懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日吉吉島八折,諗住買埋奶樽.但最終都無買到決定唔到,有冇媽咪用開babisil架?好用嗎?定係pigeon好D?有冇用過既媽媽可以分享下

男爵府

回覆:奶樽如何選擇

我都十五十六

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我用babisil防脹氣同寬口玻璃樽,寬口玻璃樽ok,防脹氣好好用,阿囡用防脹氣未嘔過奶

禁止訪問

畀面勳章

引用:今日吉吉島八折,諗住買埋奶樽.但最終都無

大宅

回覆:chipchipma 的帖子

Pigeon 嘅「新生兒」初生樽最好用!夠柔軟,吾漏奶!

大宅

引用:Quote:原帖由+chipchipma+於+13-04-27+發表

原帖由 viva4ever 於 13-04-27 發表
Dr. Brown's is the best
其真我想問破璃樽係唔係好點,定膠好點,因為好似月黎月多人用破璃,但係咪好重身

大宅

引用:Quote:原帖由+chipchipma+於+13-04-27+發表

原帖由 viva4ever 於 13-04-27 發表
Dr. Brown's is the best
其真我想問破璃樽係唔係好點,定膠好點,因為好似月黎月多人用破璃,但係咪好重身

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+viva4ever+於+13-04-27+發表D

大宅

pigeon要bb好用力先啜到, 我買左nuk同pigeon, nuk輕輕一碰就滴奶, 比較易啜.
另外, 我覺得bb嘔奶同奶樽無關係, 飲奶肯定係會飲埋風落肚, 就算用左防氣奶樽bb一樣會嘔奶, 因為消化過程同埋喊都會有風入肚, 所以無謂洗錢特別買貴d既防氣奶樽.

建議你不同牌子的奶樽每個牌子買一個, 吾好買晒一隻牌子, 你用過之後覺得邊隻岩就再買.

人地bb岩用既牌子吾代表岩你bb用.

大宅

回覆:小綿羊haha 的帖子

明白了,我仲有個問題,我男朋友媽媽話個奶樽個嘴要自己開隆係咪真架??佢話用支針燒毒再燒熱佢篤落去就得??如果自己開隆咪唔知要開幾大同唔知佢啜唔啜到???

大宅

唔想不停換不同階段的奶咀就用chu chu。

別墅

咦, 順帶晌呢度問一下, 奶樽果個奶咀係唔係要烚多幾次先會變軟?

小綿羊haha  係  發表於 13-4-27 17:22

大宅

回覆:FrankieYau 的帖子

我個陪月姨姨叫我用之前霎多幾次先用

大宅

meitsz 發表於 13-4-27 17:15
明白了,我仲有個問題,我男朋友媽媽話個奶樽個嘴要自己開隆係咪真架??佢話用支針燒毒再燒熱佢篤落去就得 ...
奶咀一般有分 s, m ,L碼, 吾洗自己咭大個隆, 初生用S碼, 等到你覺得BB食奶好慢時候你可以換過M碼奶咀或者咭大個隆, 吉之島有得賣專門用黎開隆既針.

大宅

引用:Quote:meitsz+發表於+13-4-27+17:15+明白了

原帖由 小綿羊haha 於 13-04-27 發表
奶咀一般有分 s, m ,L碼, 吾洗自己咭大個隆, 初生用S碼, 等到你覺得BB食奶好慢時候你可以換過M碼奶咀或者咭 ...
咁我要唔要買一個玻璃奶樽??

大宅

引用:我用babisil防脹氣同寬口玻璃樽,寬口玻璃

原帖由 fuhk 於 13-04-27 發表
我用babisil防脹氣同寬口玻璃樽,寬口玻璃樽ok,防脹氣好好用,阿囡用防脹氣未嘔過奶

...
係唔係另外買幾個膽替換就可以?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係呀,買多個內膽同奶咀+環就可當兩個樽,我上年嚮5月個bb展時買,一set有:1個6安樽連2個膽,1個8安樽連2個膽 & 1個140ml便携樽, 便携樽可方放1set內膽方便出街用or當飲水樽用…………

大宅

我仔26日人仔,用nuk,未嘔過奶,我覺得幾好,不過我建議唔好買咁多,因為唔知BB啜唔啜,我就買左成套TT..點知呀仔咀仔細,唔肯啜TT,要再買過Nuk..好曬錢

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我大囡都係用nuk,幾好,食得快,少嘔奶,反而咁岩有四五個朋友用chuchu都係食得好慢,超過一小時一餐奶(可能要用力啜的關係),仲要成日嘔奶

首頁

尾頁

跳至