懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

原本預產期係12月頭,但阿B可能想媽媽10個禮拜都陪佢(好在今日係37w1d, 啱啱叫做足月),今晩響港安醫院出世啦!遲d再同JM 分享詳情!

大宅

回覆:響港安醫院生咗啦!

複式洋房

複式洋房

伯爵府

恭喜

複式洋房

回覆:KCBaby2011 的帖子

恭喜恭喜!我一月都係港安生!

男爵府

水晶宮

又一個好消息.
恭喜!

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

到目前為止,我都好滿意呢到。我住5人房,得我同另一個媽媽一齊住,環境安靜。呢到好鼓勵餵母乳,d護士每餐都會推阿b去你到俾你餵,仲會教你點樣餵,你亦可要求阿b幾時跟你,5駛去bb房。
姑娘好細心,產前產後(生完後幾個鐘)會扶你去廁所,甚至乎連廁紙都幫你攞埋!我5清楚其他c+醫院係咪都有咁既services,但至少佢哋又好體貼!
仲有個產房一d都5似產房(可能我睇得電視多啦!),似私家病房多d,有獨立廁所同電視,我差5多開到8、9度,負責照顧我既護士直情響間房陪我直至我生咗為止(之前係每15分鐘入嚟一次,你㩒鐘30秘必有人嚟),暫時update 咁多先!
如果其他JM 想知港安既嘢,可以一齊share 下,因為實在太少JM 住呢間啦!

別墅

恭喜你就好~我仲有3日就到預產,不過仲未有反應:;pppp:

複式洋房

請問係荃灣港安定香港港安?我一月會在香港港安開刀,都唔知會點?

翡翠宮

畀面勳章

公爵府

引用:請問係荃灣港安定香港港安?我一月會在香港

原帖由 noelnoelng 於 11-11-14 發表
請問係荃灣港安定香港港安?我一月會在香港港安開刀,都唔知會點?
我係響香港港安,諗住順產定開刀?預祝一切順利先!

大宅

陪月勳章

我今年六月響香港港安順產生咗個女女,真係好鐘意佢夠少人夠靜,同埋我鐘意任何時候都可以推 bb 出嚟埋身餵。但係少人嘅代價就係呢度生仔係香港數一數二貴:;pppp:

大宅

我會喺荃灣港安生,唔知D service 係咪差唔多呢?

大宅

:loveliness:Hello
我妹剛有了BB,我想問妳的醫生好不好,及費用是多少?謝謝

男爵府

牛年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

公爵府

引用:Hello我妹剛有了BB,我想問妳的醫生好不好

原帖由 LikBMa 於 11-11-14 發表
Hello
...
我係林

公爵府

引用:Hello我妹剛有了BB,我想問妳的醫生好不好

原帖由 LikBMa 於 11-11-14 發表
Hello
...
我係林

男爵府

回覆 愚妹妹 的帖子

樓主恭喜你啊~~~!!!!!! 辛苦你喇!!

我之前住都係5人房, d 護士的確係會扶我去廁所, 仲幫我拎埋廁紙同沖洗器(入埋水), 果次間房得我一個香港人, 但我見佢地對個個都係咁樣ka~而我頭幾次落床時要護士黎幫手, 佢地成2~3個人黎幫我~

愚妹妹  係呀!  佢哋真係好 nice 同 helpful...  發表於 11-11-15 22:21
愚妹妹  係呀!  佢哋真係好 nice 同 helpful...  發表於 11-11-15 22:21

首頁

尾頁

跳至