2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日第一次喺醫院做產檢,醫生話我胎盤有d低,但叫我唔駛擔心,因為個位仲咪定,仲會走位,到34週再check至可confirm,雖然醫生話唔駛擔心,但又點會放心?!有冇媽媽都係咁呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:胎盤低嘅問題

我都有些低,不過醫生話冇弓快升上去住,等個肚大,先會慢慢上,如果我下次產檢(20w)時仲係低,先叫胎盤前置,所以唔樹擔心住

dulibee  冇錯冇錯~ 真係唔駛擔心, 之後會升返上去ga~  發表於 11-9-23 11:10

~~~O猪 ma要生个健健康康既白白猪 :P~~~
~~go go go~~

大宅

我前日去產檢(14w幾)醫生都係咁講,佢話近子宮頸位,要唔好提重物,去大大唔好咁大力等,我都好擔心,打算買定托腹帶用,睇下有冇幫助,宜家唯有小心啲,希望你同我個bb都快啲升番高,健健康康啦

別墅

引用:我都有些低,不過醫生話冇弓快升上去住,等

原帖由 mwongl 於 11-09-22 發表
我都有些低,不過醫生話冇弓快升上去住,等個肚大,先會慢慢上,如果我下次產檢(20w)時仲係低,先叫胎盤 ...
多謝你,希望大家都升返level!

別墅

引用:我前日去產檢(14w幾)醫生都係咁講,佢話

原帖由 uniunicafe 於 11-09-22 發表
我前日去產檢(14w幾)醫生都係咁講,佢話近子宮頸位,要唔好提重物,去大大唔好咁大力等,我都好擔心,打 ...
好,大家都唔好咁擔心!放鬆d,小心d,就會升level架嘞!

大宅

我11w時醫生都話我有呢個問題, 所以引致我之前會間中流啡, 不過好彩呢個月已經無再流喇, 醫生話唔好拎重野外, 重要暫時唔好同老公親熱住呀, 最好升返上去先親喎, 佢話好大機會遲下會自然升返正常架 ~

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

醫生話我胎盤前置喎...咁即係點呀??即係等於胎盤低呀?

的士太  係同一樣野黎架  發表於 11-9-23 12:04

複式洋房

大家唔駛掛心住,好多case都會升番ga~我大女果時都係呢個原因所以流左5個月啡,最後都升番,今次醫生都話我低不過都叫我唔駛擔心!take it easy, 影響心情對bb唔好ga~

子爵府

我都係!希望下次wk 20檢查會升上去啦!醫生亦叫不要拿重野,不要同老公曳曳而家間吾中又流下啡

別墅

希望各位媽媽嘅胎盤都升返高!

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

我13w4, 都係因為胎盤低,已流了個多星期血同啡!擔心中!

Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

別墅

引用:我13w4,+都係因為胎盤低,已流了個多星期血

原帖由 MiuMiu2004 於 11-09-26 發表
我13w4, 都係因為胎盤低,已流了個多星期血同啡!擔心中!
你有冇睇醫生?醫生話安全嘅,你都唔駛太擔心,bb同胎盤好快升返上去架嘞!

複式洋房

我都係16W產檢時醫生話胎盤有少少低, 希望20W照結構時會升番啦! 大家加油~

大宅

我 17 week 尋日去產檢醫生都係咁話我, 不過佢話大部份人都係咁, 到 30 周 9成會因為子宮變大而自己升高, 冇野要担心.

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

qmcmug: Thanks, 最後食中藥好左好多, 依家無再流血喇
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

複式洋房

上一胎醫生四五個月時都話我胎盤低, 但佢話好多情況之後都會慢慢升返上去, 所以你唔洗太擔心既, 最多唔好咁操勞, 成日蹲低多點休息就得架啦
welcome to my blog: ricmaglau.mysinablog.com

複式洋房

我12w5d時, 醫生都話我胎盤低, 佢話下個月再睇下喎, 唔洗擔心喎!

複式洋房

我個朋友16W醫生話胎盤前置,她個醫生話叫他轉公立醫院,嚇到我朋友好擔心,而且現在公立醫院又沒位,那家私院只得張轉介信,就係緊叫他轉院,有沒邊位媽媽遇到這種情況呀.

伯爵府

2018復活節勳章

我而家15w5d尋日去私家產檢時醫生又係係話胎盤低,我本身打算響qm生,個醫生叫我自己要求qm幫我開刀生會安全d,佢又話希望遲d會升返.不過我當時唔記得問如果最後升返咁仲駛唔駛開刀,而家好擔心

別墅

我14WK個時去婦檢,醫生都話我胎位低,不過佢話呢D情況好普遍,遲D好大機會升番,叫我要留意唔好行房住同唔好拎重野,但無需擔心

首頁

尾頁

跳至