懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

I consulted 吳瑞材醫生 for many years but since now he's retired, he referred the following doctors for me:

- 李福謙

- 李達財

- 伍菁華

Anyone can give me some comments about them ?

I am planning to have baby but would like to consult a doctor before that since my period is not very normal lately.

Much appreciated for your advices.... thanks a lot :)

複式洋房

回覆:請問那個醫生較好較細心?李福謙or李達財or伍菁華

Same here and I want to know too

別墅

回覆:mrskaka 的帖子

我係揾李福謙醫生接生的,如果100滿分,我會俾98分。佢clinic 部ultra sound 機冇4D,扣左兩分!李醫生人品好,好細心,有耐性,冇子,又有醫德。雖然consultant fees貴d,不過都係值得的!李醫生以病人的利益為先,唔會亂咁要你洗錢。又24小時available,你可以page 佢, email 佢, whatsapp 佢, call 佢,佢通通12 hours 內 reply! 李醫生係婦產科權威,我囝囝兒科醫生一聽見李醫生個名,就即刻話"曄!老師級嚟㗎喎!",我更聽聞佢係醫生一族嘅醫生,即係話佢係醫生的醫生,就連啲名星去睇嗰啲出名嘅婦科醫生,嗰啲醫生都會睇李醫生! Clinic啲nurse 又nice, 裡裡外外都冇子!我起養和生,嗰度冇人唔識李醫生,都係對他讃不住口!

大宅

我睇過伍菁華,個人感覺得麻麻地

複式洋房

伍菁華啲姑娘好好人, 儀器都好新, 但係如果你唔係諗住做人工受孕就唔好去睇佢喇.

我之前計劃要BB時去睇佢, 同佢講我M唔準, 佢同我照完陰超之後就話一齊正常, 叫我如果半年後都冇先再返去搵佢.

我半年之後仲未有返去搵佢, 佢即時叫我同老公驗血驗丁, 報告返左之後佢同我講我地冇機會, 一定要做IVF, 跟住就俾左啲資料我出去大堂自己睇, 一啲都冇解釋個報告講乜同埋IVF 係乜, 後來我同姑娘講我要返去考慮下, 醫生跟住好緊張咁係診症室走左出黎問我點解唔即時決定埋.

仲有, 佢叫我去化驗所做檢查, 錢要係診所俾左先, 但係後來我去到化驗所發現人人都係化驗所即時俾錢, 人人俾四百, 但係伍菁華收左我六百.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:請問那個醫生較好較細心

我三胎都係睇李福謙醫生,超好,細心,有耐性,如果你打算順產,李醫生係非常Support, 有啲醫生唔鐘意接順產case, 因為時間難就,所以非常推介李醫生!

大宅

引用:我係揾李福謙醫生接生的,如果100滿分,我

原帖由 Snoobiz 於 13-11-14 發表
我係揾李福謙醫生接生的,如果100滿分,我會俾98分。佢clinic 部ultra sound 機冇4D,扣左兩分!李醫生人品 ...
我都打算搵李醫生生,想請問係醫院佢會唔會睇埋BB定要再係醫院都要再搵兒科醫生睇?謝謝!

大宅

回覆:shuikwan 的帖子

Dr Dominic Li is very good, i go to him for prenatal checks, and plan to ask him to deliver my bb in santorium hospital

大宅

引用:Dr+Dominic+Li+is+very+good,+i+go+to+him+

原帖由 rabbithamster 於 13-11-17 發表
Dr Dominic Li is very good, i go to him for prenatal checks, and plan to ask him to deliver my bb in ...
我30號第一次產檢,依家四個week!你呢?

大宅

李醫生

大宅

回覆:joey617 的帖子

Dr Li 唔會睇埋bb, 但你可以叫佢refer 兒科醫生. 佢refer 比我果個都好好.

男爵府

第一胎睇伍菁華, cool.到爆,我都唔敢問佢問題,但d姑娘好人既。。。 睇左兩3次我轉左醫生無再睇佢,唔鐘意個種嚴肅既氣氛

別墅

引用:Dr+Li+唔會睇埋bb,++但你可以叫佢refer+兒

原帖由 element38 於 13-11-17 發表
Dr Li 唔會睇埋bb, 但你可以叫佢refer 兒科醫生. 佢refer 比我果個都好好.
Dr Li 都有介紹個兒科俾我,都幾好,不過巡房都幾貴,2012年嗰時要$2000一日(我住半私家房)!我覺得要起碼mark住兩個兒科,將來可以攞多個second opinion,一個放假,full booking 咪睇第二個lor! 有時啲兒科醫生都好主觀㗎!

複式洋房

回覆:shuikwan 的帖子

伍醫生好麻麻……D態度

大宅

引用:Quote:原帖由+element38+於+13-11-17+發表D

原帖由 Snoobiz 於 13-11-18 發表
Dr Li 都有介紹個兒科俾我,都幾好,不過巡房都幾貴,2012年嗰時要$2000一日(我住半私家房)!我覺得要起碼ma ...
咁你開刀定順產呀?埋單TL幾錢呀?

複式洋房

引用:Dr+Li+唔會睇埋bb,++但你可以叫佢refer+兒

原帖由 element38 於 13-11-17 發表
佢Refer Paul Leung俾我。 你係邊個呢?

複式洋房

簡單講Dr Li 超好!

大宅

引用:Quote:原帖由+element38+於+13-11-17+發表D

原帖由 Petitechien 於 13-11-18 發表
佢Refer Paul Leung俾我。 你係邊個呢?
Same

別墅

引用:Quote:原帖由+Snoobiz+於+13-11-18+發表Dr+

原帖由 joey617 於 13-11-18 發表
咁你開刀定順產呀?埋單TL幾錢呀?
我係開刀生的,TL around $12x,xxx.
Dr Li 介紹 Dr Louisa Yeung 俾我,ok 㗎!

大宅

引用:Quote:原帖由+joey617+於+13-11-18+發表咁

原帖由 Snoobiz 於 13-11-19 發表
我係開刀生的,TL around $12x,xxx.
Dr Li 介紹 Dr Louisa Yeung 俾我,ok 㗎!
你係養和生?住咩房?我打算開刀,仲未諗邊間醫院生!

首頁

尾頁

跳至