自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我個仔琴老師要我一齊上堂,我drop notes

原帖由 wcandtt 於 14-08-30 發表
我個仔琴老師要我一齊上堂,我drop notes ,回家同佢一齊練琴,進度先快。

我仔11歲已八級。
我最想搵到呢D老師!

水晶宮

引用:我就係驚我不在,+她會罵得更金.+其實我聽住

原帖由 pearltsang 於 14-08-30 發表
我就係驚我不在, 她會罵得更金. 其實我聽住我女學, 我已经可以彈到啲歌, 重自己學新歌, 所以佢唔想我在埸, ...
好小家,家長在場,進度好快。我仔而家學第三種樂器,阿sir叫我一齊上堂 drop notes 外,仲有時要求我錄埋重要 points 既video, 等個仔回家可以明白多d。

我日日同仔練新學嘅樂器,所以進度比較快!

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

引用:我不懂,係另一jm識,不是我

原帖由 piggylily 於 14-08-30 發表
我不懂,係另一jm識,不是我
睇錯左添sorry

用戶要求終止服務

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章

引用:Quote:原帖由 pearltsang 於 14-08-30 發表

好小家,家長在場,進度好快。我仔而家學第三種樂器,阿sir叫我一齊上堂 drop notes ...
不如岩既話介紹俾樓主,等樓主唔駛咁煩

wcandtt  我個老師唔收學生啦!   發表於 14-8-30 22:10

禁止訪問

回覆:wcandtt 的帖子

水晶宮

引用:本來好信她,+她的態度已是差,+平時小朋友認

本來好信她, 她的態度已是差, 平時小朋友認唔到音就不就罵, 沒有方法. 重話如果要陪就每堂和50元, 但是剛開 ...
罵係正常,我仔學三種樂器,除在其中一種唔比follow上堂,其他2種比家長跟,個miss 同阿sir都好惡,但係係有道理的惡,我絕對接受到,會更加把勁同佢練果part。

但要家長加$上堂就真係感覺差d

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:上門學琴

我仔升小二快考五級,跟過兩位老師都是我留低聽的。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

我唔讚成陪上堂, 如果大人陪上又dropnote , 咁不如大人學, 學完教個小朋友, 仲話要錄音, 咁學嗰個都無heart 記嘢, 因為阿媽都會返去重播上堂嘢。

就算話坐喺出面sitting rm等都唔好la, 因為家長聽到老師點教, 又會coment 呢樣嗰樣, 講嘢大聲d又話仲乜鬧佢。

再係咁落去, 遲d就會返學都request 陪上, 返工陪埋一齊

<純個人意見,不喜勿插>

allears  Agree  發表於 14-8-31 00:22

大宅

引用:我就係驚我不在, 她會罵得更金. 其實我聽住

我就係驚我不在, 她會罵得更金. 其實我聽住我女學, 我已经可以彈到啲歌, 重自己學新歌, 所以佢唔想我在埸, ...
係啦!你咁叻點解唔自己教返?做咩要比錢人賺

男爵府

引用:我唔讚成陪上堂, 如果大人陪上又dropnote

原帖由 ksviola 於 14-08-30 發表
我唔讚成陪上堂, 如果大人陪上又dropnote , 咁不如大人學, 學完教個小朋友, 仲話要錄音, 咁學嗰個都 ...
剛說出我感受,点解要家長drop notes, 係小朋友學,吾係我學!

個小朋友喜愛學琴,不用我drop notes! 佢會自動波drop notes 及練琴!

我叫阿囡學琴,想她多認識,只想阿囡enjoy, 不用為考試!有興趣就學下去,無就停!我從沒迫阿囡練琴及考試。

還有,學快d,趕去邊?

catcatcati  係jot notes不是drop   發表於 14-8-30 22:50

男爵府

引用:我唔讚成陪上堂, 如果大人陪上又dropnote

原帖由 ksviola 於 14-08-30 發表
我唔讚成陪上堂, 如果大人陪上又dropnote , 咁不如大人學, 學完教個小朋友, 仲話要錄音, 咁學嗰個都 ...
還有,我最憎坐在旁邊,等小朋友學琴或補習,你知否小朋友及老師會有壓力!

cissie  Exactly  發表於 14-8-30 23:25

別墅

回覆:bozz 的帖子

我係識其它樂器, 不懂鋼琴, 怎教呢? 請回應時睇清楚. 而且我係話得半個鐘唔知去邊. 而且我個女得五歲, 唔好講到咁遠我要陪佢返工.

水晶宮

catcatcati 係jot notes 發表於 2014-08-30 22:47:52

&#128070;&#128070;&#128070;&#128070;&#128070;

謝謝指教!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+pearltsang+於+14-08-30+發表

原帖由 carmen111 於 14-08-30 發表
既然關係咁,不如轉老師

水晶宮

其實陪同唔陪係好個人既決定,事實上我仔仔好enjoy music, 而家佢2種樂器上到咁上下級數,我已經冇資格陪佢,因為我都唔識,我係完全冇音樂底。

但第三種樂器係剛開始,而阿sir又 request 我一齊上堂,我仔都好想我一齊,如果佢上到七丶八級,or even AT, 我跟本冇能力上堂,因為完全唔知佢做乜

公爵府

其實陪唔陪得係雙方協議,無話得唔得,嗰度係佢地方,佢有權唔俾你係度。我見過琴行教嘅如果家長sit in 係要加錢。其實,重點係,用人不疑,疑人不用,你唔鐘意咪換老師囉,無話啱唔啱,應唔應該,

allears  Agree  發表於 14-8-31 00:23

大宅

因我仔心急,成日越彈越快,miss叫我錄低,等佢冇藉口越彈越快,我邊有本事教我仔,錄佐我都唔識,不過我覺得係miss理解小朋友,有咁需要先提出

侯爵府

引用:本來好信她, 她的態度已是差, 平時小朋友認

本來好信她, 她的態度已是差, 平時小朋友認唔到音就不就罵, 沒有方法. 重話如果要陪就每堂和50元, 但是剛開 ...
其實出面大行家長陪都要俾錢
我覺得最緊要大家講清講楚點收費,而你又接受到就ok

男爵府

我個仔學畫畫老師都叫我地行開,不過佢地享廳,我地自己做自己野

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我個仔琴老師要我一齊上堂,我drop+notes+

我個仔琴老師要我一齊上堂,我drop notes ,回家同佢一齊練琴,進度先快。

我仔11歲已八級。

首頁

尾頁

跳至