親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+wyh:)+於+14-07-23+發表回覆+

原帖由 yee79 於 14-07-23 發表
機場有 但我只見到SG50 係Starbucks 隔離有個counter 但我冇問有冇面值低D呀
我問過機會同city周圍好多平既data plan卡都賣晒!

王國會長

王國會長

引用:如果想買電話卡打本地電話及上網用,有什麼

原帖由 wyh:) 於 14-07-19 發表
如果想買電話卡打本地電話及上網用,有什麼選擇呢
請指教
我左vivo 買sgd15, 7天1G , 有$3 打電話

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+wyh:)+於+14-07-19+發表如果

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-07-23 發表
咁我買個張M1抵d,都係$15,value $18 ,可以最多subscribe 3 次 1GB data, plan,同自由分配幾多錢打電話幾多錢subscribe data plan!
不過M1接收麻麻,係hard rock hotel room放得太入就收唔到!

別墅

回覆 木土土 的帖子

唔好意思,想問個百癡問題,請問如果係當地買電話咭的話,係用返我本身個電話號碼還是會有個新號碼?

別墅

回覆:電話卡

我都有個stupid問題。。。係咪所有samsung機都用得呢d卡?

琥珀宮

引用:回覆+木土土+的帖子唔好意思,想問個百癡問

原帖由 mylesma 於 14-07-26 發表
回覆 木土土 的帖子

唔好意思,想問個百癡問題,請問如果係當地買電話咭的話,係用返我本身個電話號碼還是 ...
要換sim卡,所以會變當地電話號碼,但電話其他feature唔會變,所有whatsapp、聯絡人同email 可照用到!

別墅

回覆 木土土 的帖子

明白,唔該晒^^

公爵府

引用:Quote:原帖由 wyh:) 於 14-07-19 發表如果

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-07-23 發表
想問下佢嘅confitmation message 喺唔喺過一排先收到?點check 個plan activate 咗?

大宅

真係要消化下先。。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+瑩瑩老豆+於+14-07-23+發表我

原帖由 heilok 於 14-07-27 發表
想問下佢嘅confitmation message 喺唔喺過一排先收到?點check 個plan activate 咗?

...
如買Singtel hi card, 個 step 係
1. 打*363
2. 收到一個MSG, 揀1 prepaid data plans
3. 之後就另有MSG, 再覆2 Subscribe prepaid data plans
4. 覆完後再有MSG, 就㨂plan , 咁我地申請左 no 5- 7 day $7 value 1 GB plan
跟住再收到短訊一定要覆1進行確定 咁就收到個MSG 話successfully purchased 之類
之後係wifi 到揀就可以用wifi 上網或可share 因本身哩張咭都可用3G上網 如果唔做以上既step 就變左3G上 咁$10幾蚊好快玩完 希望幫到你地啦

大宅

回覆:heilok 的帖子

另外如果走係機場就要去info center 攞pw 先可上網到wifi 未入境一個pw 當入左境時等飛機都要再攞 但這個要passport 登記先有pw

王國會長

王國會長

heilok 發表於 14-7-27 09:33

...
即時會收到SMS 話個Data plan 開左:有1G/到期日係7 天后和剩返SGD3.
過后可用 *100# check 返用剩幾多, 我5日(share 比3部機)都係用左500M 左右.

公爵府

thx 兩位,搞掂咗。好在有大家分享,否則一定會喺機場買卡,甘就貴好多 ^_^

琥珀宮

引用:另外如果走係機場就要去info+center+攞pw+

原帖由 yee79 於 14-07-27 發表
另外如果走係機場就要去info center 攞pw 先可上網到wifi 未入境一個pw 當入左境時等飛機都要再攞 但這個 ...
我走係機場,同入境一樣,同電話再登記一次收sms activation code就用到機場wifi,唔洗去counter拎pw!

王國會長

王國會長

引用:Quote:原帖由 mylesma 於 14-07-26 發表回

原帖由 木土土 於 14-07-26 發表
要換sim卡,所以會變當地電話號碼,但電話其他feature唔會變,所有whatsapp、聯絡人同email 可照用到!

...

我就帶多部舊手機插落去當pocket wifi 咁 share 比我、囡、c9用

heilok  其實我都係  發表於 14-7-27 13:34
木土土  其實我都係!  發表於 14-7-27 12:25

大宅

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-07-26+發表要換

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-07-27 發表
我做帶多部舊手機插落去當pocket wifi 咁 share 比我、囡、c9用
我地都係帶多部手機

王國會長

王國會長

heilok 發表於 14-7-27 11:46
thx 兩位,搞掂咗。好在有大家分享,否則一定會喺機場買卡,甘就貴好多 ^_^

...
係呀, 機場有心明屈, 只得SGD50 一款賣, 去市區買SGD15 都夠晒用

公爵府

引用:Quote:heilok 發表於 14-7-27 11:46 thx 兩

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-07-27 發表
係呀, 機場有心明屈, 只得SGD50 一款賣, 去市區買SGD15 都夠晒用
想問下我淨係買咗個7 日plan, 但今日check balance 已經用晒d 錢,點解呢?

男爵府

好媽媽勳章

主要上網用數據多,咁即是普通一間7仔買Singtel hi card SGD15會抵D?唔駛機場買??

王國會長

王國會長

heilok 發表於 14-7-29 14:49
想問下我淨係買咗個7 日plan, 但今日check balance 已經用晒d 錢,點解呢?
singtel? 會唔會冇開或開錯data plan, 直接按用量扣balance?

首頁

尾頁

跳至