親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:DadaF+發表於+14-2-26+12:11+我booke

原帖由 corgibb 於 14-02-26 發表
有D咁既事...等我又睇下三樂莊先...我NOW訂左一晚住白浜館..一晚海舟...本來唔想轉酒店..但海舟住兩晚好很 ...
海舟啲私人風呂唔係溫泉水,又貴又唔近沙灘,所以唔考慮。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DadaF 發表於 14-2-26 12:58
其實希望可以早啲入白濱,計過搭jr班次,好難於5點到白濱,遲10分鐘上車就遲成個幾鐘到白濱,6點半先到。真 ...

除非你唔食第一晚晚餐淨住, 唔係真係去趕~

大宅

DadaF 發表於 14-2-26 13:01

我諗住浸出面咋...我見佢好似好靚咁嘛...等我又再刨下其他先...

大宅

引用:Quote:DadaF+發表於+14-2-26+12:58+其實希

原帖由 TMC3012 於 14-02-26 發表
除非你唔食第一晚晚餐淨住, 唔係真係去趕~
其實關西落機check in加埋攞行理,要幾耐?我預一個鐘,所以3點鐘開車,遲極都5點幾應該都到白濱啲酒店,好過jr一miss咗就7點先到。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DadaF 發表於 14-2-26 13:11
其實關西落機check in加埋攞行理,要幾耐?我預一個鐘,所以3點鐘開車,遲極都5點幾應該都到白濱啲酒店,好 ...

一個鐘未必得, 睇下到時入境多唔多人

大宅

畀面勳章

corgibb 發表於 14-2-25 23:09
3月中同家人去7日6夜,第一日落機就2.45PM. 諗住揸車落白浜

第一日: 2.45拎車落白浜 > 夜晚住白浜館 > 晚 ...

3. 衹園, 清水寺, 金閣寺 都好值得去
7. 見人見智啦, 但有bb車可以俾佢訓覺

大宅

microsoftms 發表於 14-2-27 02:01
3. 衹園, 清水寺, 金閣寺 都好值得去
7. 見人見智啦, 但有bb車可以俾佢訓覺
...
清水寺。金閣寺。。8阪神社。祇園都想去。。。咁岩下月中開始有花燈會。。。應該祇園會幾靚。。。係未諗掂嵐山去唔去。。。

大宅

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+corgibb+於+14-02-26+發表有D

原帖由 DadaF 於 14-02-26 發表
海舟個私人風呂係溫泉水黎架
但你放水之前要打去叫佢開架

大宅

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:DadaF+發表於+14-2-26+13:01+海舟啲

我諗住浸出面咋...我見佢好似好靚咁嘛...等我又再刨下其他先...
海舟我岩岩住完,真係好靚

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

corgibb 發表於 14-2-25 23:09
3月中同家人去7日6夜,第一日落機就2.45PM. 諗住揸車落白浜

第一日: 2.45拎車落白浜 > 夜晚住白浜館 > 晚 ...
我想問,你有幾日都住難波,但就去奈良一日來回,仲有上機前個朝去神戶,會唔會趕得仔呀?特別係神戶,你想去做乜?
朝早好多地方都未必開,咁急去行個圈再番黎好趕喎?
其實如果你一早打算去神戶,不如住神戶,
然後坐神戶班快速船,去機場都係半個鐘上下。。。

你期間會轉酒店吧?
你係全程駕車?八人車無可能裝到七個人加行李架,
你就算下落機寄行李,上機前寄行李,
咁你中間D日子都一樣煩架喎?

京都其實有好多景點,你可以去 google 查京都景點,
己經多到你唔知去邊個好

嵐山交通要好耐,
如果你去得嵐山,你個日都預左係嵐山活動,
晚上番京都咁架咋

大宅

milanC 發表於 14-2-28 13:07
海舟個私人風呂係溫泉水黎架
但你放水之前要打去叫佢開架

下?即係佢D曉之抄波之抄都係溫泉水?唔打去叫佢開就水喉水?
咁你住邊隻房?野食OK嘛?其他野呢?
但佢唔係TATAMI硬係感覺差DD咁...

大宅

shinku 發表於 14-2-28 14:43
我想問,你有幾日都住難波,但就去奈良一日來回,仲有上機前個朝去神戶,會唔會趕得仔呀?特別係神戶,你想 ...

我其實本來係PLAN左4日住難波..咁就唔洗換酒店..因為諗住扶老携幼換酒店都麻煩...
但係聽見大家講京都好塞車..最好搭車唔好自駕..咁如果去兩日京都..每日都要來回兩個鐘車程...所以就考慮住兩晚京都..
神戶我其實主要想去食神戶牛同埋面包超人館咋...如果唔去仲有咩好介紹?定係好似有另一位JM講..神戶可以去一日?

大宅

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:milanC+發表於+14-2-28+13:07+海舟個

原帖由 corgibb 於 14-02-28 發表
但佢唔 ...
我覺得野食ok呀

大宅

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:milanC+發表於+14-2-28+13:07+海舟個

原帖由 corgibb 於 14-02-28 發表
但佢唔 ...
我係住波之抄呀

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

corgibb 發表於 14-2-28 15:48
我其實本來係PLAN左4日住難波..咁就唔洗換酒店..因為諗住扶老携幼換酒店都麻煩...
但係聽見大家講京都好塞 ...
其實每個地方玩一日都唔過份架,睇你玩乜啦,
神戶都有好多景點可以玩,
其實應該話一日唔夠玩。

同埋其實京都都係兩日唔夠玩,
我都 plan 緊暑假去關西,
我有十二日,本來都有睇神戶、奈良咁,
但我發現京都地方多到去唔曬,
結果編左五日京都,但都去唔曬我想去既地方要留下次,
所以其實你可以集中玩京都大阪,最多加多個奈良或神戶,
如果唔係每個地方都只係到此一遊好無引,
同埋其實你最好認真諗左你想去乜景點先,
再決定留幾多日係乜野地方。

京都交通的確麻煩D,
我都打算全程鐵路咋,
班次又準,又唔會塞車,
你不如安排D行程夾好班次,
咁就唔怕 miss D車啦

大宅

引用:Quote:TMC3012+發表於+14-2-26+00:02+第一

我都担心緊呢PART...先去OUTLET再住和歌山呢個提議都好好喎...想問下你和歌山住邊間? ...
我試過機場寄行李,方便架,但你預填form各樣都要半個鐘,你仲要攞車,係和歌山住1晚會好哟,我刚去完白浜但就係最尾2日,住海舟1晚,第2日玩完冒險世界睇完日落就去和歌山Dormy Inn住1晚,第2朝就扎士多啤梨再去outlet,機埸,俾你參考
海舟個露天混浴個view超正,食物ok,但職員無乜笑容
大阪攞bb車都方便,但我架車变咗購物車

大宅

係咪仲有間叫白良莊?有無jm住過?我都搵緊天山閣。白良莊。三樂莊同海舟黎compare...

大宅

yesyesok 發表於 14-3-2 01:15
我試過機場寄行李,方便架,但你預填form各樣都要半個鐘,你仲要攞車,係和歌山住1晚會好哟,我刚去完白浜 ...
咁你個b有無浸溫泉?溫泉對bb會唔會太熱?同埋想問你去冒險世界有無餵動物?係咪要好早去排隊先有得餵?入面safari world d 車係咪隻隻都可以同動物好close架?

大宅

引用:Quote:yesyesok+發表於+14-3-2+01:15+我試

原帖由 corgibb 於 14-03-02 發表
咁你個b有無浸溫泉?溫泉對bb會唔會太熱?同埋想問你去冒險世界有無餵動物?係咪要好早去排隊先有得餵?入 ...
我個b有浸呀,因混浴要行落山浸,有一段路程,已幫佢着咗褸都係咁嗌涷,去到下面更衣室换衫大叫好凍(2歲),之后爸爸用毛巾包住佢飛奔抱出黎即刻放佢落温泉就好開心啦,開頭佢話熱就將佢升高升低咁囉,浸夠佢自己話唔要啦,着衫,就帶佢上水

大宅

回覆:京阪神奈白浜7D8N行程一問,請指教!

我有餵長頸鹿、象,我冇一早去,係海舟留到11:00先走,safari world我吔行路冇坐車,好近距離,如坐火車就似長隆咁,行路好啲,唔辛苦架,我個仔勁開心去呢個動物園

首頁

尾頁

跳至