夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

我有兩個好老死既舊中學同學,距地F.4就開始拍拖,一直感情好好.

到中學畢業,兩個都出來做野,男既做運輸,女既做SALES,
一直以來男既穩到既錢都交比個女儲錢(男既自願,因距好大洗,而女既好慳家,好識理財,而距地打算儲1筆錢結婚)

之後個女既就將兩人一齊儲既呢筆錢去買左部貨車比個男既去運貨比地盤,從此收入就由打工既萬幾蚊,升到自己做既3萬蚊!!

6年後,個男既頂唔住D妹妹仔誘惑,偷食左,最終個18歲既妹妹仔有左BB!!

1個系一齊捱既6年女友,1個系偷食意外大肚既SP,
系距唔知點抉擇既時候,
個女既幫距決定左:同距分手!!

分手後,距就負責任,娶左個妹妹仔做老婆...
之後生左個女....

但之後既日子先系悲哀既開始:
距老婆唔識煮飯做家務,
日日對住個女,無做野,
日日出街食...
系網上識埋一大班媽咪,
日日有活動,行街SHOPPING,買親都係牌子野...

而個男的,日日早上7點左右出門,做到晚上7-8點先翻屋企,(最少)
距話每日都係送貨到地盤時,睇下有無免費飯盒食,無就一系成日唔食野,等翻屋企自己整個杯麵食,一係就買個包食就一日!
!!

但距老婆日日壽司,PIZZA,飲茶...每個月最少洗2皮幾....買好多無謂野,例如每個月帶個女去影樓影2-3次相,
距老婆同女女D衫根本已經多到著唔曬甘多,但距老婆都係甘買買買...

前幾日又無啦啦出左兩部SAMSUNG既GALX S2....又出左部TAP...淨系1日都洗左皮幾野...

距話根本儲唔到錢...

距叫距老婆洗少D錢,但距老婆黑面....發距脾氣.....

距好後悔當初去偷食,好掛住以前個女朋友....

仲好經常想我打探以前個女朋友而家生活系點.....

唉,男人,為咩呢??
有既時候唔珍惜,
無既時候又來後悔!!!

(更新)
後日有個舊同學生日,個舊同學星期1就已經叫我打電話去約翻幾個舊同學出來食飯,其中一個系果個男....
OK,甘我就星期2已經打左電話比個男,話:阿邊個邊個星期6生日,到時果晚去沙田XX食飯...
距當時話:你過兩日再比電話我啦,我要睇睇到時有無野做,無既話就一定到!!!

甘我尋晚又再比個電話距,話:餵,點啊?到時來唔來到啊??
距話:OK,到時幾點?
我話:7點幾8點左右啦!!
但係電話裡頭,我聽到距老婆發曬老皮,好大聲講:你甘中意去,你咪去咯,我帶埋泳泳(距地個女)翻阿媽度!!
之後我都識做,拿拿聲講多句就收線:我話:我唔阻你先啦,得閒先CALL我啦,88!!

唉......
搞到甘........
到時好大機會距都唔會出現咯!!!

以我所知,個男之前同距而家個老婆當年偷食過兩三次,都有戴DUM DUM,最後1次,距老婆話安全期,唔戴都唔會有BB,但最後(賴)野了!!!

最初知道距老婆有左,距好驚,真係有打算過叫距落,但最後條女出到屋企人攻勢,用阿爸阿媽來壓距,搞到全世界都知,距老婆個父母仲去穩個男既父母,個男既父母激到死死下,仲同個女既父母講:我有兩個仔,呢個死仔我唔會再理距,我當生少個
!!!

之後件事已經比我個女同學知道,個男的求距以前個女朋友原諒距,話比D時間距去解決件事,話唔好分手......之類既說話!!

但我個女同學反而就好決絕,一定要分手,仲提醒距,錯一次就夠,唔好再傷害任何人,好好對個老婆,大家以後仲可以做朋友.......

最初個男仔既父母真係好嬲個仔,因為距地真係好想我個女同學做距新抱,但之後我個女同學都有打電話比距父母,叫距​​唔好嬲距個
仔,已經成左事實,無必要同個仔計較,況且都準備做爺爺嫲嫲,應該開心先系!!

雖然分左手好耐,但個男的父母有時都會穩我個女同學去飲茶,過時過節,我個女同學又會買下D禮物啊比個男的父母...

禁止訪問

畀面勳章

回覆:轉貼<<睇完有乜感想>>???

水晶宮

回覆:轉貼<偷食的後果>睇完有乜感想?

唉,何苦呢

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

公爵府

回覆:961123 的帖子

偷食男抵死!報應!

bbbbconnie  係lor~抵死  發表於 11-10-26 15:26

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

活該!!! 偷食偷得咁開心呀拿

別墅

引用:底死呀心都涼埋

原帖由 charlotte413 於 11-10-22 發表
底死呀心都涼埋

大宅

個妹妹仔一定係見佢好似有d錢...棟個男既入局女既高招男既抵死(我C6聽完既感想)情況同佢老細一樣

伯爵府

抵死!

珍珠宮

甘你個舊同學而家點呀,有冇男友?

好彩佢夠理智即時斬欖,5系真系有排痛苦,希望佢快d搵到個愛佢識珍惜佢既男人啦

男爵府

個女子唔係常人!男的遲旱頂唔順!

大宅

雖然男嘅底死,但都鄧佢慘!前女友就無問題啦,重新過生活,但男就幣啦,建立左一個無感情基礎嘅家庭,只怕都唔長久啦!

大宅

其實我覺得個男既都幾可憐
不過.......是自己一手做成的

pyb  AGREE  發表於 11-11-5 22:30

別墅

自作孽不可活...不過佢咁樣做野法都短幾年命囉~

大宅

佢呢份人好明顯吾識做決定....當初搞大人肚, 係吾想要咪吾好要囉....而家搞到自己...只可以話佢無福份, 有個好老婆吾要...要個下三流...

水晶宮

畀面勳章

娶個公主是偷食的最大懲罰

Hi-Fi  同意, 仲有排受...  發表於 11-10-23 17:14
LUON  正無極!  發表於 11-10-23 00:09
LUON  正無極!  發表於 11-10-23 00:09
chocoling  AGREE  發表於 11-10-22 23:41

禁止訪問

回覆:BaoYue_BaoKun 的帖子

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:活該!!!+偷食偷得咁開心呀拿

原帖由 mandy1110 於 11-10-22 發表
活該!!! 偷食偷得咁開心呀拿
X 2,自作「業」

珍珠宮

給天下所有偷食既男人/女人

大宅

無人迫他偷食