2014年媽媽會

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

引用:你地就好啦...+book+到養和,+我8W去+book+

原帖由 hkjoejoe 於 14-01-17 發表
你地就好啦... book 到養和, 我8W去 book 已full, 連 waiting 都無.

要改去 St. Paul. 又貴又 ...
不過其實st.paul都唔差既,我個friend個老婆兩胎都响st.paul開刀,如果環境唔好,佢第二胎都唔揀番同一間la !

複式洋房

回覆:juicyelaine 的帖子

我都係6月養和呀
暫定順產

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

回覆:happytk 的帖子

我還末選定開刀定順產。我阿媽意見就叫我自己生,但我又怕自己忍唔到陣痛,好難決定呀!

大宅

juicyelaine 發表於 14-1-17 02:27
下?!唔係掛 竟然8w去無位?我遲過你book wor, 我仲問姑娘係咪好爆,佢話普通咋

...
可能我醫生係掛單醫生, 駐院醫生通常有位...
我醫生話因為依家養和最平, class 又一向最好, 所以人人都去哂養和. 我 check 返又係, 依家養和反而最平, 希望 St. Paul 覺得無乜生意之後會減返價啦....

大宅

juicyelaine 發表於 14-1-17 02:31
不過其實st.paul都唔差既,我個friend個老婆兩胎都响st.paul開刀,如果環境唔好,佢第二胎都唔揀番同一間la ...
St. Paul 開刀package 4D3N 唔包食, 都仲貴過養和 5D4N包餐 package. 剩係呢樣已經唔好.

複式洋房

引用:Quote:juicyelaine+發表於+14-1-17+02:27+

原帖由 hkjoejoe 於 14-01-17 發表
可能我醫生係掛單醫生, 駐院醫生通常有位...
我醫生話因為依家養和最平, class 又一向最好, 所以人人都去哂 ...
Oh ic ic~ 唔緊要喇,都book左就無謂再諗,要保持心境愉快呀

別墅

My first was born at the Sanatorium and will deliver there again for my second. Had emergency C-sec for my first due to cervix not dilating, despite over 20hrs of labour + over 11 hrs of oxytocinin.

Wish to do VBAC this time, but largely depends on the situation. My husband prefers I go for scheduled C-Sec to minimise risk.

Will stay in a semi-private room again. It was good and not so inconvenient. I was lucky to have a room with a window.

複式洋房

我都係養和, 暫是諗住無痛分娩

複式洋房

回覆:有冇6月養和JM ?

,未冧用咩方法

複式洋房

唔知到時大家會唔會碰面呢?

複式洋房

我 expected due day 625 呀,大家係幾多號呀

民房

回覆:juicyelaine 的帖子

我都係book左林醫生呀,應該月中生

民房

我都係book左6月養和生,應該多數考慮開刀,時間好控制d

複式洋房

我預產期係613呀!

複式洋房

你地有冇join養和個產前講座呀?1200果個

複式洋房

Book左,交左deposit ,未簡房呀,唔知仲有冇大房呢?我諗住25/6

複式洋房

回覆:mamabel 的帖子

我開刀

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

我edd 都喺625, 同以上其中兩個JM一樣,咁巧合。因budget問題,我訂了大房。

複式洋房

二月中有荷花bb展,大家會唔會去呀?好似有平野執下架

複式洋房

引用:我edd+都喺625,+同以上其中兩個JM一樣,咁

原帖由 micrabunny 於 14-01-24 發表
我edd 都喺625, 同以上其中兩個JM一樣,咁巧合。因budget問題,我訂了大房。

...
佢同我講話book左都唔保證係你想要既房,要入院果日先confirm

首頁
12345...9

尾頁

跳至