跳至

首頁

尾頁

男爵府

tsyefung,

我仲有無抱大果個 (13 months)... but only for a while.. and I will sit down or put him down lor... since he just start walking... so, he is still very interested to walk by himself.. keke

but honestly, I can't take him out as freely and by myself as before lor ... now even go to his doctor.. I might need to take my maid or ask my husband to go with us la.

原文章由 tsyefung 於 08-1-24 08:22 發表
想八卦問下,你地仲有無抱你大果個呀?我個仔現已1歲7個月,仲成日要我抱,慘。

別墅

我的仔仔現在兩歲兩個月了,偶然都會忍唔住要抱佢!第二胎好像較辛苦(可能因為要上班),早兩星期常感到很累,作嘔作悶,不想吃肉,少食多餐;肚子又不是大得很快(上一胎我只是重了ニ十磅左右);晚上不是很安睡:-| 打算和第一胎一樣在東區生;不過第一胎在36w5d就生了,唔知今胎會唔會都早產呢

仲有仲有,我好想今胎係女:)

別墅

我想問下各位媽咪, 當小b出世後, 你地會點安排去照顧大、小b呢?

複式洋房

我諗住大B返N1,小B搵人睇.

原文章由 shanyeungbb 於 08-1-25 23:00 發表
我想問下各位媽咪, 當小b出世後, 你地會點安排去照顧大、小b呢?

大宅

Hello, 我囡囡2yr2m.今胎無咁嘔 ,直至現在嘔得出唔超過十次.但時常肚餓,但唔知想食什麼.好想 .上胎36w?d囡囡出生,今胎好怕會早.细b出生後,囡囡上k1.我依家個肚都好大.要攞返d大肚衫褲著.你們d大肚衫褲會在哪裡買呢?

別墅

未知,一個工人點睇2個,雖然返n1啫,都要搵人湊放學架,又唔可以留低細果個係到。
我而家都好閉翳。

原文章由 shanyeungbb 於 08-1-25 23:00 發表

別墅

我個大b好細, 都未夠歲數返n1, 我都唔知一個工人點睇2個, 所以先問下你地有咩意見同點照顧大細b

[ 本文章最後由 shanyeungbb 於 08-1-28 15:35 編輯 ]

洋房

大家好!! 我都係第二胎呀, 仔仔而家3歲1個月,未有bb之前好naughty,呢個月好似乖咗d,唔知係唔係佢feel到將會有人同佢爭寵呢?

我都好懷疑工人可唔可take care 大同細, 當我成日問呢個問題時,跟住屋企人就話以前d人有大有細生10個都係咁照顧啦,我知佢哋唔想我咁擔心 ... 但今時點同往日ar

男爵府

我都係第二胎,女女下個月就歲半,我會比女女返N1班,而家係考慮緊返半日定全日.如果返半日就要考慮接送問題,所以有機會報有校車接送的幼兒園.

自從知道有左之後都無抱過女女,所以女女而家都唔痴我,只係痴工人和爸爸,希望遲D穩定左可以抱返女女,多D親密接觸啦.

大宅

畀面勳章

Hello, 我今次都係第二胎, 第一個岩岩係2歲4個月, 仲係要我抱, 佢又重, 所以好辛苦, 上次好好, 一d唔舒服都無, 但今次又成日有胃氣, 夜晚又訓得唔好, 食又食得唔好.希望遲d會好d啦.

依家大既就已經返緊n1, 到小b出世時就返k1,到時個工人應該會搞得掂.
媽媽: Irene    囡囡: 穎穎, 悠悠

大宅

我都係今次辛苦過上次, 3 餐嘔晒都會. 呢幾日好返d, 食到o下o野, 個肚立刻發脹!
我一直都有抱大仔, 佢痴我多d, 又只有我先 "um" 都佢訓, 唔抱唔得!
遲d 比佢返n1, 我就睇住個細o羅, 希望可以帶到大仔返學啦, 都唔知坐完月未.....

民房

HI!你們好,

我今次第2胎了, 大仔已經5歲. 今次特別覺得辛苦, 食飽又想嘔, 肚餓又想嘔, 又唔知食咩好, 初初都好唔開心, 但現在已經好好多了.

複式洋房

你地有冇覺得大B有唔同呀,我果個黐身左,又扭計多左.:;pppp: :;pppp:

複式洋房

我都係好想今胎係女呀:lol :lol

原文章由 波波太太 於 08-1-24 22:30 發表
我的仔仔現在兩歲兩個月了,偶然都會忍唔住要抱佢!第二胎好像較辛苦(可能因為要上班),早兩星期常感到很累,作嘔作悶,不想吃肉,少食多餐;肚子又不是大得很快(上一胎我只是重了ニ十磅左右);晚上不是很安睡:-| 打算和第一胎一樣在 ...

大宅

Me too! 我今次係第2胎. My son is 5.

男爵府

我o個囡囡6歲啦!這星期13weeks ,好像feel 到細bb郁動,每日2-3 次,d 人話第二胎會快d feel 到,你們feel 到嗎?

男爵府

i am also 13 weeks ar... but not yet feel 到 BB 郁 ar~~~

原文章由 memomama 於 08-2-14 11:22 發表
我o個囡囡6歲啦!這星期13weeks ,好像feel 到細bb郁動,每日2-3 次,d 人話第二胎會快d feel 到,你們feel 到嗎?

大宅

各位好!我也是第二胎14Week,大仔16個月,仍然都有抱他,暫時還未feel到BB郁動,大家多多分享

子爵府

,我都係第二胎AR, 女女 2y2m大, 今次陀得好辛苦ar,條腰成日痛

侯爵府

各位好

我都係第2胎媽咪, 大仔已經2歲9個月 :loveliness:

今胎我差唔多陀咁耐病咁耐, 都係老毛病, 天氣轉就氣管敏感, 呢排天氣暖番d條氣先好d咋, 我無睇西醫, 驚西藥散, 淨無敢睇中醫調理同安胎

首頁

尾頁

跳至