自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:女撒溪錢賀生日 母入稟力保家財......

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

真係生舊义燒好過

珍珠宮

親子王國15週年勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

好耐之前都見過, 有個婆婆, 老公死左, 細仔要分身家, 以為細仔對佢好好, 點知分左之後走左去, 得個大仔照顧佢, 但大仔唔肯同佢住, 因為佢對個大仔唔好, 所以.. 之前有人話拎晒D錢比個細路讀書, 我唔贊成, 贊成既人係因為佢地未到呢個地步... 即係之前有人話虎毒不吃兒, 為人父母一定對細路好, 我又遇過自己渣住幾百萬, 個女要拎兩萬讀書都話無錢既阿媽.. 所以點都要為自己留條後路好... 家家有本難諗的經

chloey888  贊成  發表於 14-2-23 20:32

侯爵府

環保接龍勳章

yahoo新聞下面有人回覆話: "死老X殼!廣州物業咁多年畀外家收租,收益養肥外家兩代人,一分錢都冇得分畀親生女,拆遷辦手續仲呃女兒女婿簽名放棄物業權益 (大陸業權新政策,若多人有業權搞唔到賠償),女兒女婿為此兩地奔走,出錢出力,搞掂晒就一腳抻九開個女,世上邊有D咁ge xx老母?"

唔知係咪個女或女婿呢? 如果内容係真, 個老母都好衰吓!

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

好媽媽勳章

ngannatalie 發表於 14-2-23 19:52
yahoo新聞下面有人回覆話: "死老X殼!廣州物業咁多年畀外家收租,收益養肥外家兩代人,一分錢都冇得分畀親 ...

個老母點解對外家好都唔對個女好? 女係親生架喎...疑點重重.. 另外, 老豆有遺書遺產係比晒阿媽, 好仔不論爺田地, 層樓係個女同女婿買的? 另外, 阿媽話, 如果對佢好,就會分身家比佢, 即係阿媽唯一願望係想個女對佢好啫, 唔過份丫..

翡翠宮

捐哂啲錢都唔會比佢

伯爵府

引用:如果個女係受老公教唆而變成咁就好蠢,今日

原帖由 mother904 於 14-02-23 發表
如果個女係受老公教唆而變成咁就好蠢,今日可以咁樣對外母,他日一樣可以咁樣對老婆。

如果個女 ...
can't agree more

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

心路 gps

子爵府

我係窮人,但就算有人俾千五萬我,我都唔會向阿媽「撒溪錢賀壽」!

大宅

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我個人認為.....就算個媽媽點衰都係你媽媽,十月懷胎湊大成人,點都有功勞.
可以唔理佢,但做兒/女既點可能做出>>恐嚇,咀咒.
(不喜勿插)

男爵府

首頁

尾頁

跳至