想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我30喇......已經試左大半年了,好灰呀

最近腦海中不斷浮現出呢句人生格言

生兒育女!??感覺離我愈來愈遠.......

好倦好想放棄

大宅

回覆:大臭臭 的帖子

大半年其實真係好短時間!比d耐性啦!

如果沒有你 沒有過去 我不會有傷心 但是有如果還是要愛你 如果沒有你 我在哪裡 又有甚麼可惜 反正一切來不及 反正沒有了自己

大宅

我都就快30喇。試咗年幾都無料到。上個月決定去台灣博一鋪。。所以唔好灰心呀。。

大宅

畀面勳章

回覆:{命裹有時終須有,命裹無時莫強求}

我都兩年幾啦!別放棄!!加油!!

子爵府

30其實係咪算好大啊?我33啦…都仲試緊…係咪應該搵其他方法呢?

伯爵府

由於我工作壓力好大,C6叫我唔好做0野去生B

但係試來試去都得個桔.....其實C6都有少少灰,但佢無講出口,感覺上我好自

點解自己生唔到0既!??

呢2方面搞到自己好唔開心

伯爵府

回覆 momo01 的帖子

醫生轉介左去政府婦產科排期檢查...不過有排等

複式洋房

唔好咁灰心, 30 歲仲好後生,我29歲結婚,31才計劃小朋友,今年34,剛巧bingo 了細B,阿囡差不多20個月,我覺得要搵出難bingo 的原因,1)良好生活及飲食習慣 2)有否煙酒? 3)生理問題?有否做詳細檢查?4)壓力?5)每次掌握排卵後有否“非常勤力“做人?這些都是直接影響成孕的因素,我姐姐今年41了,仍積極努力“做B“,所以35仍是非常後生吖!!

子爵府

大臭臭 發表於 13-6-14 00:48
由於我工作壓力好大,C6叫我唔好做0野去生B

但係試來試去都得個桔.....其實C6都有少少灰,但佢無講出口,感覺 ...

你要搵左個原因先得
對症下藥

伯爵府

大臭臭 發表於 13-6-13 23:54

30歲,大半年,就想放棄,你都好無耐性同恆心囉。

依度大把人,又IUI,又IVF,用咗357年,用咗357十萬都仲未生得出呀。

我自己39歲,07年開始睇不育,做咗兩次IUI,一次IVF抽卵,放咗5次胎,用咗差唔多30萬,都未話放棄呀。

好好加油啦姊妹,孕育路上唔係話有就有架!!

子爵府

引用:Quote:大臭臭+發表於+13-6-13+23:54+我30喇

原帖由 tkbaby 於 13-06-14 發表
勁!佩服!祝早孕

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

tkbaby 發表於 13-6-14 02:58
嘩……真有錢
BB 不想太直接表示 BB 這麼唱為了婉轉 告知 我多麼愛護你

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

阿臭,我撑妳啊!我都33喇!妳睇朱麗倩同黎姿都咁遲先生,陳豪都四十幾啦!
BB 不想太直接表示 BB 這麼唱為了婉轉 告知 我多麼愛護你

大宅

你得果三十,大把機會啦,加油呀,唔好放棄!

男爵府

加油呀!只是三十,還很年輕,況且你只試了半年,醫學界都定一年沒避孕而沒bb,才算不育。
不要輕言放棄,有問題的話可找醫學幫助或做下檢查,
否則當幾年後你又再想有便會比現在困難多。
祝早孕。

大宅

三十其實還年輕啦,加油呀 ~~

大宅

我都30,28歲生完大b後就一直努力咗年半先追到第二胎,可惜bb同我冇緣
你都只係試咗半年,唔好咁易講放棄

大宅

半年好知時間就咁灰咁有無
check清楚二個有無咩問題?無就快快去檢查下!我都攪咗成年先去檢查先發覺生瘤好難有!依家康復中

伯爵府

其實我有長期病患,要2至3個月返醫院覆診而醫生都知我想要BB,亦知我試左一段時間。今日覆診時,醫生話:嘩!仲未有呀??我唔建議你排政府喇(2015年尾),不如你2公婆出私家驗吓,快d揾出個問題仲好啦!如果唔係盞你個個月失望咋

醫生,我都知你為我好,但你都好率直吓!好hurt!!!

男爵府

BK Milk勳章

唔好怪我坦白....純粹個人意見,不喜勿插
中醫話bb身體好唔好係睇父母遺傳因子好唔好,你話自己有長期病患,咁你應該考慮下係唔係真係生bb,因為如果佢大部份因子都係經你遺傳的話,你諗下佢身體會點?我建議你睇下醫生問下意見先,加埋去睇下中醫調理一下身子,不妨又問問中醫意見,始終你既決定會影響自己同埋下一代。

首頁

尾頁

跳至