婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 方方媽媽 的帖子

attentaion??!! 妳媽媽就係, 因為最後佢都會為個新抱講好說話, 吾係係咁送佢上路... 我個件 , 我真係吾知了, 有次佢係我面前話佢最細個仔, 用62啲$嚟讀碩士(62應為難得個仔讀到書緊係比啦), 又話三仔返屋企食飯吾比飯錢佢 .... 我話你想啲仔點你自巳同你啲仔講, 你係人前面前咁講啲仔, 你羞吾羞架 ? 做人地阿媽成日係度講事講非, 一係就無中生有, 攪到啲仔嬲起嚟就你數我我數你... 最好笑嘅係99吾鈡意新抱架嘛,

大宅

引用:回覆+方方媽媽+的帖子attentaion??!!+妳媽

原帖由 chezz 於 14-02-27 發表

回覆 方方媽媽 的帖子
吾鐘意新抱女婿都情有可原,始終都吾係一齊住,兩個世界,我99講其他親戚,周圍唱人借錢依樣果樣,又周圍唱自己新抱点点点,依d都吾計,最估吾到連自己 親生都做甘多小動作,搞到兩兄弟嘈黎嘈去

chezz  的是無中生有, 攪到啲仔就成日嘈, 你數我數你.  發表於 14-2-27 22:42
chezz  我意思係佢吾鈡意個新抱但重要係個新抱面前數自巳啲仔點點點..最乞人憎  發表於 14-2-27 22:41

大宅

回覆 Puiyi1215 的帖子

同我C6阿媽一模一樣啦, 咩人都話吾好 (最好嘅係錢!錢!錢)上至太老爷嗰代下至自巳仔,再包抱自巳朋友, 佢過講過話佢大伯係佢屋企偷佢兩包米粉臨走時兩包米粉係件衫度跌咗出嚟, 兩包米粉喎,WAKAKA. 唉!! 當真有此事, 嗰兩包米粉值几多錢呀, 要放到咁大嗎?

複式洋房

引用:我習慣晒,+因我男家的長輩都係咁架對住A,+

原帖由 瑤瑤~ 於 14-02-27 發表
我習慣晒, 因我男家的長輩都係咁架
對住A, 講B壞話
對住B, 講A壞話
同我99一模一樣! 自己攪是攪非後仲話人點解一家人成日批評對方!又話一家人要忍吓, 其實自己背後同不同人不斷挑撥離間,正是非精
初初睇呢個post仲以為自己夢遊時打的,咁似嘅

做個靚太    發表於 14-3-4 00:35

珍珠宮

引用:回覆+Puiyi1215+的帖子同我C6阿媽一模一樣

原帖由 chezz 於 14-02-27 發表

同我C6阿媽一模一樣啦, 咩人都話吾好 (最好嘅係錢!錢!錢)上至太老爷嗰代下至自巳仔 ...
我99唔貪錢,但好要面,即係全世界都要俾面佢,所以全世界都俾佢係背後鬧過!
我其中一樣,覺得同99相處唔到嘅~就係唔想成日坐埋一齊就講人是非,我覺得好煩,有啲人都唔識嘅~聽佢呻都唔梗要,最慘係佢講講下,我明明笑笑口和應佢講,佢都可以燒埋我戈疊!
有時睇住佢搞到人吵交,再出尼扮和事佬,真係無言…………當佢俾人鬧戈陣,我除左氹下佢,真心仲想叫佢反省下……

大宅

99都係
呢種就叫"唯恐天下不亂"
個個女婿個個新抱都唔好, 得阿媽最好

大宅

引用:Quote:原帖由+瑤瑤~+於+14-02-27+發表我習

原帖由 snakebb2013 於 14-03-03 發表
同我99一模一樣! 自己攪是攪非後仲話人點解一家人成日批評對方!又話一家人要忍吓, 其實自己背後同 ...

大宅

引用:Quote:原帖由+chezz+於+14-02-27+發表回覆+

原帖由 做個靚太 於 14-03-04 發表
我99唔貪錢,但好要面,即係全世界都要俾面佢,所以全世界都俾佢係背後鬧過!
我其中一樣,覺得同9 ...
我99又係甘,佢鐘意講是講非,應該佢自己係全世界最叻

複式洋房

回覆:99...你係咪想搞到兩兄弟打交先安樂?

好多99都係甘

伯爵府

點解世界上有咁既媽媽架?????

仲點叫我地教育小朋友要“孝順父母”呢?????

公爵府

99一方面系各子女之間挑撥離間.但另一方面又奇怪點解各兒女之間不和 ? 一定是心抱系背後搞破壞.令眾兄弟姐妹有分爭我老公系後期先至察覺死蠢

男爵府

育兒性格勳章

引用:回覆 Puiyi1215 的帖子我99 有時都係咁. 達

原帖由 kmmum 於 14-02-27 發表

我99 有時都係咁. 達唔到佢既目的,

水晶宮

回覆:99...你係咪想搞到兩兄弟打交先安樂?

我個都係咁,係大講細既對佢唔好,對細講大既唔理佢,對住兩兄弟講62玩女人唔顧家,大個就知當然唔係事實啦,但己令父子感情差,兄弟不和,又同我講弚婦鬧佢,唔駛問都估到佢都會周圍數我……
唔知咩心態。

水晶宮

回覆:做個靚太 的帖子

哇,咁似我果個,自己搞風搞雨,再叫人唔好嘈交

首頁

尾頁

跳至