自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我之前d頭髮係乾性,洗髮用品唔會用死一隻,沙x/潘x輪流用.之前係淘寶網買咗個新牌子用,用既時候都無事,仲覺頭髮順咗好多,咁用完佢之後又買返沙x用,奇怪既事就發生啦!我第一次洗完個頭從未試過咁油,我起初以為隻"深層滋潤"唔啱我,咁第二次洗我唔落護髮素,但係洗完之後又係咁油.咁我又轉用dove啦!又係成頭油.頭先又買隻清爽專為油髮而設既洗髮水+護髮素.點知............洗完又係成頭"立痴痴"好似幾日無洗頭一樣.究竟點解會咁樣架?我咁大個女都未試過個頭"痴"成咁!真係好憎我現在既頭髮呀!有無人可以幫到我...............

車仔人    發表於 13-7-23 15:50

子爵府

回覆:求救呀!點解我個頭搞成咁...........

我都試過,之後用番其他牌子就無事喇……

伯爵府

會吾會系滋潤吾岩你

omax  以前有用開,都無事架!  發表於 13-7-23 04:46

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

去買隻深層清潔嘅洗頭水啦。

男爵府

回覆 MonsterWen 的帖子

請問係咩牌子?可以介紹下嗎?

男爵府

回覆 andeskinki 的帖子

你都試過呀?你知唔知點解會咁既?我哩一個星期已經轉咗3個牌子既洗頭水啦!結果都係一樣油到無朋友呀!你洗幾耐變返原狀呀?我一日洗2次.7日x2次=14次頭都搞唔掂..................

大宅

我本身都係同你一樣都係乾性,宜家係夏天,我之前都試過因為用滋潤的而好笠,我習慣係夏天轉買清爽型,如果用緊沙x的護髮素,就用第二個牌子的洗頭水,唔好同時用同一個牌子,渣護髮素唔好渣頭頂,只渣根部同髮身,同埋洗頭個時可以沖乾淨d,唔好殘留咁多洗頭水/護髮素

大宅

回覆:omax 的帖子

我用neutrogena. 洗一兩次爽唒!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我用neutrogena.+洗一兩次爽唒! +

原帖由 MonsterWen 於 13-07-23 發表
我用neutrogena. 洗一兩次爽唒!

simple is the best~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+omax+於+13-7-23+04:24+編輯+\\

原帖由 omax 於 13-07-23 發表

我之前d頭髮係乾性,洗髮用品唔會用死一隻,沙x/潘x輪流用.之前係 ...
淘寶買洗頭水?

公爵府

好驚呀,點解你敢淘用在身上既嘢?
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

珍珠宮

我都係咁,之前用死doxx冇事,個時唔知點解發瘟走去買沙x就一失足成千古恨,用完笠到喊,用咗兩日,只係兩日,即刻轉返doxx,唔得,用panxxxxx,唔得,搞到而家屋企勁多洗頭水,結果而家轉咗隻韓國牌子

侯爵府

我都試過,洗極都好似油淋淋咁,仲要係頭頂位,好肉酸,果時我差唔多試多4~5支洗頭水…最後用沙x攪掂佐~所以我宜家唔敢試新洗頭水

珍珠宮

應該係隻洗頭水唔啱你。

大宅

髮型師教用洗潔精,我未試過,你可一試

複式洋房

你情況我經歷過,試下唔好比洗頭水直接掂頭皮,用頭髮尾初到變泡先hi上頭皮,d頭髮即刻爽返

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又陀阿女開始髮質轉左,變得好油,之後用最平既棕欖用左成年,依家用番d大牌子ok喎,你都試下

珍珠宮

我用 Pantene 都會立痴痴....
轉左洗頭水就無事....

試下 shiseido super mild (綠色)
唔貴的, 萬零屈記有售....約 $53

翡翠宮

試下用棕櫚嘅去油洗頭水,有薄荷成份,去油又好!我自從有左bb開始,髮質慢慢變成油性!依家只係用呢隻先唔會太油!

首頁

尾頁

跳至