懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自己都係!係萬勝節果日病左!到而家愈黎愈辛苦!我唔想食西藥!所以諗住係屋企訓下飲多d水!不過今日終於頂唔順,又發埋燒,打去平時產檢到求佢攝俾我,因為我信唔過樓下,但係要3點後上去等!唔知要幾耐…而家係屋企發呆先…我尋晚已經訓唔到教!應該訓左4個鐘到啦…一時出汗熱醒…一時鼻痛醒…一時口乾醒…辛苦死我

大宅

BK Milk勳章

回覆:原來有好多媽媽都病了

休息多d!

男爵府

飲多D 水

大宅

我尋日訓左一日…仲飲好多水!都係愈黎愈勁投降…唔睇e生唔得!其實都好擔心啲藥會唔會影響到…但真係好辛苦

大宅

我上兩個星期都病左, 本來唔想睇醫生, 結果都係頂唔順睇左, 醫生開左抗生素同埋一D感冒藥比我, 佢話D藥唔會影響BB, 但抗生素我真係唔敢食, 只係食左D感冒藥, 一日食3次, 瞓左一晚好左好多, 雖然未好番晒, 但第二日都停左藥, 而家無事LU...

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

有病都要睇醫生同食藥,唔食藥,你辛苦時阿b都辛苦架,快快好番仲好

龍馬精神.......

大宅

畀面勳章

我發現交通工具呀、公司呀好多人都病,咳咳咳係噤散播細箘!我鼻敏感好嚴重,今日忍唔住食住粒藥!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

試下自己戴口罩隔下d菌ge,雖然麻煩d,但病左會好煩。

大宅

引用:試下自己戴口罩隔下d菌ge,雖然麻煩d,但病

原帖由 yunge 於 11-11-04 發表
試下自己戴口罩隔下d菌ge,雖然麻煩d,但病左會好煩。
有呀!我已經冇周圍走!只係落街食野!咁都中招!而家係到等!好多人啊!

大宅

病左一定要睇醫生
與其怕D藥會影響BB
咁不如怕D菌好過
依家D菌真係好勁呀
病向淺中醫, 醫生開得俾你又知你有左既
應該都唔大影響
但唔理D菌等自己好, 仲危險
保重呀, 祝你快快好返

男爵府

Small_i 發表於 11-11-4 13:50
有病都要睇醫生同食藥,唔食藥,你辛苦時阿b都辛苦架,快快好番仲好

agree...

大宅

係 呀 , 病 咗 真 係 要 睇 e 生, 我 有 咗 時, total 病 咗 4 次, 其 中 一次 發 埋 高 燒...

記住 同e 生 講 你 有 咗 bb, 佢 地 會 因 主 黎 開 藥 比 你 架 啦...因為 大人病 時, 唔 多 唔 少 我 地 會 少 咗 d 養 氣 比 bb 架, 同 埋 唔 記 得 咗 d 血 會 點 ..

anyway hope you will get well soon....

大宅

我都感冒了
多得D自私鬼同事病左又唔戴口罩
中左招勁辛苦..以後真係人唔戴我戴
保護自己!

大宅

引用:我自己都係!係萬勝節果日病左!到而家愈黎

原帖由 bb14chi 於 11-11-04 發表
我自己都係!係萬勝節果日病左!到而家愈黎愈辛苦!我唔想食西藥!所以諗住係屋企訓下飲多d水!:pity ...
點解唔帶口罩保護自己同bb,我幾辛苦人多搭車都帶住,因為有d 人病左係睇唔出mouth:

大宅

引用:我都感冒了多得D自私鬼同事病左又唔戴口罩

原帖由 saiann 於 11-11-04 發表
我都感冒了
多得D自私鬼同事病左又唔戴口罩
中左招勁辛苦..以後真係人唔戴我戴
唉,我又係!我個衰同事都係,係咁咳!我都日日帶口罩架啦,都中招,你話佢的菌幾 毒呀!e 生佢又唔走去睇!乞人憎!

大宅

回覆 回覆:小海馬BB的帖子

我係冇出街係落街都中

大宅

我兩星期前都感冒好辛苦,喉嚨痛到出唔到聲,先睇西醫,佢都係比d好輕藥我,連消炎藥都唔開,食左四次一點好轉都無。之後睇中醫食左一星期已經好9成,順便去安下胎。你可以考慮下中醫

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

昨日病倒了....14weeks幾

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

我呢兩三日都病左,喉嚨痛咳有痰+流鼻涕…睇左醫生只食左2次藥,真係唔敢食太多~其餘時間狂飲熱0水同康鈣C,早晚用鹽水漱口!今日仲有小小唔舒服,不過好左好多

大宅

我都飲康鈣C,真系快D好架

首頁

尾頁

跳至