親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

請問有無人住過晒呢兩間酒店, 邊間好D舒服D又方便D?

Grande Centre Point Sukhumvit - Terminal 21
Grande Centre Point Hotel and Residence - Rachadamri (近 Four Season 個間)

我知T21係商場及BTS上蓋, 好方便, 但亦有人話 Ratchadamri 方便D, 因所有商場係晒附近步行範圍之內, 直情唔使搭車。請問有無人住過晒兩間,可以比意見我?

謝謝。

大宅

回覆 Funny 的帖子

I stayed at the one near fourseason last year. Very good, service apt
Have washer/dryer in the room. Good for kids.

Kids playroom is also good.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

schnauzers 發表於 13-2-27 12:22

I stayed at the one near fourseason last year. Very good, service apt

Thanks. How about the breakfast? D 人話好差? 係唔係步行可以去晒D 大 shopping mall?

大宅

Yes, the one I stay (near 4season) the breakfast is not so good. The eating place has no windows.

Terminal 21 is more easy to access, but I didn't stay there before.

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

schnauzers 發表於 13-2-27 12:22

請問幾錢一晚?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:schnauzers+發表於+13-2-27+12:22+回

原帖由 momofish2002 於 13-02-27 發表
請問幾錢一晚?
近 4 season 個間,around $1000-$1100 ..... Ok wor , 有小朋友 ok

男爵府

chickenwing2006 發表於 13-2-27 12:40
近 4 season 個間,around $1000-$1100 ..... Ok wor , 有小朋友 ok

我之前都住過, 真係好方便, 留下有大商場, 吾洗曬太陽就可以有得食, 又有massage

子爵府

Hei3705 發表於 13-2-27 12:50
我之前都住過, 真係好方便, 留下有大商場, 吾洗曬太陽就可以有得食, 又有massage ...

請問你係指邊間? T21 定係 Four Season 附近個間?

男爵府

Funny 發表於 13-2-27 13:06
請問你係指邊間? T21 定係 Four Season 附近個間?

Sorry, 我睇錯左, 我之前係住Centara Grand at Central World Hotel

大宅

回覆:曼谷 Grande Centre Point 酒店

岩岩去完泰國黎,我有兩晚都係住Grande Centre Point酒店,其實都好方便酒店樓下就係大型商埸Terminal 21,酒店大堂又有電梯直接到BTS,同埋呢間酒店的早餐都幾好,房夠新,同埋酒店泳池so good!可以比你參考下!

男爵府

Gcp用早餐卷,小朋友要另收早餐錢。

大宅

我上次住four season隔離嗰間,房好大,仲可以安排bb床,好啱有小朋友嘅住。早餐普普通通叫做食得飽,不過無收我小朋友早餐錢喎!
我個遊記有講呢間酒店http://blog.yahoo.com/_2OJ3N52UAHNCRNKBMGM4ABFJ4I/articles/615581

只許周官放火 不許百姓點燈

男爵府

2間都住過,GCP房大啲,一定有洗衣機,行去BTS約3分鐘,行去central world/big c 要10分鐘,不過烈日當空下行都好熱下,同埋係big c買完野都焗抽番酒店,咁幾金下,搭tuk tuk都唔平,因太近都唔願接你生意,的士更加唔做你生意,早餐比T21差。 至於T21,唔係間間房有洗衣機,方便在落樓下商場有食店,游完水食個晏返去比小朋友瞓晏覺先出去都得,泳池10:00至5:00都有太陽晒到, 房價gcpr比T21貴$100左右,我上年4 & 8月,黎緊3月都係住T21。

男爵府

仲有2間都係包2位早餐,小童高過110cm要收早餐錢。

公爵府

I hv stayed at the one near Four Seasons, the room is big and its very convenient!

伯爵府

我3月中去,揀左t21
另外果間我覺得佢冇咁新

大宅

我12月尾去完住T21,好方便

伯爵府

kachun0123 發表於 13-2-27 16:32
2間都住過,GCP房大啲,一定有洗衣機,行去BTS約3分鐘,行去central world/big c 要10分鐘,不過烈日當空下 ...

我3月都住t21,請問知唔知點由機場去酒店? 我第一次去

男爵府

引用:Quote:kachun0123+發表於+13-2-27+16:32+2

原帖由 bhbeauty 於 13-02-28 發表
我3月都住t21,請問知唔知點由機場去酒店? 我第一次去
我有2個小朋友,所以次次都係搭的士,約B280+toll fee 70 + 機場service charge 50

大宅

請問由機場點去酒店 (Grande Centre Point Ratchadmari) ? 如果搭的士要幾耐時間及費用約幾錢? (因plan 了復活節假期入住) 謝!

首頁

尾頁

跳至