夫婦情感

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

我好辛苦呀!

我一直好信任我老公, 覺得佢係一個專一嘅人, 雖然眼見身邊有朋友因為男朋友或老公有第三者而分手, 但我相信呢d事唔會發生係我身上, 可能就係因為我掉以輕心, 結果晴天霹靂, 有如五雷轟頂......

舊年有一日我老公話約咗成班同事去一個住係錦繡花園嘅同事度bbq, 好早就出咗門口, 我下午有d事去街, 坐shuttle bus經過九龍塘火車站, 突然見到我老公架車停咗係路邊, 我驚佢唔知有mug意外, 就即刻打比佢, 佢話駕車揸到去九龍塘火車站突然死火, 但又趕時間, 惟有擺低係條街到先, 玩完返嚟先叫個friend幫佢攪, gum我話不如我幫你搵人攪番掂架車先la, 但佢猛話唔駛, 等佢番嚟先攪, gum我就由得佢, 到夜晚11點幾佢番嚟話佢個friend幫佢整番好架車la, 我雖然覺得怪怪地, 但我係信佢ga...

大宅

Re: 我好辛苦呀!

信佢都要自己睇緊d....

大宅

其實係呢一年多以來, 星期六佢多數都話好忙, 要番去公司做野, (佢星期六係唔駛返工ga), 有時我會call佢, 但有時個電話連線時d聲好怪, 好似長途電話長do...嘅聲, 我重驚佢唔知會唔會比人偷偷地攞咗條線嚟傾idd, 叫佢不如問吓one2free啦, 佢真係係我面前打電話去投訴, (佢真係好好戲), 後來佢轉咗唔知smartone定3, gum就冇咗嗰d長do...聲, gum我就真係以為係供應商嘅問題, 我真係死蠢呀 :-(

大宅

咁真係要多加留意wor, 睇下佢仲有無d不正常舉動~
尤其是手提電話

伯爵府

幸福藍妹 寫道:
咁真係要多加留意wor, 睇下佢仲有無d不正常舉動~
尤其是手提電話

無錯,手提電話真係可以CHECK到好多野

洋房

[quote]
Perke 寫道:
其實係呢一年多以來, 星期六佢多數都話好忙, 要番去公司做野, (佢星期六係唔駛返工ga), 有時我會call佢, 但有時個電話連線時d聲好怪, 好似長途電話長do...嘅聲, 我重驚佢唔知會唔會比人偷偷地攞咗條線嚟傾idd, 叫佢不如問吓one2free啦, 佢真係係我面前打電話去投訴, (佢真係好好戲), 後來佢轉咗唔知smartone定3, gum就冇咗嗰d長do...聲, gum我就真係以為係供應商嘅問題, 我真係死蠢呀

你c6係未申請左d乜野大陸飛線呀, 我聽以前d同事講, 有d人將手提個no(hk用)飛去一個大陸大機既話 , 可以整到好似平時打電話咁, 冇長do聲架, 等d人唔知佢返左大陸架 ...

不過你真係要睇緊d 你c6

大宅

佢話好多野做, 做唔切, 成日星期六都走番去公司, 有時我call佢手提無人聽, 都會call番公司搵佢, 佢公司d同事話佢今日無返過嚟, 而佢嘅解釋係佢去咗第二間房做野, d同事唔知佢番咗嚟, 好多次都係gum, 我竟然都信佢, 最離譜有一次佢嘅解釋係佢上咗天台, d人唔知佢番咗嚟, gum離譜嘅大話我竟然都信, 我真係好白痴 :-(

洋房

咁除左星期六..平日佢點架 ?

男爵府

好媽媽勳章

咁妳咪搵個星期六上去個公司, 然後再打電話問佢係邊, 若果佢話係公司, 妳咪叫佢出門口law!! 除非妳唔想知真相 or 想睇定d, 我都唔希望妳地無彎轉

男爵府

你有無CHECK佢手提電話.銀包.銀行月結單等???唔係唔信佢只係比多d信心自己啫!
好似我老公我都好信佢呀,但比我發現佢對個女仔有好感,佢都死話同條女無野呀,其實係未開始呀,但日日傾電話多到.....仲send msn一個月5.60個,仲要我識得傢 CHECK左4個月我頂唔順,趕我老公走,佢先知驚,(我一早已經警告過佢,有咩事會家散人亡)到依家仲係守緊行為呀,因為我知如果佢要走,我的傷口總有一日唔會再痛,但係如果拖落去,只有我自己永遠痛苦落去!!! :-(
總之只有你自己先至係最錫你自己!!!

大宅

係個幾月前, 有一個星期六, 如常佢又話要返公司做野, 下午我去買野, 揸車經過九龍塘火車站, 突然見到佢架車迫係路邊, 今次我真係覺得唔對路, 於是迫好架車行去佢架車到, 好在嗰日我有帶佢架車嘅車匙, 開門入去見到有份報紙, 報紙中間包住份雜誌, 一睇原來係一本'叫雞指南', 入面教人去深圳尋花問柳, 我嗰一刻簡直唔相信我對眼, 我死忍住d眼淚, 佢公司係屯門, 佢真係好戲, 個個星期六揸車話返公司, 原來將架車掉係火車站就走去深圳happy, 連食牛肉乾都唔理, 我就係佢架車度發晒呆, 好耐好耐之後, 見到佢係火車站到出嚟, 我即刻問佢去咗邊, 佢無預計會比我發現, 窒咗一窒就話返工law, 我問返工點解會迫架車係度, 佢話做完野下午迫架車係度然後去旺角逛, 我即刻係擋風玻璃度攞張告票比佢睇, 抄牌時間係上午9點幾, 佢重要死撐, 話係, 我冇返到工, 我工作壓力大, 想行開吓, 就一個人去咗旺角逛, 到依家先返, gum我問去旺角唔係坐mtr咩, 點解你係火車站出嚟, 佢話兩邊相通, 火車站出嚟近架車多d wor, 但我己經唔再信佢la, 佢真係當佢老婆係白痴, 我話你要記住你有兩個女等緊你ga, 佢誓神劈願話總之10年前我對你係點, 10年後一樣冇變, 但我已經唔再信呢個人la

禁止訪問

侯爵府

Perke 寫道:
係個幾月前, 有一個星期六, 如常佢又話要返公司做野, 下午我去買野, 揸車經過九龍塘火車站, 突然見到佢架車迫係路邊, 今次我真係覺得唔對路, 於是迫好架車行去佢架車到, 好在嗰日我有帶佢架車嘅車匙, 開門入去見到有份報紙, 報紙中間包住份雜誌, 一睇原來係一本'叫雞指南', 入面教人去深圳尋花問柳, 我嗰一刻簡直唔相信我對眼, 我死忍住d眼淚, 佢公司係屯門, 佢真係好戲, 個個星期六揸車話返公司, 原來將架車掉係火車站就走去深圳happy, 連食牛肉乾都唔理, 我就係佢架車度發晒呆, 好耐好耐之後, 見到佢係火車站到出嚟, 我即刻問佢去咗邊, 佢無預計會比我發現, 窒咗一窒就話返工law, 我問返工點解會迫架車係度, 佢話做完野下午迫架車係度然後去旺角逛, 我即刻係擋風玻璃度攞張告票比佢睇, 抄牌時間係上午9點幾, 佢重要死撐, 話係, 我冇返到工, 我工作壓力大, 想行開吓, 就一個人去咗旺角逛, 到依家先返, gum我問去旺角唔係坐mtr咩, 點解你係火車站出嚟, 佢話兩邊相通, 火車站出嚟近架車多d wor, 但我己經唔再信佢la, 佢真係當佢老婆係白痴, 我話你要記住你有兩個女等緊你ga, 佢誓神劈願話總之10年前我對你係點, 10年後一樣冇變, 但我已經唔再信呢個人la

好明顯發生左咩事!但最要係妳想點?同願唔願諒到妳老公?

大宅

經過這次, 我收咗佢張回鄉咭, 不過個幾禮拜前, 又試係街比我發現佢架車, 佢今次迫係屋企樓下隔離條街, 諗住我唔會發現, 我信呢個世界係有天意, 嗰日我坐shuttle bus返屋企, 司機偷懶貪近轉咗入嗰條街, 就比我發現佢架車la, 我即刻call佢, 質問佢, 佢就ee哦哦gum, 話等佢返嚟先講, 佢話原來佢同個舊同事,加埋佢d大陸親戚想係大陸攪生意, 佢就攞咗5萬出嚟, 佢地會係星期六開會, 所以有時星期六其實唔係返工, 不過你收咗我張回鄉証, 我地先係中英街見面, 我問點解唔一早話我知, 佢話怕我煩, 然後就順勢將d責任推到我身上, 講到好似係我嘅問題先唔同我講gum, 佢呢個人唔單止做戲叻, 推卸責任重叻, 今次我竟然有七成信佢, 年初四重同囡囡去海洋公園玩, 點知後來又比我發現佢初五話去同學屋企拜年係假嘅, 又係一個大話, 佢真係一個超級大話精

禁止訪問

洋房

Perke,

I'm sorry to read your story! :-(

我和你一樣很信任老公,知道你個case,突然心裹一寒,覺得世事難料!

對不起,自己人生經驗尚淺,不知如何安(惠)你。但知道世上有不少天災戰亂,疾病橫禍,你的事只是微不足道。請放鬆心情面對,前面其實有很多路可選擇。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果佢肯認錯反而仲有得救...佢仲可以講咁多大話...我諗真係無得救...

咁你諗住點呀?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

del.

大宅

初四晚, 佢問我攞d利是封入錢話第二日派比同學d小朋友, 仲好詳細gum講埋嗰日嘅行程, 但係我細女病咗, book咗初五10點去浸記睇醫生, 我叫佢車咗我地去醫院先自己去拜年la, 佢竟然話好, 9點半去到等la, 早d排定隊好d wor, 大佬呀, 醫院book咗幾點就幾點, 你估診所咩, 我梗係唔睬佢, 第二日我9點半先起身, 佢就急到c, 仲話你地搭的士la, 我趕時間呀, 無野呀, 上人屋企拜年遲d都無所謂la, 大條道理送個女去睇醫生, 冇人會話你ar, 後來我發lan 渣, 佢先死死地氣送我地去, 夜晚佢返嚟, 我問佢幫d女豆咗幾錢利是, 佢話同學冇派到, 我問咁你有冇派比人呀, 佢死蠢話有, gum更加冇理由la, 肯定佢又係講大話, 今次佢諗唔到藉口, 就話唔需要樣樣野都要比我知, 佢話有時都想一個人行開吓, 但我話如果你咁唔坦白, 我地冇計傾, 所以呢兩日我全程面黑對佢, 直到星期日, 我父母嚟探我地, 我先扮無野, 但果晚比我發現佢sms d message, 我當堂想嘔出嚟

大宅

嗰晚同daddy mummy出街食飯, 有friend call 我, 咁啱我電話無電, 問佢借電話, 後來我醒起bk d mummy教話睇手機可以check到sms, 我就偷偷地攞嚟gum, 點知我發現:
1. xx, 你腿好了沒有, ...我有在互聯網聯絡你,...想你靜
(我當堂個胃la住la住, 好想嘔, 呢種感覺真係唔好受)
2. xx先生, 初四啟市, 有新貨到, ...及西班牙嚴格培訓...歡迎到來試試.
3. xx, 好想你呀...靜

首頁
12345...19

尾頁

跳至