夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我未婚,但唔知post 係邊版所以post 係度,我想尋求其他人意見,因為真係好心煩 ,如post 錯版真係唔好意思。

我同男友都30,拍了幾年拖
但呢年佢工作升了職忙了好多,
忙到我地只會whatsapp 下,一個月只見到一次只係食餐飯。平時都無行街出下玩。
我地一齊5年,以上的關係維持了2年,我一直在等,等佢轉到份工就可回復正常。

咁係呢段日子,我的生活咪同朋友出下街,近期想計劃同朋友去旅行。點知男友唔鍾意,話我同人地出去玩好似跟外人分享自己愛人咁。但同我玩的朋友都係識了好多年的女仔朋友黎。

其實,係咪佢太大男人?定我要再俾時間遷就?因佢一直都話而家努力係為了同我結婚買樓,的的確確早前佢比了張6位支票我話係首期的一部份。

好煩,究竟應唔應該再咁下去

大宅

回覆:唔夾定要遷就?

持續2年都係咁?1個月見1次到?你有無試過坐低同佢好好傾下?

子爵府

BK Milk勳章

一年見12次又真係好誇張喎!你男友返咩工架?

子爵府

一年見12次......
我係你唔會覺得自己拍緊拖囉.....

幾時先上到車.....

男爵府

畀面勳章

不如你同講下,我寧願見你多啲都唔想你咁辛苦
其實結婚都唔一定要買樓先既,可以租住先~
咁落去好易情變架~

別墅

我覺得樓主要好好同男朋友傾下,
雖然兩個人一齊要互相遷就
但係2年黎一個月只見到一次同只係食餐飯<---比我會接受唔到

子爵府

BK Milk勳章

不過我識幾對long d couples...拍拖幾年都見唔到十次,仲結埋婚添!其實好睇你本身要求d咩,同d女仔朋友去旅行好閒唶,第日個個都結婚生仔,想去旅行就難了!

別墅

引用:持續2年都係咁?1個月見1次到?你有無試過

原帖由 Joey~^^~ 於 12-08-14 發表
持續2年都係咁?1個月見1次到?你有無試過坐低同佢好好傾下?
我有架。有問過幾時可以回復正常,每次佢只答我轉到工就得,咁就過了2年....

有時佢話忙,我咪話weekend去佢家附近搵佢食飯見下面,佢只是落樓就得,唔阻佢太多時間,佢答我好,下次會咁做叫我去,但一次都無做過

別墅

引用:一年見12次又真係好誇張喎!你男友返咩工架

原帖由 Babybaby120 於 12-08-14 發表
一年見12次又真係好誇張喎!你男友返咩工架?
跟Project 咁上下咁囉

別墅

stevekit 發表於 12-8-14 10:52
不如你同講下,我寧願見你多啲都唔想你咁辛苦
其實結婚都唔一定要買樓先既,可以租住先~
咁落去好易情變架~ ...

我有同佢講過架,我直情叫佢quit左再慢慢搵
佢又話唔係話走就走
仲有其實,好多時我都唔知佢發生緊咩事
我地連電話都無傾,只係whatspp下,仲要唔係每日
我地上次見面已經係6月
其實我有時都係度諗,我係咪已經不知不覺由正印變左小三....

大宅

引用:持續2年都係咁?1個月見1次到?你有無試過

原帖由 Joey~^^~ 於 12-08-14 發表
做乜忙成咁佢都要唞氣㗎妳改變下拍拖方式,去佢家煮飯、靜靜的陪喺身邊都好過冇見,如果唔係第日婚後恐怕佢一樣以事業為重而忽略咗你咁就后悔都嚟唔切了:;pppp:

別墅

creative28 發表於 12-8-14 11:12
做乜忙成咁佢都要唞氣㗎妳改變下拍拖方式,去佢家煮飯、靜靜的陪喺身邊都好過冇見,如 ...

上佢屋企,佢會話佢媽係度好煩,
又或是如果我係度,佢唔好意思放低我係度佢自己就做野
所以唔好....

咁我咪叫佢,weekend都要食飯架,你下次weekend可以繼續做野
你打個電話比我,我就去佢屋企附近等佢落黎食個飯
快快食完佢咪上番樓做野囉
我建議過,但佢從來無打過比我叫我去

別墅

各位,其實我係咪比人呃啊?
會唔會佢已經有另一個
我傻更更做左第三者唔知呢...
(但我肯定頭3年一齊時,我一定係佢唯一女朋友)

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

車!時間係自己分配既,我就唔信份工可以忙成咁!(就算幾忙都要食飯架?每日or隔日 or 一星期2-3日,抽D D時間同你食個飯都冇?)

除非你地係long distance架姐!
我有個friend係同GF long distance, 一年見2-3次!不過日日都有講電話/寫email 好sweet! 就算唔見面都要有正常溝通。

再講,佢自己唔得閒又唔比你同你D friends去旅行都講唔通既!(不過你地一個月先見果一次,連電話都唔講既;我諗你去完旅行佢都唔知啦!)

大宅

引用:Quote:creative28+發表於+12-8-14+11:12+做

原帖由 ming200210 於 12-08-14 發表
上佢屋企,佢會話佢媽係度好煩,
又或是如果我係度,佢唔好意思放低我係度佢自己就做野
所以唔好....
唔比上佢屋企阿媽煩拍拖五年喎樓主要深入調查下

大宅

回覆:ming200210 的帖子

我覺得事在人為,幾忙如果係想對方點都唧到少少時間,半個鐘,十五分鐘都好丫。
有冇小三就好難平論,如果佢咁忙邊有時間識小三,咁佢對你好嗎? 有冇關心你? 你試下去到佢公司/樓下打俾佢,問佢幾時得閒落黎飲杯野鬆弛下睇下佢點囉

別墅

我就係怕佢搵忙做藉口
其實就係同第2個一齊,咪話忙忙忙,
我真係明白忙極都要食飯同去廁所,我唔介意山長水遠去搵佢只係食個半小時飯
但佢又唔想;我亦都唔介意佢去廁所時傾10分鐘電話,至少有溝通知道對方發生咩事
講過,但佢依然係咁
對我好唔好?都無見面我自己都唔識評論,係whatsapp上字眼睇咪好囉,都無相處
但佢之前真係比左張6位數字的支票我,話做首期一部份
所以我都好矛盾

別墅

回覆 joycestram 的帖子

我就係怕佢搵忙做藉口
其實就係同第2個一齊,咪話忙忙忙,
我真係明白忙極都要食飯同去廁所,我唔介意山長水遠去搵佢只係食個半小時飯
但佢又唔想;我亦都唔介意佢去廁所時傾10分鐘電話,至少有溝通知道對方發生咩事
講過,但佢依然係咁
對我好唔好?都無見面我自己都唔識評論,係whatsapp上字眼睇咪好囉,都無相處
但佢之前真係比左張6位數字的支票我,話做首期一部份
所以我都好矛盾

瑪瑙宮

我覺得佢係可疑的. 做左兩年都有大假都唔得閒同您一齊? 佢 d 大假點過架?

佢做咩職業? 我公司 GM 都有放假陪屋企人旅遊, 日日返屋企架喎. 除非係拍戲要出埠幾個月至返. 唔係點會忙到見女朋友都無時間.

您搵一次唔係打電話叫佢落黎, 踩上去佢屋企睇下咩事, 係咪同呀媽一齊住. 話特登買左餸黎煮比佢同佢呀媽三個一齊食, 睇下佢咩反應. .

別墅

回覆 Nancy20090615 的帖子

佢話呢2年都無放過大假,
好忙好忙,想放假但放完番去又要做番之前放假的野,一諗到就唔想放了
我都有同佢講過,你仲忙過我老闆,我老闆係GM
佢要番工番學,都有時間同佢d小朋友去旅行

其實我唔敢衝上佢屋企,因為佢屋企人都係度
我同佢家人又唔熟,佢媽好long lai,所以我怕

首頁

尾頁

跳至