婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

姑9一早已經決定生B後番我99(佢阿媽)度坐月,

各位JM都講番去阿媽度坐月係天經地義,我無權發表意見,
(講真我有機會坐月我都會選擇番阿媽屋企),

但宜家個B都已經過咗3個月,姑9不但未搬番自己屋企,

更加突然話佢老公由下個月起都會一齊搬過尼住,唔再租住緊嗰間屋,

自從姑9話番尼坐月,我已經好想搬出去,
地方唔大點住咁多人,人多而我仲要係外人實多磨擦,
現在相處咗3個月更加發覺姑9超無手尾,用完食完就咁擺係枱等你收拾,
又要人服侍的港女,我服侍99我認命,但點解要服侍埋姑9!
用完最後一格廁紙都唔會換卷新或買條新,我唔係姑寒尼啲有限錢,不過見微知著,
仲要唔理同屋人感受,已到夜深要瞓覺,都仲要大大聲同個B玩同講嘢,
我自認EQ低兼火爆性格,忍到3個月我都覺得自己好勁,但長住點忍佢!

奈何我同老公都無本事,買樓又冇錢,租屋又好貴,申請公屋又冇資格

所以一開始只好取消念頭,同自己講“多個BB畀我玩幾好呀”,

但宜家姑爺都話搬尼住,仲要係長住,我真係接受唔到,

各位有無好途徑穩套房呀?急求!!!

子爵府

回覆:gwenpurple 的帖子

有讀你其他post,包括冇地方放衣服個topic。
如你老公支持你,應利用這值口搬出。
環境幾差都一定好過現在!

大宅

回覆 whoami1977 的帖子

我老公都支持要搬出去,

但都係要穩價格地點相宜的套房,一闊三大呀

子爵府

引用:姑9一早已經決定生B後番我99(佢阿媽)度坐月

原帖由 gwenpurple 於 13-03-02 發表
姑9一早已經決定生B後番我99(佢阿媽)度坐月,

各位JM都講番去阿媽度坐月係天經地義,我無權發表意見,
你姑奶老公都幾唔要面個wor

大宅

回覆 lovenambb 的帖子

住自己阿媽屋企天經地義嘛

禁止發言

水晶宮

可以上28hse.com搵.
你可以set租金金額去search,咁佢就會列出所有合符你心目中租金金額既租盤,好方便.
有D仲係業主直接post,唔洗比佣金添.

禁止訪問

回覆:求套房介紹!!!

男爵府

引用:回覆+lovenambb+的帖子 住自己阿媽屋企天

原帖由 gwenpurple 於 13-03-02 發表
回覆 lovenambb 的帖子

住自己阿媽屋企天經地義嘛
我媽話: 嫁左出去等於潑左出去既水, 跟老公姓所以我媽一定ng 比我返去住

mybabylove  Me too....  發表於 13-3-3 23:35

珍珠宮

你去觀塘揾啦!實有!不過要行樓梯喎

男爵府

引用:你去觀塘揾啦!實有!不過要行樓梯喎

原帖由 sinyeechu 於 13-03-02 發表
你去觀塘揾啦!實有!不過要行樓梯喎
觀塘而家都唔平啦!我同老公經過睇到250呎一房一廳已經租緊7900幾,加上市中心重建緊好多已經比政府收返!我老公住咗觀塘20幾年,如果平個啲格離左右係一樓一嚟,日日隨時有嫖客摸上門按錯你門鍾!

子爵府

你99都同意姑爺返黎住?

gwenpurple  絕對同意仲好想添,所以我哋唔可以say no咁先大鑊  發表於 13-3-3 10:45

珍珠宮

回覆 Demonbb 的帖子

土瓜灣套房OK ?

男爵府

引用:回覆+Demonbb+的帖子 土瓜灣套房OK+?

原帖由 wongjoetabo 於 13-03-03 發表
回覆 Demonbb 的帖子

土瓜灣套房OK ?
土瓜灣其實都唔差,但夜晚靜啲嘅地方會比較雜小小,如冇人陪一個女性就要小心一啲出入

別墅

回覆:gwenpurple 的帖子

你同我好似呀……
不過我係大伯偷食比呀嫂發現搬左返黎住,我而家大肚仲要日日執佢收尾,幫佢洗衫冇所謂,飲完d野要我掉,煙灰我倒,小便就圍係我洗(試過一次)
我都想走

複式洋房

你娘家屋企有無地方住?

伯爵府

BK Milk勳章

我住緊粉嶺圍村黎度,有兩房一廳出租呀!仲要岩岩起好,三層既村屋,淨係出租1樓同二樓,差駁埋水電就出租架啦!我諗大約都要6000蚊,你可以查吓地圖,粉嶺和興村

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

公爵府

我有個朋友岩岩搬走左 一房一廳4500 大約220呎左右

幢大廈而家大維修中 環境OK 但係對住馬路都幾多塵

公爵府

Demonbb 發表於 13-3-3 00:36
土瓜灣其實都唔差,但夜晚靜啲嘅地方會比較雜小小,如冇人陪一個女性就要小心一啲出入

...

我住左廿年 熟左又唔覺得好雜 都好多警察下

土瓜灣一房一廳唐樓都係4-5千左右....平過觀塘好多

大宅

首頁

尾頁

跳至