婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:覺得好辛苦好大壓力 (長)

好難接受2張床拍埋訓冇經濟能力就話遮...你不如話大肚婆忌粗勞搬屋呀,生完先算

別墅

佢唔想做磨心?得!你同你c6講 你唔直接拒絕99好意 你就自己直接拒絕你6299既奸計 乜都唔講 淨係訓都冇位 要同佢兩老拍住訓?癡架!你返到去6299家唔使怕佢地架!唔好以為唔出聲就係好新抱 攞個膽出嚟 惡返佢地轉頭 冇人幫你出聲唯有自己出聲!
就嚟做人呀媽 堅強d啦!一句到尾 只需同佢地講 “冇可能”!!!
佢賣你就用佢d錢再買 唔係就同佢 say goodbye!!!

珍珠宮

你99有病不過你c6都唔好得去邊,樓主一定要企硬,撐你

別墅

因為今日又為左返去住的問題嘈黎……返左去自己亞媽度先成個人舒服晒,再落去產前抑鬱都似,我會用淨下3個月繼續打依場仗!! 得罪奶奶都要,真要逼到99憎死我,唔想見到我,好似佢唔中意C6 個亞嫂咁

子爵府

畀面勳章

你大住個肚你c6都咁講,你c6好有問題!
點解62叫賣家電就要賣,關佢X事,再大問題係你C6又聽佢講嗰下搞笑喎,short short地

子爵府

四人同床,房都無,即係迫你連試餵人奶都唔使旨意,泵出來更加無可能!

子爵府

回覆:苯苯喵 的帖子

冇房! c6想你當著全家人面前餵人奶?

伯爵府

冇房,要2張床拍埋1齊訓!我一定接受唔到囉,你隻c6講得懶好聽係佢亞媽照顧你,我覺得係佢驚租樓養老婆仔女負擔大囉,佢係為自己多d,完全唔諗埋你,你唔洗旨意佢會照顧你1314。

Jm你要企硬唔可以搬去住,而家你99好似咩都唔識咁,點同你坐月,我未做人亞媽未大過肚都知大肚婆唔可以飲涼茶菜湯啦,佢叫你順產都係好,我d媽媽級朋友個個都話順產復完快d,傷口冇咁痛,對媽媽黎講係好既,不過生個陣醫生話要開刀,唔通你99陪埋你入產房睇住呀?

我只擔心你出左後又同佢地住你會更辛苦,自己有能力1定要有自己天地,最好近娘家,萬大事都有人撐你有照應

大宅

你C6真係有病,真係唔明D男人點解乜都係要就晒男家既人,女家既就唔係人咩? 你而家仲未生,仲有得揀你之後既路點行,千其唔好屈服,個眶而人2係你身上,你喜歡點就點,唔需要理會佢,你C6只顧佢自己同佢屋企人感受,所以你一定要企硬,最重要你屋企人支持你就冇咩好怕,有人幫你照顧,你又可以返工,如果你C6唔妥協的話,咁就真係同佢 say goodbye,一味愚孝既男人有時真係唔要都罷

伯爵府

引用:其實在準備結婚開始已經搬左出黎同老公兩個

原帖由 苯苯喵 於 14-02-15 發表
其實在準備結婚開始已經搬左出黎同老公兩個自己租樓住,每個星期返奶奶到食飯一次,所有大時大節都比奶奶簡 ...
死都唔好搬呀!!

伯爵府

痴線!一齊訓絕對無可能!
我係你死都唔會搬過去。唔租樓就返娘家!C6唔過咪唔過羅!同距講第時bb跟我姓添呀!
顛顛地!

男爵府

你C6,99,62,超級不自量力的一家,

別墅

引用:四人同床,房都無,即係迫你連試餵人奶都唔

原帖由 chan_chi_mun 於 14-02-15 發表
四人同床,房都無,即係迫你連試餵人奶都唔使旨意,泵出來更加無可能!

...
要補充一下,兩張床拍埋一齊的方法是我們床頭接住佢床尾,雖然唔係四人同床咁變態,但我係床做咩講咩佢2位老人家一定知,如果要我係老爺面前餵人奶,佢諗下好啦,我寧願全日係在育嬰室的商場hea

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 wyeth冷知識勳章

買晒家電之係生完都要同6299住?
千其唔好返去同6299住,未生都禁生咗之後對住6299仲抑鬱,仲要你c6完全無企係你角度嚟諗…
老婆返外家坐月果個月唔會嚟?禁娶你做咩?生b做咩?衰d講句當bb無爸爸

不過樓主你都要小心身體,情緒都會影響bb呀

男爵府

千期唔好搬去同99住!生完就搬反去媽咪屋企坐月。你同BB最鍾意!

大宅

橙汁粥係乜東東

別墅

引用:橙汁粥係乜東東 +

原帖由 gigilam528 於 14-02-15 發表
橙汁粥係乜東東
我奶奶煲完芋頭粥,加左啲橙汁落去,搞到成煲粥都是橙色,新發明,她話好味

fungwongphie  嘩! 佢唔出可樂?!  發表於 14-2-16 12:13

大宅

唔好介意我咁講, 樓主你有份幾好的工, 足夠你出去自住, 咁睇你應該係知識份子吧, 點會揀個老公咁, 買晒D 野俾收買佬, 唔問你自把自為, 老實講, 佢地成家可能都係果隻唔會諗人, 淨係諗自己的人, 我驚你繼續同佢一齊, 生埋B 後你會痴線. 女人咁就一世架啦, 想再番轉頭難好多. 我好難想像同6299 隔離床, 你老公唔算係男人. 好對唔住, 我真係覺得搵老公搵著呢類, 單身好過有.

苯苯喵  我老爺話我租倉擺家電浪費啲錢,要賣晒去,老公讚成,但我唔會比,特別是亞媽買比我果啲,其實租倉錢是我自比,唔知關佢地咩事!!  發表於 14-2-15 20:34

別墅

引用:唔好介意我咁講,++樓主你有份幾好的工,+足

原帖由 idawongg 於 14-02-15 發表
唔好介意我咁講, 樓主你有份幾好的工, 足夠你出去自住, 咁睇你應該係知識份子吧, 點會揀個老公咁, 買晒 ...
我剛剛同佢一齊時,佢跟本唔會咁,仲好堅持有我們2人世界自己空間,所以先會出黎租樓住,所以2年以黎大家關係都好好,keep 住同奶奶一星期見一次,同老公甜甜蜜蜜。冇諗過一有左BB就發生依啲事……個C6仲好堅持要我同奶奶住,仲要我另外比一份家用奶奶仲要買埋男家日用品我計落條數同2公婆搬開住有咩分別?? 我突然覺得自己好似貼男家咁,我同佢一齊因為佢唔爛玩爛浦有上進心,對家人好,但冇諗過一次懷孕就變晒,佢啊媽大晒,個肚最緊要,我幾辛苦都唔理,最怕就係個B一生出黎比奶奶搶左去,我連掂都唔得,在老爺面前唔可以餵人奶,連餵奶籍口都冇。

其實我好自私諗過要離婚,但又唔想BB變單親

永恆的傻女  有咁既老公,我寧願單親,好過將來要打官司爭仔⋯  發表於 14-2-18 09:21
Aotearoa  我寧願離婚,有這樣的老公如何比到愛bb.  發表於 14-2-16 17:50
ky0416  有咁嘅家庭我係個b我寧願要媽咪你開心過日子  發表於 14-2-16 02:04

大宅

引用:Quote:原帖由+gigilam528+於+14-02-15+發表

原帖由 苯苯喵 於 14-02-15 發表
我奶奶煲完芋頭粥,加左啲橙汁落去,搞到成煲粥都是橙色,新發明,她話好味

...
傻的嗎?無大肚都唔食la

首頁
12345...6

尾頁

跳至