自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

BB豬Mommy 發表於 14-5-21 10:53
1. 老師歡迎家長留低看子女上課嗎?2. 如果你們沒陪伴上課. 老師仍會專心敎琴嗎?
3. 你接受到老師上課時坐 ...

3. 無可能.

4. 人有3急, 無話吾得! 食野離譜tim la! 佢補鐘都浪費時間.

子爵府

回覆:子女上鋼琴老師家上課的請進,有事請教

我全職教琴,學生上我家學,一個接一個完全無break,我頂多轉堂快快手覆關於工作上的wtsapp或去toilet,有家長會坐低等埋我唔介意,亦有好多放低仔女就走。咁多年學唔學到野大家睇得到,所以有時要去洗手間或接urgent電話30秒左右嗰d根本無人會計較。你個老師無心教,換過一個啦。

伯爵府

BK Milk勳章

咁仲唔換。

男爵府

畀面勳章

按受唔到 lor! 即換

男爵府

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

30分鐘都忍唔到玩IPAD??
你話尿急就話

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

之前我女試過上門, 老師情況同你所講類似, 唯一好處係佢有部三角琴在家, 但完全無心教, 佢俾我留係佢屋, 因為佢屋企都隔涉, 我都有見佢同其他小朋友上課, 課程完全不變, 一本通書教到老.

阿女學得OK, 但唔係話好出色, 最後我換了老師, 至今三年, 校際有獎, 考試 distinct, 學琴興趣有增無減, 後悔當時走得太遲。

男爵府

去廁所可以 其他食野玩ipad個d好不知所謂

大宅

回覆 BB豬Mommy 的帖子

我女是上老師家中學琴的, 她設有一個琴房, 我都可以進去一同上堂, 除咗人有三急, 以上你所講的她都沒有做過.

快轉老師吧!

伯爵府

畀面勳章

引用:1. 老師歡迎家長留低看子女上課嗎?2. 如果

原帖由 BB豬Mommy 於 14-05-21 發表

1. 老師歡迎家長留低看子女上課嗎?2. 如果你們沒陪伴上課 ...
轉啦。去廁所好正常,太多學生去唔切,但打ipad就好冇專業道德。

珍珠宮

我會建議你轉老師!

1. 每個老師、每個學生情況晤同,俾晤俾家長留問題不大,但如果晤俾留,學生有問題,課後時間會聯絡家長講,等家長可配合改善!

3. 睇下咩情況要用iPad, 即場搵資料俾學生做reference 可接受,用來玩或做上堂無關嘅野不可接受!

4. 上堂時收到訊息、來電可以睇一睇,但晤緊要嘅就晤應該堂上覆、接聽!洗手間,如果晤係每一堂上都會去,即是晤係特登拖時間的話可接受,急呢樣真係控制晤到!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我女上老師屋企,係接住教小朋友。
學左九個月,呢九個月未見過佢接電話去廁所。
咁,人有三急,我可以理解。食野,係過份

伯爵府

Ulynnbeauty 發表於 14-5-21 10:56
不能接受
x 2
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女跟左個老師十年
老師基本上日日7-11咁滯, 佢有時行開行埋飲杯水, 拎小小野食, 去廁所, 我絕對接受, 老師都係人, 要休息的
有時覆個電話幾句, 我都OK的, 督IPAD玩遊戲就當然唔得啦
當然大前提係大家都唔好計較, 之前有個日文老師, 較晒鐘1小時準時收檔(最多講埋果句), 但途中又玩貓仲筆貓屎, 我就覺得過份LOR

翡翠宮

不專業,換個啦

已刪除用户

侯爵府

育兒性格勳章

無心又唔專業
呃飯食...
打機不能接受...換人吧!

男爵府

緊係要換啦,直情hea 時間等夠鐘啦

大宅

其實唔俾家長留係度係好事,開頭一兩次就話當睇堂,平日小朋友會distract 左,老師亦會教得唔自在。
有時停一停聽電話好多老師都有,玩iPad 有d過分。不過我以前個琴老師係藝術家性格,我彈時佢會跳舞添。

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至