美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

有無人試過洗眉?
我想洗眉但又怕好痛,同埋洗眉係咪真係洗到?

大宅

洗眉係痛苦的經驗....
過程快但的確係好痛, 唔係嚇你.....
洗完d色素浮曬上黎,
洗左既部份毛色轉金白色, 部份即時脫落, 其他受影響既毛之後幾日都會脫落,而且會皮膚表面會內出血, 但血水不會漏出來, 表面看成條眉會好似"血眉"..自己見到都覺得恐怖....眉骨看起來好似腫起左...
開始有d痕熱既感覺,要keep 住搽人地俾你d消炎藥, 不可沾水
一般幾日後會轉深色和結焦
一星期左右全部焦會脫落

1個月左右開始有小毛長出, 起碼2-3個月先出噃d毛…我宜家沒有任何疤痕 (仲比之前多dd毛!個洗眉師話因為d光激活了毛囊 wor )

不過好多野因人而已, 我本身紋得深, 一年後眉色已轉紅好核突, 所以才”的”起心肝去洗…

心想一兩次OK, 最後洗左3次 (隔2個幾月洗一次), 前後差不多大半用了時間, 才完全洗乾淨….
$係事少, 身心痛苦事大…. 不過我每次洗眉至少要請假3-5天, 出街帶帽….

真係好後悔當初走去紋眉 !!不過痛苦完後見噃自己條眉自然噃, 痛苦都係值...不過你真係要有心理準備 !

希望我既經驗幫到你 ~~

男爵府

朋友試過, 佢話真係好好好痛.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

prof.mimichan 發表於 11-12-6 13:26
洗眉係痛苦的經驗....
過程快但的確係好痛, 唔係嚇你.....
洗完d色素浮曬上黎,

睇完你咁講!!!都唔知洗唔洗好啊!!!不過多謝你既回覆

大宅

唔洗既話時間耐左條眉會好唔自然, 除非不斷加色補眉, 我怕越整越衰炸...
雖然過程係痛苦, 但我都覺得值....你自己考慮下吧...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆 回覆:prof.mimichan的帖子

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

prof.mimichan 發表於 11-12-6 15:25
唔洗既話時間耐左條眉會好唔自然, 除非不斷加色補眉, 我怕越整越衰炸...
雖然過程係痛苦, 但我都覺得值.... ...

我條眉整左幾年啦..而家變紅勁樣衰所以想洗左去...但又怕痛...唉我真係好後悔整左條眉架...我本身有眉既人黎好密架.果時都唔知自己點解會整架...

大宅

哎呀...我個時都係日日照鏡見到條眉就好唔開心...只好用頭髮遮住...不過後來真係看多眼都唔想, 寧願變回以前一樣, 所以決心洗走佢...
其實痛只係一時...3、4分鐘就洗完, 係康復需時和要有耐性....
搵個好既洗眉師, 小心保護傷口, 他日重見自然眉毛你會好開心!!

大宅

回覆 prof.mimichan 的帖子

你係搵邊個洗?我問過醫生,一次都要$6000...... 我繡過兩次,係黑色,依家好想洗走對眉但好驚洗完會轉紅。

大宅

美容院洗眉師...佢地叫"冷光洗眉wor"....共約$4000 .....
洗眉師話我鏽得深, D色"食"左落皮膚較深層, 所以我一共洗左3次才完全乾淨
宜家一D巴痕都冇, 反而比未鏽之前長得多眉毛...( 洗眉師話係D光"激活"左D毛嚢wor...)

littleblackdrez  可否PM info俾我?  發表於 11-12-20 19:32

男爵府

可否PM你個美容師資料給我,我也想洗左去

大宅

pls pm me thnx

大宅

已PM 大家, 你自己考慮下la!
唔記得同大家講, 洗完眉後約兩星期表面康復, 但被"洗"過既部份會luck 左眉毛, 起碼幾個月先見噃D毛毛...有一段時間要做"無眉道姑"
不過可以暫時用少少眉粉頂住當.....

自己有過呢個經驗之後, 覺得無論係紋眉/ 繡眉/柔眉, 同紋身冇分別....係人都知紋身好難洗, 紋眉都一樣.....

打算紋眉/ 繡眉/柔眉既朋友仔一定要想清楚呀!!!

別墅

引用:美容院洗眉師...佢地叫"冷光洗眉wor"....共

原帖由 prof.mimichan 於 11-12-20 發表
美容院洗眉師...佢地叫"冷光洗眉wor"....共約$4000 .....
洗眉師話我鏽得深, D色"食"左落皮膚較深層, 所以 ...
我都係要洗到第4層d血水一滴滴咁漏,真係好痛。

大宅

回覆 tabojean 的帖子

你洗左4次就洗甩? 會吾會有印?

別墅

引用:回覆+tabojean+的帖子 你洗左4次就洗甩?+

原帖由 cherrycc 於 11-12-24 發表
回覆 tabojean 的帖子

你洗左4次就洗甩? 會吾會有印?
我只係洗左一次,洗眉師傅話d色入得好深,所以打冷光時,幫我打到第四皮層,之後要格半年先可以再洗,要等皮膚休息下。

大宅

你打一次就甩晒定半年後再打? 而家色係咪淡左好多?

別墅

回覆:cherrycc 的帖子

未甩晒,淡左d, 所以要再洗多次。

大宅

你係紋咩色架, 而家會吾會好紅條眉既色

民房

HELLO~請問可以PM洗眉的資料給我嗎???
我繡眉繡衰左,好想洗走佢
想問下係咪可以完全流走,有無紅印留底
THANKS><

首頁

尾頁

跳至