到6個月, 因我想bb一歲開始不切房, 再生多個...

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原帖由 meme22wong 於 10-2-18 17:28 發表
我都係人奶媽,第一胎餵咗1年,現在細B仲未介夜奶

我細B 都未呀~~, 呢排重衰
2~3點醒, 5~6點又醒, 比奶咀又發脾4. 係都要啜啜人奶

男爵府

畀面勳章

原帖由 cutefok 於 10-2-18 17:13 發表

我都係在職人奶媽, 暫時還可全人奶, 公司pump兩次, 放工就埋身餵, pump出來都唔喺好夠bb食3餐, 不過好彩有存貨...目標餵到6個月, 因我想bb一歲開始不切房, 再生多個... ...

我係公司PUMP一次咋, 所以要食存貨....依家存貨得番2-3包 .

好呀~~ 生多個,咁大b有個伴

複式洋房

Hello, 我係全埋身餵人奶媽, 因為懶得日日消毒奶泵同奶樽, 所以索性全埋身餵好了, 好懶唷!

不過本身自己都好鐘意埋身餵, 見到BB好索求自己啲奶個樣, 好心甜啊!
而且冇人可以爭住餵奶, 唯我獨尊, 好開心, 哈哈!

我諗住餵到6個月, 直至佢食糊仔為止...

男爵府

我第一胎乳腺炎到要留醫~
but doctor said i can still feed 有事那邊, 唔係會大細胸架!
今胎開頭有事那邊係小 d 奶, 但多埋身餵, 現在兩邊奶量很平均呢!

原帖由 MiniCooperS 於 10-2-16 23:47 發表
大家好﹗我都係奶媽﹗
近日乳腺炎,剩單邊俾阿仔...
之前有一日多的儲備,但我驚好快唔夠奶俾阿仔呀﹗

男爵府

唔好用手指水住啦! 佢地呢個階段是用口來探索. 你如果唔想佢食手指, 試下惡d同佢講並拿走佢食緊的手指, 試多幾次睇下得唔得?

原帖由 jk0925 於 10-2-17 09:17 發表
我係在職人奶媽,亞b約四個半,目標係餵到六個月,而家係公司每日泵兩次,即夠亞b食2餐咋,返到屋企埋身餵,所以要補1-2餐奶粉。
最近亞b又係鍾意食手指,好煩呀,想買手指水擦,唔知work唔work呢?? ...

大宅

醒目開學勳章

我都係在職全奶媽, 阿仔就啱啱四個月大, 我都係打算可以喂郅幾耐就幾耐, 雖然未來m, 但都有跌奶量既情況出現, 每日係公司泵一次大約7-10oz咋

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都黎報到下先~~
我每日可以供應2餐半比呀仔咋~~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至