網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

大家有冇喺淘寶買過孕婦衫呢?啱唔啱著?有冇好介紹?同埋知唔知邊間集運好?因為未試過集運...

大宅

畀面勳章

我會一次過係同一間買,記住用申通會好d,因順風要收$20府到錢

男爵府

畀面勳章

magicmama 發表於 11-12-21 01:12
我會一次過係同一間買,記住用申通會好d,因順風要收$20府到錢

我之前買過衫比個女,都係用順風!d人話安全d,又快d~~我只係用過順風咋...送去朋友公司就唔駛另外比$20

申通係咪"篇"遠地區都唔會收$20 gar?係咪買嗰陣同個賣家講用申通就得?

我聽人講話宜家好多人都用集運,運費會平d,不過又怕麻煩,又唔識...

男爵府

畀面勳章

引用:大家有冇喺淘寶買過孕婦衫呢?啱唔啱著?有冇

原帖由 quinyou 於 11-12-21 發表
大家有冇喺淘寶買過孕婦衫呢?啱唔啱著?有冇好介紹?同埋知唔知邊間集運好?因為未試過集運... ...
我會揀一啲多好評, 有國內包郵嘅舖頭, 最多揀5間送晒去淘點響廣州個中轉站, 再合併物流送黎香港, 咁可以慳番啲運氣呢~ 我宜家都著緊淘寶啲鬆身衫同大肚阿婆底底

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:magicmama+發表於+11-12-21+01:12+我

我之前買過衫比個女,都係用順風!d人話安全d,又快d~~我只係用過順風咋...送去朋友公司就唔駛另外比$20

申 ...
其實好簡單架咋, 開個淘點a/c (用支付寶a/c login), 咁發貨時有個運單編號就響淘點認領, 最多可以5件貨一齊送. 佢係計重量嘅, 送商業地區首2kg rmb18, 其後每kg rmb6, 我試過day 1夜晚合單畀錢, day 3朝早就收到貨

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+quinyou+於+11-12-21+發表我

原帖由 chu.c9 於 11-12-21 發表
其實好簡單架咋, 開個淘點a/c (用支付寶a/c login), 咁發貨時有個運單編號就響淘點認領, 最多可以5件貨一齊 ...
係咪要自睇住d貨幾時到?之後每到一件都同淘點講返?

真係要慢慢試吓研究吓至得...

男爵府

quinyou 發表於 11-12-21 01:19

申 ...

順豐係好可靠, 所以貴野/量多我地會用順豐, 其餘用集運

pibb  i like 順豐 too! 一係送去我公司, 大件或重小小既會叫佢地送去屋企附近間7-11  發表於 11-12-21 10:00

男爵府

畀面勳章

quinyou 發表於 11-12-21 09:31
係咪要自睇住d貨幾時到?之後每到一件都同淘點講返?

真係要慢慢試吓研究吓至得...
要自己check d貨幾時到廣州中轉站 (check淘寶網or app個 "查詢物流" 都得~), 或者響淘點入定個運單編號, 如果可以認領佢粒制就可以click到. 假設你有好多貨, 佢每件貨都show個重量, 你可以揀邊5件貨一齊送, 我通常就會就o岩剛剛好2kg咁就唔洗畀多d運費

不過提提你, 之前我屋企用ie9響淘點開唔到a/c, 佢應該唔support咁新o既browser囉 ~.~"
感恩

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:quinyou+發表於+11-12-21+01:19+我之

原帖由 penguinding 於 11-12-21 發表
順豐係好可靠, 所以貴野/量多我地會用順豐, 其餘用集運
之前我試過買鞋(幾對),就係用順豐,要成$70幾運費,都好貴~不過平均除返就$100以下一對,咁就算啦...所以我係怕太重會好貴運費,咁就仲唔抵

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:quinyou+發表於+11-12-21+09:31+係咪

要自己check d貨幾時到廣州中轉站 (check淘寶網or app個 "查詢物流" 都得~), 或者響淘點入定個運單編號, 如 ...
係咪即係可以等咁多件貨到晒先至認領呀?咁就可以計晒重量先至決定邊d貨一齊送?

睇嚟我要今晚開始搵定買咩,到時一次過送到就方便好多

大宅

我買咗d 大肚裙同褲~都ok, 價錢亦都合理!!

全套睡衣褲都有買...不過睡褲的長度偏長, 好似加高咗肚圍所以長咗,要去改!!

我會用集運形式, 先叫商店送去淘點的東莞站, 再集合五件貨寄到香港住宅~

男爵府

畀面勳章

引用:我買咗d+大肚裙同褲~都ok,+價錢亦都合理!!

原帖由 NIGHTNIGHT 於 11-12-21 發表
我買咗d 大肚裙同褲~都ok, 價錢亦都合理!!

全套睡衣褲都有買...不過睡褲的長度偏長, 好似加高咗肚圍所以長 ...
送住宅會唔會另外再有收費?

大宅

回覆 quinyou 的帖子

我唔記得咁清楚...

只是記得除番開大約每件衫預佢貴十蚊八蚊左右運費!!

都平過出面買個d 孕婦衫, 款式又好睇!!

男爵府

可唔以比條 LINK我去睇吓邊檔衫OK
我只係搵到D勁娘O既大肚衫...............

NIGHTNIGHT  你搜尋下韓國秋冬孕婦裙~^^  發表於 11-12-21 14:28

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+quinyou+的帖子 我唔記得咁清楚...只

原帖由 NIGHTNIGHT 於 11-12-21 發表
回覆 quinyou 的帖子

我唔記得咁清楚...
咁又係~我前2日係咁咦睇過吓,都平過平時喺hk睇嗰d好多嘅

男爵府

畀面勳章

quinyou 發表於 11-12-21 13:25
係咪即係可以等咁多件貨到晒先至認領呀?咁就可以計晒重量先至決定邊d貨一齊送?

睇嚟我要今晚開始搵定買 ...
我記錯左, 原來係送商業區或者去淘點自提站, 首1kg rmb18, 如果送到屋企首1kg rmb36架~

d貨送到廣州中轉站佢地入左機, 就有11日倒數, 如果你遲過依段時間認領d貨同埋合單佢會收手續費架. 佢有時d貨會遲d先送到, 不過通常都等到d貨到齊先合單送貨
感恩

大宅

我係淘寶都有買鬆身衫及大t,但係孕婦裝就唔敢買,因為覺得d款唔靚,同埋我去舖頭睇過d褲都係偏短,如果網上買一定唔會啱身。所以一直都係着加碼低腰legging配大係鬆身衫。

大宅

我有上淘寶買褲,Legging,但要睇清楚size,唔係好容易買錯架.
我自己偏瘦,買左2條牛仔褲(M size)都大呀 ! 宜家21week都穿唔到,可能要拇去改,但價錢真係平過香港好多.
我買左2條加厚竹炭legging都係rmb29/絛,加運費都係hk$43/條咋,上次係葵芳間孕婦舖頭賣$300/2絛,真係差好遠.

大宅

引用:大家有冇喺淘寶買過孕婦衫呢?啱唔啱著?有冇

大家有冇喺淘寶買過孕婦衫呢?啱唔啱著?有冇好介紹?同埋知唔知邊間集運好?因為未試過集運... ...
我朋友試過淘寶都幾好呀

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:quinyou+發表於+11-12-21+13:25+係咪

我記錯左, 原來係送商業區或者去淘點自提站, 首1kg rmb18, 如果送到屋企首1kg rmb36架~

d貨送到廣州中轉站 ...
唔該晒

我會今晚試吓

首頁

尾頁

跳至