夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

有看我之前的post的JM, 知道幾個月前我發現C6有小三, 係個個女人發SMS俾我示威(個SMS仲好有挑釁性), 當然佢既目的想點係人都知啦, 我無中計! 我同c6攤開講清楚, 佢都知錯, 我都原諒咗佢, 我地大家都傾番問題發生因由, 一齊努力修補緊關係, 呢幾個月c6對我同個仔仔都好好,我都慢慢對佢恢復信心. 我聽C6講, 佢已經對個小三講清楚, 佢一定唔會離開我, 叫咗佢搵個可以同佢一生一世既男人, C6話個小三亦都明白, 雖然之前都有喊苦喊忽, 但唔會糾纏下去. 咁我都以為雨過天晴啦!!
昨晚晚飯時我發現我C6心事重重, 臨瞓前我追問下, 原來, 昨日我C6放假, 成日同我一齊, 晚飯前收到個小三whatsapp話要自殺,因為放唔低我C6. 叫我C6即刻去見佢, 我C6騰晒雞, 趁我唔覺,即刻打電話俾個小三叫佢唔好亂來. 佢話個小三無出聲, 淨係叫C6去見佢... 後來我C6都無去到, 成晚同我一齊, 我問點解你唔去? 佢話怕我唔高興, 如果佢去咗, 佢就白費了之前佢一番努力....原來個小三一直未肯放手, 約咗我C6好多次出去食飯, 好C6都推咗, 個一刻我覺得自己好衰, 因為我心都涼晒!

但係我C6好唔開心, 佢好內疚, 好自責, 佢話因為佢既自私行為傷害咗兩個女人, 如果個個女人真係為咗佢有咩事, 佢一世都好唔安樂, 我叫佢唔好亂諗, 自殺係要好大勇氣, 呢D女人一哭二鬧三上吊, 好正常個步驟... 個女人想點, 我同你地大家都知啦... 唉, 我想安慰番我C6, 我唔想被個無謂人影響我地辛苦重建的感情.

我C6係衰, 無得異議, 但個女人一早知唔會有好結果, 點解個女人咁賤格!!!!!

岚月亮  接受唔到你對佢地兩個的評價差別,應該掉轉,個女人系衰,但你C6更系賤格.  發表於 12-10-30 14:18

男爵府

好媽媽勳章

引用:有看我之前的post的JM,+知道幾個月前我發現

原帖由 Kambee 於 12-10-30 發表
有看我之前的post的JM, 知道幾個月前我發現C6有小三, 係個個女人發SMS俾我示威(個SMS仲好有挑釁性), 當然佢 ...
你老公真係連個心都返晒去你度!鄧你開心!至於個女人點,你地都唔理得咁多了佢出埋呢招,你老公都唔去見佢,佢應該會死心掛

珊瑚宮

畀面勳章

有兩個做法
1) 唔好理佢, 佢死佢賤
2) send 個 whatsapp 比佢話祝佢一路順風, 好行夾唔送

jay.lee_yanlok    發表於 12-11-13 09:36
Appleddd    發表於 12-11-3 00:56
cissie   I would choose 1  發表於 12-10-30 17:28

男爵府

回覆:個小三話自殺

通常話自己會自殺果d都係敢講唔敢做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Kambee 的帖子

果個女人點出招, 你地真係無佢計. 但呢件事起碼比你知道.

你老公個人同個心都係響你同你仔仔度, 呢點值得慶祝!

你耍加油呀!!! 依家諗多D你老公點丼你同你仔仔既好,

你就點對返佢~~

祝你地一家人永遠幸福快樂!!!!~
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

小可愛11 發表於 12-10-30 13:08
有兩個做法
1) 唔好理佢, 佢死佢賤
2) send 個 whatsapp 比佢話祝佢一路順風, 好行夾唔送 ...
我有想過 whatsapp叫佢放過我地, 放過自己, 個女人仲有個細路(唔知仔定女), 叫佢好好照顧個細路.... 但我C6叫我千祈唔好, 怕個女人仲發顛.

koko2000  點解唔換電話?  搵唔到咪一天光晒lor, 大家好!  發表於 12-10-30 16:28

大宅

unicath 發表於 12-10-30 13:03
你老公真係連個心都返晒去你度!鄧你開心!至於個女人點,你地都唔理得咁多了佢出埋呢招,你老公都唔去見佢 ...
我怕下次個女人又唔知出咩招又來攪我地...

大宅

Kambee 發表於 12-10-30 12:57
有看我之前的post的JM, 知道幾個月前我發現C6有小三, 係個個女人發SMS俾我示威(個SMS仲好有挑釁性), 當然佢 ...
恭喜妳"守得雲開見月明", c6可唔可以轉電話no. ? 避咗條小三佢啦!廢事條小三不停咁試你c6,萬一有次心軟出咗去咪仲計囉

大宅

大少拉 發表於 12-10-30 13:12

果個女人點出招, 你地真係無佢計. 但呢件事起碼比你知道.

多謝你呀, 我都想好似你, 雨後見陽光!!

子爵府

環保接龍勳章

叫你老公上嚟睇下啲大陸女人既手段,佢就安心同小三分手架嘞。。。

Kambee  一定一定!!  發表於 12-10-30 13:48

珍珠宮

報警話有人想自殺,等差人上門處理。
咁就算真係有事都唔使自責。

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

JoJoWong1234 發表於 12-10-30 13:22
恭喜妳"守得雲開見月明", c6可唔可以轉電話no. ? 避咗條小三佢啦!廢事條小三不停咁試你c6,萬一有次心軟出 ...

佢地係同事, 日日都見, 但我信我C6... 暫時!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

一定會~!!!! 你一定會好似我咁.!!!! 可能有時會有d負面野突然彈出,

但一定要諗多d你同你老公d開心野, 我依家都學緊呢招. 又幾得~

你都試下.!!! 條路係難行架, 我地大家都要加油!!!!

Kambee  謝謝!  發表於 12-10-30 13:35
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

弓喜!去見佢其實仲傷,你哋傷感情,個女嘅又出唔返嚟,仲傷!加油呀

Kambee  我都係咁諗!  發表於 12-10-30 13:37

大宅

unicath 發表於 12-10-30 13:03
你老公真係連個心都返晒去你度!鄧你開心!至於個女人點,你地都唔理得咁多了佢出埋呢招,你老公都唔去見佢 ...

唉, 但我C6仲有D唔放心個女人, 點解D男人成日以為D女人會為佢地死???

大宅

chingwachai 發表於 12-10-30 13:10
通常話自己會自殺果d都係敢講唔敢做

係就好啦, 雖然我好憎個賤婦, 但我都唔想佢有事!!

大宅

kikiboy 發表於 12-10-30 13:24
報警話有人想自殺,等差人上門處理。
咁就算真係有事都唔使自責。
佢邊有事呀, 今日仲見個賤婦上whatsapp!

別墅

恭喜你!看來你丈夫真心悔改,承認自己所犯的錯,亦能向你坦白,希望魔鬼遠離你們,你們往後能有一個幸福、美滿的家。

Kambee  謝謝!  發表於 12-10-30 13:51

伯爵府

我c6個ex以前又係用呢招,下下話自殺,初初c6心軟,但發覺唔對路,因為c6話覺得俾佢威脅住咁,嗌多幾次自殺後,c6咁你話咁你要自殺我都唔會阻止你,但當然ex無自殺啦!最後都係要我出手一野ko佢

芭芭拉

大宅

媽咪面 發表於 12-10-30 13:47
我c6個ex以前又係用呢招,下下話自殺,初初c6心軟,但發覺唔對路,因為c6話覺得俾佢威脅住咁,嗌多幾次自殺 ...
點KO, 可否教下我, 唔該!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至