婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

熱血勳章

引用:回覆+venusbbb+的帖子男家會否拜祖先?如不

原帖由 M.A.C 於 15-01-16 發表
回覆 venusbbb 的帖子

男家會否拜祖先?如不需要既:一係唔去男家囉,一係照返原計劃時間去男家。
就係要拜祖先同上香俾62!所以睇在c6同62份上,男家點都會去既。時間就⋯睇下啦! 擺明晏上去實俾佢反咬我玩野,之但係⋯塞車遲咗之類我控制唔倒架⋯哼!

大宅

熱血勳章

引用:回覆+venusbbb+的帖子男家會否拜祖先?如不

原帖由 M.A.C 於 15-01-16 發表
回覆 venusbbb 的帖子

男家會否拜祖先?如不需要既:一係唔去男家囉,一係照返原計劃時間去男家。
佢點會有安排?佢淨係諗自己既姐

男爵府

引用:Quote:原帖由+M.A.C+於+15-01-16+發表回覆+

原帖由 venusbbb 於 15-01-16 發表
就係要拜祖先同上香俾62!所以睇在c6同62份上,男家點都會去既。時間就⋯睇下啦! 擺明晏上去實俾佢反咬我玩 ...
結婚開心事,唔好影響自己心情啦,做個靚靚新娘

你99已經比我99好了,我結婚果時係前三個月先有紅紙(吉時)還要99黃大仙擇日都不可以,一定要大陸的長老級擇。。。點知出門的時間係早上4-5點你叫d姐妹花車各工作人員2點來你屋企?

後來好彩佢信凬水,我自己又買左本蘇民x睇,見到擇日果日沖我媽,先改到日期同吉時(她再塭大陸長老擇)

別墅

畀面勳章

樓主度好點"多謝"你99未呀?

男爵府

畀面勳章

回覆:99你係要玩野,唔好怪我到時當眾落你面

樓主加油
結婚開心啲

大宅

熱血勳章

引用:樓主度好點\"多謝\"你99未呀?+

原帖由 ham_orange 於 15-01-16 發表
樓主度好點"多謝"你99未呀?
有構思到,但視乎朝早咩環境再決定用邊招

大宅

恭喜樓主呀
隻99怪咁多嗲當佢發up風算!彩佢都傻!

大宅

引用:Quote:原帖由+ham_orange+於+15-01-16+發表

原帖由 venusbbb 於 15-01-16 發表
有構思到,但視乎朝早咩環境再決定用邊招
好期待知道你99咩反應

水晶宮

你揀既咪唔係吉時囉 佢擺明玩野啦!不過你都唔怕 我知你應付到既

公爵府

話雖然男家除左99都無咩長輩lo .....但我有預感...99果日一定會逼你下跪針茶俾叔仔妯娌夫婦.OR姑仔等等同輩之類 ?

大宅

美之選468 發表於 15-1-16 13:48
話雖然男家除左99都無咩長輩lo .....但我有預感...99果日一定會逼你下跪針茶俾叔仔妯娌夫婦.OR姑仔等等同輩 ...
長輩先要跪 (大伯), 叔仔最多企係度敬茶, 甚至不用敬茶

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

your 99

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

終於都等到你大喜日子喇,恭喜恭喜,祝您大婚當日天朗氣清,事事順利,開開心心,婚姻美滿,百年好合,早生貴子

大宅

你自己再check下吉時。如果當日午時係唔好既,又真的要十點半入門既。
我結婚時都十點八左右到男家。

男爵府

你99真係唔好話我黑心,我覺得你99遲早等天收

男爵府

回覆:愛貓人 的帖子

如果你99要你斟茶俾叔仔,唔使跪,企喺度斟架啫,而你斟完俾叔仔之後,佢兩公婆都要斟番俾你,因為你哋係阿哥阿嫂...跟禮節係要咁做

侯爵府

引用:Quote:原帖由+venusbbb+於+15-01-16+發表就

原帖由 wcm991101 於 15-01-16 發表
結婚開心事,唔好影響自己心情啦,做個靚靚新娘

你99已經比我99好了,我結婚果時係前三個月先有紅 ...
吓,4-5點出門,天都未光喎,鬼新娘咩

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

公爵府

愛貓人 發表於 15-1-16 15:16
長輩先要跪 (大伯), 叔仔最多企係度敬茶, 甚至不用敬茶

叔仔都要敬茶咩?唔駛嘛?
關係好都算,但呢兩公婆…真係啋佢都有味!

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

希望你個日開開心心唔會99玩野

複式洋房

我朋友結婚果次她99要十點返到男家添

頌要係我地班兄弟姐妹面前話她地

首頁
12345...8

尾頁

跳至