自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Proxy 黑色擦字膠

請問各位媽咪可否知道以前POST過的PROXY黑色擦字膠還可以在那兒以平些價錢買到呢? 我想多買2-3盒,這種擦字膠十分受歡迎呢!!

大宅

Re: Proxy 黑色擦字膠

SORRY, 應該是BOXY才對.

伯爵府

畀面勳章

教恊 : $2.8 / pc

別墅

timothy1999 寫道:
請問各位媽咪可否知道以前POST過的PROXY黑色擦字膠還可以在那兒以平些價錢買到呢? 我想多買2-3盒,這種擦字膠十分受歡迎呢!!

me too

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都想買呀, 有冇人可以幫忙在教協買呢?
請 pm me. thx!

大宅

大宅

我係文具店買既Boxy 黑色擦字膠要$4一件,貴過你地講既價錢成43%! 不過,我見我"舊"擦字膠可以用好耐(已經用在6個月),點解你地要買咁多既?

子爵府

2mings,

大人用來擦鉛筆字,
但小朋友用來玩,"meet"爛多過用。
約1-2天就無左一舊。
隨左自己meet自己那件擦膠外,還會meet同學的。
我個仔班上最乖的女孩,及班長,都會這樣。
所以買多多都唔夠佢地咁樣meet。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

2mings 寫道:
我係文具店買既Boxy 黑色擦字膠要$4一件,貴過你地講既價錢成43%! 不過,我見我"舊"擦字膠可以用好耐(已經用在6個月),點解你地要買咁多既?

因為佢擦到少少鉛筆印都無, 而且d擦膠碎無咁多, 因為佢好膠..擦出來會係一條條..無碎, 不過就無咁既原因..就會好快用完一個

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bluestar 寫道:
2mings,

大人用來擦鉛筆字,
但小朋友用來玩,"meet"爛多過用。
約1-2天就無左一舊。

係呀, 我用過5舊, 其中有三舊..用到1/3就分開左兩段, 之後因分開左兩段後細左而用唔到(因好難拿), 大約都係用到兩三日咋 , 就算無爛..因本身都好細舊, 都係用到一至兩weeks

大宅

因為個仔成日都唔見文具,所以買極都唔夠。而拿來送給小朋友做gift亦不錯。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pigchu 寫道:
係呀, 我用過5舊, 其中有三舊..用到1/3就分開左兩段, 之後因分開左兩段後細左而用唔到(因好難拿), 大約都係用到兩三日咋 , 就算無爛..因本身都好細舊, 都係用到一至兩weeks

如果唔耐用, 咁價錢算貴嗎 ?

大宅

我個仔一舊都用左半年,宜家仲有大半舊.
唔明點解你地用得咁快,可能我要求低,好少擦佢d字,除非d字真係好yuk 孫.

男爵府

我都買了一件,等我試下是否真的咁好用嗎?我在三聯買,有9折

子爵府

一舊用得嗰幾日又似乎誇張咗啲喎~?-(
如果係咁,倒不如買舊硬身少少嘅擦膠俾小朋友用~
我女嗰舊boxy用咗好耐都仲未用多過1cm~
喺吉之島買,$3.x
小朋友如果鍾意搣嘢,不如俾泥膠佢哋玩啦~
如果唔係就真係買多多擦膠都唔夠~

大宅

我舊Boxy 都係俾小朋友用,不過佢就冇"meet"既習慣! 擦既時候,我要佢保留擦膠既外紙,只係用突出黎果1cm擦,而手指就要hold住外紙既最低處!變成擦既時候,小朋友會好力的之餘,又唔會整斷舊擦膠! :mrgreen:

係到,我都要多謝之前介紹Boxy擦子膠咁好用既媽咪! 唔使我再用以前果的"斯得流"擦膠咁,越擦張紙就越黑! :-|

洋房

有呀 , 我訂開

大宅

我有興趣訂購,有否其他媽咪有興趣呢??

洋房

timothy1999,
我都想訂定兩盒

如有興趣就報名啦
1) 小雲...........2盒

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

那裡交收呀

首頁
12345...6