跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇讀p2的媽咪, 入來傾下

各位媽咪,

你們的仔仔女女讀那間小學ga, 我亞女讀于良發p2剛剛考完試, 但係考得唔好, 你地的又如何?? 數量境然有12頁紙.

報告下

別墅

Re: 有冇讀p2的媽咪, 入來傾下

我仔仔都係于良發P2,你女女讀2?,咁快知成績

大宅

讀2a, 只係知道數學ga. 78分.其餘未知, 你住那裡.
我住牽晴間, 多啲聯絡. 因我日日要返工. 學校野完全唔知.
你知道分數後pm我. 看看是否好difficult, 所以才會咁低分. 定係亞女太lazy太定不小心做錯, 但我地都溫了二三星期ga啦, 都考成咁. 真係唔知點算. 好傷心ga
:-( :-(

民房

my son also in p2 of PYLFPS!!! His Mathes MARK only 75......... he said he can't finish the test.... he didn't do 2 pages!!! It's really sad!! I think the children don't have much time sense.... our chidren are OK! Don't worry..!! :-(

別墅

v94656181
你女女一年班讀那班,我仔仔讀1C。

judytocp
你仔仔讀邊班?

大宅

cindybb ,
好開心, 終於可以識到啲同是于良發的媽咪, 可以交流下.
亞女女p1讀1e ga.
我諗他們應該唔認識. 你有冇問亞仔數學test paper 做唔做得晒, 亞judytocp 她就說有二頁未做完. 我亞女就冇講, 我諗應該全部做完卦, 但都咁低分. very poor in 數學
她同班最高的有96分, 機勁.
12月11日親子旅行有冇報名, 有的話到時見個面好嗎?
亞judytocp,
你有冇興趣?

別墅

我仔仔未知幾分,明天知道再上來報料吧。你女女班考96分那位同學是否一向成績都好勁的?

大宅

亞女話佢好good ga, yesterday 剛剛在華深百佳見到原來是肥妹好來ga. 佢同學仔成績應該一向都唔錯, 但上年應該不是考第一(我問話老師, 好似係男仔)我亞女上年考唔知第7定8 ga, 但今年好似每況愈下. 點算??

你可以去每日一篇到看看有冇第一等叫吳xx的女仔就知道. 上年好似都係1e(若果冇記錯的話)

大宅

你地的小朋友有冇nu牙, 我亞女上門牙nu了二隻三個月都未出番, 你們的仔仔又如何, 係咪真係要nu到12/3y .同埋要等1年到先出番ga.

別墅

你仔仔女女成績好嗎?

大宅

cindybb,

亞女剛剛知道中文有82分, 不過不失, 你呢?

別墅

仔仔中文94分

大宅

cindybb,

congrulation.
真係
飲多機杯都得. 你就好啦, 我亞女中文一向不太好, 而家只可寄望英文了. :-(

民房

cindybb & v94656181:

sorry for late reply! My son p.1 in 1C... this year 2a... my son not yet tell me the mark of chinese & english... worry but forgive him lu!! He also not do 1 page of chinese test cuz not enough time!! Work hard lor! I will go for the school picnic... see u there. Congrulation to cindybb's daugther.

大宅

hi,我個女都係讀緊于良發p2,上年就讀1A,今年就讀2B,今次測驗測到星期三晚佢發燒呀!所以之後果兩日測驗就返去一測完就接佢回家,今日派了三份卷,中文有86分,英文有91分,常識就話唔記得左80幾,唉!算啦,都算係咁喇,佢不嬲都係中等成績,不過,數學未派,好擔心呀,佢話唔夠時間做呀,都唔知合唔合格!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

別墅

My son also p.1 in 1C :lol:

大宅

各位媽咪,

現我總括下亞女成績如下:
中文82分, 英文91分, 數學78分, 常識72分.
比上年差了很多, 要加倍努力啦!
各位有成績的話請post上來share 下, 另亞女話常識有些問題要自己寫答案, 沒有字供選懌, 她不會寫那些字, 所以分數咁低.
p2都需要自己寫埋字ga, 不是全部都是圖畫或選擇題嗎? 連中文字都要考埋. 下次真係要好似dictation咁溫先得啦!
亞女話隔離小朋友英文不合格, 還低於50分ti.
乜p2都會咁低分ga :-( :-(

別墅

常識無字選擇那part是短問答題,一年班都有,要溫多D課文才會攞得高分。我仔仔話佢常識有90幾分,唔知真唔真 :-P

v94656181:
你仔仔有無講佢班各科最高分是幾多?

大宅

cindybb,

亞女話唔記得, 什麼都說忘記了, 唔怪佢得咁低分啦!
very poor(我), 好失望.

民房

v94656181:
DOn't be so unhappy la!!! ur daughter had tried her best ga la!! MY son did not tell me the chinese mark , he only said forgot , forgot , forgot....... I think is not so good ga la!!! Maybe fail! today Chinese teacher give the note said the result of the test is not so good! I think not so many student get high mark... work hard in next time la!

首頁

尾頁

跳至