論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我叫佢自己買。不是必須品!除非自己都飲⋯咪可以一齊飮下。

洋房

我個印姐都係一來到就話要飲,她話唔飲會眼瞓及頭暈,做唔到野,你唔買她就要吃藥,不做野,結果都係買,仲一日三至四杯添。

EDMOND888  你俾你姐姐大到啦!比   發表於 14-7-29 19:34

大宅

清水任飲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

如果一日一杯, 可接受

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:工人今天到,要求每早上一杯咖啡,請指點,謝謝

我工人冇要求過,係我主動買比佢,飲晒佢唔會講,我見佢冇就再買。

主 賜 平 安

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我果件姐姐又冇要求過喎, 不過我自己都飲咖啡, 所以都有買咖啡粉同三合一果D, 佢鐘意咪飲囉, 唔鐘意佢會自己買, 你果件咁多要求, 比我真係彩佢都有味, 要飲咪自己買囉.

男爵府

我工人從來無主動要求過, 見佢自己有買. 因為我兩公婆都唔飲的, 但我間唔中會買一兩次俾佢當奬勵.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我冇工人會要求我提供咖啡, 我亦冇提供。

水晶宮

自己比錢自己買!!!

大宅

回覆:waiyinmama 的帖子

我提供給工人的早餐是麵包和咖啡,她自己買回來摘入數簿,但近幾個月以來,她只買咖啡不買麵包,咖啡是舊街場白咖啡($37=15包),她每日沖半包至1包。

水晶宮

我不喝咖啡,我亦不包咖啡,我不会阻工人買比自己飲

別墅

佢好似老逢咁,佢都佢大排,我有D friend 要求佢自己有1hr lunch break,又係一D奇怪要求,依家D姐姐大部份好得寸進尺!你以為你對佢好好,佢認為佢應份,真係要睇下佢咩表現先,對呢D咁大排嘅工人,先小人後君子好D!

伯爵府

引用:以前幾個都沒類似的要求,大家點睇。請賜教

原帖由 waiyinmama 於 14-07-02 發表
以前幾個都沒類似的要求,大家點睇。請賜教,謝謝
唔會一開頭就俾. 睇定d先, 如果做野好, 到時先間唔中買一盒俾佢當獎勵都唔遲!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無問題呀!叫佢自己買law,呢d僱主係唔包的

子爵府

我自己吾飲都會買比工人,將心比心,自己出去打工都希望公司有提供咖啡同茶包,又吾係貴,佢飲得吾過份咪算囉。
你點對人,人點對你,我用左 10幾年菲傭,我對個個都好好,所以佢地對我屋企都好好。

farm712  同意,將心比已,我屋企的工人個個都用好耐,哥哥屋企個用到個女10歲,大家姐嗰個用到個仔就黎考DSE,我個都剛續約。她們都好盡責,某程度,係因為僱主尊重她們。   發表於 14-7-4 09:22

珊瑚宮

759。廿零蚊樽咖啡粉。加罐寿星公6個9。 都係30元

比我個印一個月都飲唔晒
玩具萬歲!

男爵府

ok lar, nestle just 2 per bag, only 60 per month to make her happy

水晶宮

如果我屋企無人飲咖啡,我唔會特別買比佢架喎.
如果屋企有人飲,就會買埋佢果份.
呢個係我既習慣.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:以前幾個都沒類似的要求,大家點睇。請賜教

原帖由 waiyinmama 於 14-07-02 發表
以前幾個都沒類似的要求,大家點睇。請賜教,謝謝
咖啡面包任揀一樣,睇佢點

首頁

尾頁

跳至