2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

心情無比差,我知自己排卵日子,今日7w3,但照出來6w4,CRL都有0.7幾cm,但就係冇心跳,醫生講6週9成都有心跳,情況唔樂觀,宜家做唔到任何事,都知要做好心理準備,但真是好難接受,今日驗左血,週一驗多次睇升高幅度,講要成倍先好

大宅

瑪麗瑪麗 發表於 13-4-27 19:07
心情無比差,我知自己排卵日子,今日7w3,但照出來6w4,CRL都有0.7幾cm,但就係冇心跳,醫生講6週9成都有心 ...

唔好放棄呀, 呢幾日盡量休息, 食多D, 瞓多D, 星期一再照啦.

大宅

回覆:今日照左講胎遲1週,未見心跳

陰照定肚照?可能計錯日子呢

大宅

可能只係計錯日子喇~唔好太擔心!
果時我6week照肚都未有心跳,醫生話太早所以未有,叫我2星期後再照!
我下星期一都照喇~不過都平常心喇!係你就係你!休息多D!我有時間都休息多D!所以你都休息多D!加油!支持你呀!

複式洋房

回覆 瑪麗瑪麗 的帖子

我昨日肚照,都係胎比較細,下星期一再詳細照,都係得個驚住,依家除咗食同瞓,都做唔到啲咩啦,只希望有奇蹟啦!

你都唔駛咁悲觀,因為我上網睇,有啲人都成十週先聽到心跳,所以都仲有機會嘅,我哋都要比多啲正能量肚中的BB呀!

想問你無流血吧?我都無流血呀,而且害喜情況都好嚴重呀!

別墅

回覆:瑪麗瑪麗 的帖子

別想太多,休息好。我下星期六照閃閃,都係平常心啦。祝福你。

別墅

don't give up……………

複式洋房

引用:陰照定肚照?可能計錯日子呢 +

原帖由 cchls 於 13-04-27 發表
陰照定肚照?可能計錯日子呢
陰照,同埋照2次,因唔死心,又去到法國照一次

複式洋房

引用:回覆+瑪麗瑪麗+的帖子我昨日肚照,都係胎比

原帖由 wellcome888 於 13-04-27 發表
回覆 瑪麗瑪麗 的帖子

我昨日肚照,都係胎比較細,下星期一再詳細照,都係得個驚住,依家除咗食同瞓,都做唔到 ...
一點流血都冇呀!!希望大家都可以順利過關

複式洋房

引用:可能只係計錯日子喇~唔好太擔心!果時我6we

原帖由 LemonBBB 於 13-04-27 發表
可能只係計錯日子喇~唔好太擔心!
果時我6week照肚都未有心跳,醫生話太早所以未有,叫我2星期後再照!
我 ...
下面照呀,第一次懷孕有排驚!心情勁down!

複式洋房

回覆 瑪麗瑪麗 的帖子

只要無流血,肚又唔係劇痛嘅,其實問題都唔大嘅,等週數大啲先照啦!
我自己子宮好敏感,係唔可以陰照!你照到兩次結果係咪都係一樣呀?

大宅

6week幾可能真係照唔到心跳住,放鬆d...我都相差11日,有人話係排卵遲左,所以size細左,現階段你要做既就係食,訓養胎,希望下次再去有好消息

複式洋房

引用:回覆+瑪麗瑪麗+的帖子只要無流血,肚又唔係

原帖由 wellcome888 於 13-04-27 發表
回覆 瑪麗瑪麗 的帖子

只要無流血,肚又唔係劇痛嘅,其實問題都唔大嘅,等週數大啲先照啦!
系呀,同一天照,兩個醫生都講6個禮拜9成人可以照到,肚照起碼要到8-10週先可照到。我已經驗血,下週一驗多次睇荷爾蒙有冇升

複式洋房

引用:6week幾可能真係照唔到心跳住,放鬆d...我

原帖由 joan_baobao 於 13-04-28 發表
6week幾可能真係照唔到心跳住,放鬆d...我都相差11日,有人話係排卵遲左,所以size細左,現階段你要做既就 ...
醫生建議我驗血,48小時睇荷爾蒙升幅,下週二就可知結果。如果升左double,仲有希望,如唔系就...

我因知排卵日,所以不會是遲排卵嘅問題,系bb發展慢了。頭先已經大喊一場,宜家算系冷靜d

大宅

引用:Quote:原帖由+joan_baobao+於+13-04-28+發

原帖由 瑪麗瑪麗 於 13-04-28 發表
醫生建議我驗血,48小時睇荷爾蒙升幅,下週二就可知結果。如果升左double,仲有希望,如唔系就...

我因知 ...
做媽媽真係唔易。我地真係要互相鼓勵。無人比我地更明白呢一刻互相感受。我呢星期睇左兩次中醫安胎佢把脈都話我胎好弱。我黎緊星期尾先第一次去照bb,到時7w5。好擔心。我己經儘訓同儘食,但無胃口無辦法。諗起飲中藥更無胃口想反胃。希望我地既bb都乖乖痴實媽媽呀。

大宅

引用:Quote:原帖由+joan_baobao+於+13-04-28+發

原帖由 瑪麗瑪麗 於 13-04-28 發表

我因知 ...
唔好喊呀!保持情緒平靜,同bb講一齊努力啦!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+瑪麗瑪麗+於+13-04-28+發表醫

原帖由 dlsing 於 13-04-28 發表
做媽媽真係唔易。我地真係要互相鼓勵。無人比我地更明白呢一刻互相感受。我呢星期睇左兩次中醫安胎佢把脈都 ...
真係每一步都行得好艱難!
阿b,mom會堅強同努力,你也加油,現在只要靠你自己,mom都幫唔到你呀!你要堅強同努力!一起加油。

雖然第一次懷孕,但宜家lee刻真系好有做mom嘅feel,那麼希望他能留下!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+瑪麗瑪麗+於+13-04-28+發表醫

原帖由 正太2011 於 13-04-28 發表
唔好喊呀!保持情緒平靜,同bb講一齊努力啦!
大家都加油!我地加油佢地會feel到

大宅

我6w照到閃閃,但個胎先得個0.2cm ,醫生又話胎水好似少左dd… 照唔到又驚,照到又驚,做mama真係咩都要擔心

複式洋房

回覆 瑪麗瑪麗 的帖子

我明天會再照,希望有好消息啦!我都瞓咗成兩日,希望有幫助!請問你幾時再照呀?

首頁

尾頁

跳至