自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我樓上應該有個小朋友晚晚係佢屋企推車成間

原帖由 rilakkumapig 於 15-01-12 發表
我樓上應該有個小朋友
晚晚係佢屋企推車
成間屋俾佢推哂咁滯
原來咁多jm受苦, 揾晚我上去同佢傾

男爵府

我樓上晚晚78點跳到bom bom 聲,雖然唔算夜,但一跳起碼跳足半粒鐘,真係好煩

男爵府

回覆:樓上單位著高踭鞋行, 攪到訓唔到, 可以點做

係咪又係因為渠熱脹冷縮d聲呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:樓上單位早晚著高踭鞋行出行入,好嘈, 我就

原帖由 queen180307 於 15-01-12 發表
樓上單位早晚著高踭鞋行出行入,
好嘈, 我就黎精神分裂,
可以同管理處说嗎?
我係係公司,樓上係某NGO.唔知點解唔鋪地毯。日日就係我頭上行到摑摑聲

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:樓上單位早晚著高踭鞋行出行入,好嘈, 我就

可以同管理處说嗎?
我係係公司,樓上係某NGO.唔知點解唔鋪地毯。日日就係我頭上行到摑摑聲

珍珠宮

我樓下成日投訴我地嘈。又話我半夜拓野。一時又話著高跟鞋行來行去。一時又話我地整啲隆隆聲!(以上我地全部都無做過),所以佢點投訴我都幫佢唔到。點知最後佢搭時咁啱我女同,佢兇我女!我女返來同我講。我即走落去丙佢。我話我地咩都無做過。可能佢家有。唔好再攪我女。如果唔係。我日日鑽個地玩裝修。

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小貓1124 於 15-01-12 發表人

朝早6點幾

夜晚11點左右
我樓上又係咁,啱啱又角角角行來行去雖然我未瞓,但都好騷擾人

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

我樓上都係甘,心都煩埋
我自己親身上去一次,搵看更上去一次都無咩用。
盡量分散自己既注意力

大宅

我樓上都係咁
晚晚十一二點就\"咯咯\"高踭鞋聲
有段時期係去到3-4點斷斷續續,勁擾人!
有晚頂唔順叫看更同樓上講講,之後收斂好多!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:樓上單位早晚著高踭鞋行出行入,好嘈,+我就

可以同管理處说嗎?
響室內我唔會着去街鞋,佢仲着住行來行去!

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

好討厭

水晶宮

taibabe 發表於 15-1-12 18:35
我樓上都係 成日夜麻麻行黎行去 又大力關門 好應聲
感同身受

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 andyan324 於 15-01-12 發表

原帖由 珠豬媽 於 15-01-12 發表
離題,我有朋友試過,後來一個月後樓上拍門,表示佢地成家人前一月都返左美國,屋無人,我朋友即搬:toocold ...
有好多時唔係對正樓上果家傳落嚟㗎,可能係隔幾家都未定。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 andyan324 於 15-01-12 發表

原帖由 珠豬媽 於 15-01-12 發表
離題,我有朋友試過,後來一個月後樓上拍門,表示佢地成家人前一月都返左美國,屋無人,我朋友即搬:toocold ...
你朋友俾人整古 等佢以為02野 聽到聲都唔敢再投訴

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 珠豬媽 於 15-01-12 發表離題

原帖由 docomo 於 15-01-13 發表
有好多時唔係對正樓上果家傳落嚟㗎,可能係隔幾家都未定。
你講得岩…我幾年前試過連續兩個禮拜比看更上門…話我地騷擾到人…行路大聲…玩具聲等
但我地坐係梳化根本就無行過…電視正常聲量
後尾忍唔住落樓下問咩事晚晚投訴…佢話佢冇投訴…落去一齊問看更…佢再睇簿先知原來係樓下隔幾層投訴
原來佢投訴時看更逐層聽…偏僱間間屋都黑漆漆…得我地開燈…就咁就話我地嘈
之後查返…原來係佢樓下兩層嘈上去架囉

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 docomo 於 15-01-13 發表有好

原帖由 muichiting 於 15-01-13 發表
你講得岩…我幾年前試過連續兩個禮拜比看更上門…話我地騷擾到人…行路大聲…玩具聲等
但我地坐係梳化根本 ...
所以間中都會見到有jm話明明自己小朋友冇掉玩具落地下或冇移枱櫈,唔知點解都比樓下投訴,我估就係呢個原因。

子爵府

回覆:andyan324 的帖子

我樓上又係咁!不過係嘭嘭聲,仲要係夜晚十二點,三點同朝早六點!唔知搞乜

大宅

最好唔好自己上去,搵管理處或屋苑嘅保安部去,你自己上去㩒佢門鐘一陣佢倒轉槍頭話你滋擾佢仲衰。

珍珠宮

回覆:queen180307 的帖子

揾過機會同佢做friend, Friend咗就易攪。

首頁

尾頁

跳至