夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你哋啲兄弟姊妹有無俾家用返屋企?

如果你俾得多媽咪,老公有無意見呢?

大宅

Re: 你哋啲兄弟姊妹有無俾家用返屋企?

以我所知得我同對上個阿哥有俾錢我媽,其餘既只係過時過節至俾,我媽年紀都好大,唔駛點使錢,有我個份都已經夠使喇,至於俾幾多錢,又唔係使老公既,佢無權有意見喎!
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

都有俾既....但因為大家都有家庭、有負擔,所以都俾得唔多...爸媽洗好少錢,所以,還可以吧~

我俾得唔多......老公沒意見的,而且如果許可既話,佢都好贊成我俾多D阿媽架~ 但無奈....近日我地既經濟環境唔係咁好,而且,供樓負擔都好重....我希望第日搵多D,可以俾多D佢地兩老啦~
Childhood is journey, not a race.

複式洋房

I and my husband share all the revenue. If I give money to my mum, he will be unhappy...the same I will be angry if he spend much on his mum. I guess it will be a problem to us one day...

***I love Potato***

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我地d兄弟家姐, 個個都有比我啊媽, 就算結左婚都有比.

侯爵府

有呀, 我自己結咗婚都有俾, 不過比起以前未嫁時俾小d囉. :-P

大宅

I guess my sis has but my brother not yet as he is a student only.. I always give $$ to my dad as he spent a lot of $$ on me when i was young so i guess I will give $$ to hime without doubt....Since my daughter was born, I start give $$ to my 99 :-( as she looks after my BB.. well..actually i give pocket $$ to them more than half of my salary :cry: ...no money i can save now :-(

大宅

給2500元一個月,現在無
嘢做,無啦.

複式洋房

咁俾少咗,有無聲音呢?
因為我第二涸bb就嚟出世, 想俾少啲.

伯爵府

沒有,是否好不孝
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

比架..... 自己都係人呀媽喎..... 第日d仔學晒我咁孝順媽咪, 咁你話幾好呢.....
wallacemama

伯爵府

畀面勳章

me too

qq媽媽咪 寫道:
我地d兄弟家姐, 個個都有比我啊媽, 就算結左婚都有比.

公爵府

我二個家姐同我都有比錢我媽咪, 我就比每月10,000.

我老公比錢佢爸爸, 每月6000, 佢媽咪已不在啦.

男爵府

有比,同以前一樣,無比小到。
我知阿妹都有比。

大宅

我有俾…但俾少左…無計…有個b…我又無做
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

男爵府

yes!

男爵府

sallybaby 寫道:
如果你俾得多媽咪,老公有無意見呢?
no

大宅

由我開始做野到宜家有兩個女, tor緊第三個,
我都有俾, 我都想俾少d, 因為每個月都洗凸,
阿哥仲未結婚, 佢都係呢兩年先有俾, 阿妹近
30YRS人從未做過野, 到宜家都仲係洗緊兩老
D錢, 我點可以唔俾呀 :-(

男爵府

好媽媽勳章

之前我同老公經濟獨立, 佢有佢俾屋企人, 我有我俾我屋企人,
同埋佢都冇俾家用我, 不過屋企既開支就佢攪掂晒.

不過呢個月開始, 我冇野做, 佢就會俾家用我, 而我就會係個
度羅 d 番屋企

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

阿哥同我都有比,基本上老公唔會過問

首頁

尾頁

跳至