自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

一定支持..我希望多些好心人捐款多小不是大前提

[ 本文章最後由 catcatchong 於 08-5-15 14:48 編輯 ]

大宅

用阿女既生日日期, 岩岩lunch既時候走去捐左~

洋房

我都經公司捐咗,有錢出錢

大宅

我昨日捐咗去紅十字會. 希望大家多多少少都

捐d幫我哋同胞.

男爵府

原文章由 8gua 於 08-5-15 10:44 發表
朋友送多咗一架 - 全新 combi high chair (Rashule, 黃色) 出讓 $1400. 售出全數會捐出作四川地震救災. 多謝支持!!

請pm我
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1406006 ...

我支持8gua的做法, 有$捐$, 有貨捐貨, 只要買家將$$直接傳入救災機構如紅十字會就行, 都是有心出一分力.

男爵府

今日同老公去銀行..見到有個男人捐左5000蚊呀

大宅

已經捐左..大家除左捐錢仲可以捐埋血架....

原文章由 jackie1986 於 08-5-15 15:07 發表
今日同老公去銀行..見到有個男人捐左5000蚊呀
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

洋房

Pray for them donate what ever we can
http://www.babyhome.com.tw/littlevenus

複式洋房

我會捐去紅十字會以下lee個戶口,捐幾多錢匯豐銀行就再額外捐出相同金額。

原文章由 jessiejy 於 08-5-15 11:24 發表
HSBC會按您的捐款, 額外捐出相同金額. 所有捐款將交由紅十字會處理. 捐款可透過HSBC ATM, 分行或e-banking www.hsbc.com.hk, 存入匯豐支持中國地震救援工作計劃捐款戶口 808-459085-001. ...

大宅

I have donated 1/3 monthly salary to World Vision... will donate to redcross later!

May God bless them!

[ 本文章最後由 fatping1 於 08-5-15 15:34 編輯 ]

複式洋房

如果想捐款到以下lee個戶口,開票抬頭係唔係寫香港紅十字會就得架啦?

原文章由 jessiejy 於 08-5-15 11:24 發表
HSBC會按您的捐款, 額外捐出相同金額. 所有捐款將交由紅十字會處理. 捐款可透過HSBC ATM, 分行或e-banking www.hsbc.com.hk, 存入匯豐支持中國地震救援工作計劃捐款戶口 808-459085-001. ...

大宅

Where can I find the information about below news?

What name should I write on the cheque? Thanks!

男爵府

原文章由 BarryMami 於 08-5-15 10:05 發表
將由老公捐款,因為佢大老闆承諾員工捐幾多,
大老闆會捐DOUBLE

我公司老闆都係,我地員工捐幾多,佢私人就捐我地總數既50%呀
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

大宅

一定支持!

大宅

我一家琴晚都捐左(via hsbc),願主祝福佢地/家人/朋友

大宅

好可憐, 好心痛. 希望快快救多些人.
我昨天已到郵局捐錢. 但會繼續捐. 盡小小心意!!
各位末有空去捐的, 就快D去捐喇.
捐咗都唔好停呀!!
災民真係需要好多好多錢......
有能力的朋友立即行動吧!!! 我們可以做的就是這個而已.

大宅

To: Jessiejy
請問那裏可找到這些資料, 我不知道HSBC會捐相同金額的捐款. 係唔係古HKBC捐任何機構都可以呢? 如資料正確, 就梗係去
HKBC啦.

大宅

已經交俾公司劃線支票, 公司會一起交俾紅十字會, 有收據架!!

侯爵府

冬日勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我十分支持捐款賑災,但我想知道應該捐出邊個慈善機構最好?邊間機構的行政費最少呢?我希望我既大部分捐款可以幫到最多既人。
:wave: :wave: :wave:

複式洋房

我老闆話我哋員工捐一元, 佢捐五元. 好感動!

首頁
12345...10

尾頁

跳至