2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

呢段時間唔化得妝,唔敷得mask,唔用得家用機,護膚品唔敢用,冇得深層清潔,只敢用melvita支玫瑰水,因為係有機嘅牌子,各媽媽又如何呢???又唔夠瞓喎,我真係樣衰到爆

子爵府

回覆:各媽媽點護膚???

吓?我照化妝喎,唔化妝點可能?同埋用番本身用緊嘅skin care. 係除美白、果酸唔用得啫,我一向都唔用影響不大。不過依家要停家用射頻,就明顯醜樣好多

別墅

引用:吓?我照化妝喎,唔化妝點可能?同埋用番本

原帖由 momobibi 於 13-09-14 發表
吓?我照化妝喎,唔化妝點可能?同埋用番本身用緊嘅skin care. 係除美白、果酸唔用得啫,我一向都唔用影響 ...
因為好多化妝品同護膚品都有水銀,所以我停哂,我記得謝安琪開演唱會時有咗bb,所以佢都好似冇咩點化,我一化妝就俾醫生鬧

別墅

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 BK Milk勳章

死啦!乜唔敷得mask?

子爵府

回覆:NicolaKiKi 的帖子

今次係第二胎,吸收上次經驗,今次都唔多緊張,一切順其自然舒服就得。
舞台化妝同我地一般日常用嘅化妝品唔同,我用嗰d都安全,我唔想攪到因為陀b咩人生樂趣都冇, 仲要醜到自己都憎自己,毛孔好細,吸收唔會好多,反而唇膏就好小心,只用organic lip balm 。

別墅

引用:今次係第二胎,吸收上次經驗,今次都唔多緊

原帖由 momobibi 於 13-09-15 發表
今次係第二胎,吸收上次經驗,今次都唔多緊張,一切順其自然舒服就得。
舞台化妝同我地一般日常用嘅化妝品 ...
好彩我一向都唔搽唇膏,所以都好少少,如果唔係真係連鏡都唔想照=.=

別墅

引用:死啦!乜唔敷得mask?

原帖由 Chkwbaby 於 13-09-15 發表
死啦!乜唔敷得mask?
我自己真係唔會,我見有beauty blogger都停哂唔敷,當然會有例外啦
我都係一個貪靚嘅人,而且我皮膚係好嚴重嘅乾,春天咁潮濕,夏天熱到出哂汗,但我個身都可以甩皮,但因為小朋友,我寧願自己辛苦幾個月,都好過小朋友身體有唔舒服,令佢辛苦更耐, 所以我選擇完全唔敷呀
不過可能大家會覺得我過份緊張啦^^

大宅

回覆:各媽媽點護膚

有邊隻唇膏係organic 架
我唔敢搽平時用開果d
我要有色果d

大宅

我自己就主要做返平時清潔 (洗面, 偶用磨砂去死皮), mask 就真係冇敷了 (因為大部份時間都比較累)

沒再化妝 , 只有用spf base (驚出斑斑)

唇膏我買左枝 organic , 聲稱孕婦可以搽, 不過冇咩必要我都冇搽, 費事食左落肚

雖然係面色冇以前化開妝咁令咁sharp , 但反而覺得近期皮膚好左, 乾淨左 , 唔知係咪keep it as simple 的關係呢

別墅

引用:有邊隻唇膏係organic+架我唔敢搽平時用開果

原帖由 iheartonon 於 13-09-16 發表
有邊隻唇膏係organic 架
我唔敢搽平時用開果d
我要有色果d
我有咗之後轉咗用Melvita呢個牌子,因為佢啲嘢係有機,安心啲嘛^^

別墅

引用:我自己就主要做返平時清潔+(洗面,+偶用磨砂

原帖由 馬賽太太 於 13-09-16 發表
我自己就主要做返平時清潔 (洗面, 偶用磨砂去死皮), mask 就真係冇敷了 (因為大部份時間都比較累)

沒再化 ...
Me too

大宅

引用:Quote:原帖由+iheartonon+於+13-09-16+發表

原帖由 NicolaKiKi 於 13-09-16 發表
我有咗之後轉咗用Melvita呢個牌子,因為佢啲嘢係有機,安心啲嘛^^
佢有lipstick 嗎?

別墅

引用:Quote:原帖由+NicolaKiKi+於+13-09-16+發表

我記得佢冇化妝品的,其實係我冇留意^^,不過呢個就唔係樣樣都好用,有啲真係嘛嘛地

別墅

引用:Quote:原帖由+NicolaKiKi+於+13-09-16+發表

好似有潤唇膏

複式洋房

有潤唇膏好喎。我成日都要搽, 可以試下個隻牌子。handcream 都要。。。皮膚真係差左。唔多想見人。。。

別墅

引用:有潤唇膏好喎。我成日都要搽,+可以試下個隻

原帖由 Karenkpm 於 13-09-17 發表
有潤唇膏好喎。我成日都要搽, 可以試下個隻牌子。handcream 都要。。。皮膚真係差左。唔多想見人。。。

...
不過佢嘅洗頭水同男仕香體露就唔太good喇
如果你喜歡花草味,呢個牌子就啱你喇,佢嘅味同香薰差唔多,反正依家又唔點得香薰,聞吓佢當補數

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

NicolaKiKi 發表於 13-9-14 18:12
呢段時間唔化得妝,唔敷得mask,唔用得家用機,護膚品唔敢用,冇得深層清潔,只敢用melvita支玫瑰水,因為係有機 ...
我轉晒用Fancl, 化粧用礦物粉only, 等面色好睇d。 印象中孕婦唔好用有玫瑰成份ge護膚品, 因為玫瑰係有雌激素架, 你可以上網查下。

複式洋房

我本身係個化妝師,唔化妝真係唔得囉~所以而家都仲有化妝,不過全用草本系列同礦研的護膚同化妝產品。但草本中都有啲植物成份而家唔用得住,所以要留意成份。

複式洋房

回覆:hsmmaggie 的帖子

請問你用乜牌子? 我乜都冇轉…以後只係用少少base會ok添

複式洋房

回覆:liptonbb 的帖子

Mary Kay。

首頁

尾頁

跳至