夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:C6湊仔幾分鐘,我一把火

好明白你嬲同緊張嘅原因。我自己都係,生咗bb自己湊,唔能夠好似以前咁自由自在行街買嘢。每次一家三口去行商場,有嘢要睇要買我要行開時,都一定叫我老公睇實bb,同比定bb玩具或零食落老公衫袋以防萬一。男人真係粗心大意好多。

禁止訪問

公爵府

引用:Quote:原帖由+yeniewong+於+15-02-16+發表

原帖由 立夏 於 15-02-16 發表
我嗰隻係永遠上床十次有七次踩到我 隻眼好似青光眼定白內障咁睇唔到正面放向佢前面嘅嘢

...

男爵府

我都覺得你C6 好有病,不過真係笑左..... A 搏A得離譜

男爵府

樓主不如教定仔仔走失點處理同埋獨立啦,你個蛋散老公,買啲繩,將所有屬於佢嘅嘢都縛喺佢身上

大宅

引用:好耐好耐冇一家三口出去行街,一般都係襯仔

原帖由 Anastasia-sa 於 15-02-16 發表
好耐好耐冇一家三口出去行街,一般都係襯仔返學有咩要買去買定。話說買鞋俾仔過年,唔帶仔去怕唔啱著,不得 ...
雖然仔仔未大,但我老公都應該係咁

子爵府

BK Milk勳章

回覆:Anastasia-sa 的帖子

唔好咁嬲喇

男人湊仔真係比較唔可靠, 所以最好依靠自己

之前見過有d防止小朋友走失既匙扣, 如果兩個匙扣分開某個距離, 就會響警鐘。

珍珠宮

呢個post好好笑,又 56k步伐又猶如初生小鹿學企

講返正經,而家條街咁雜又多b6,真係小心d,一係下次帶埋玩具孖葉,行開就鎖住佢地,咁唔會走失啦

大宅

俾條咩帶佢,咩住個仔就唔會唔見

禁止訪問

男爵府

引用:呢個post好好笑,又 56k步伐又猶如初生小鹿

原帖由 Lorican 於 15-02-17 發表
呢個post好好笑,又 56k步伐又猶如初生小鹿學企

講返正經,而家條街咁雜又多b6,真係小心d ...
Good idea~孖葉!
我去買返打先

男爵府

下次叫佢買野,你睇仔好了

大宅

引用:Quote:原帖由 shpfamily 於 15-02-16 發表s

原帖由 Anastasia-sa 於 15-02-16 發表
你用傻佬形容我隻c6,算好好好好好厚度,佢根本就盲聾啞人士。
佢除搵仔,佢日常生活都會經常發問“有冇見 ...
唔好意思笑咗。
成日只搵你因為得你係一定唔會唔見,佢好有效率夠精靈,乜都搵你就解決哂所有問題!
你老公最聰明就係娶咗妳呢個老婆囉!有你乜都得哂!能者多勞

男爵府

樓主其實好慘,但寫到好好笑,我都忍唔住笑左~sorry~

我C6都係一樣架,出街換片時,佢會一口氣除晒阿囝D褲同尿片,先再慢慢咁係袋度搵尿片濕紙巾......又或者我換完片之後,想叫C6幫手拉返起阿囝 (因為我手dirty), 條友又唔知點解無啦啦9.9秒去執起包尿片再直去男廁丟左佢.....我呆左囉...我咪用個身頂住阿囝唔好俾佢跌落黎, 再係袋入面搵潔手液洗手囉.....

男爵府

以前阿囝得2,3個月大時,凌晨我餵奶,C6訓死左係床上,突然阿囝一野嘔返晒D奶出來,佢整個身啦,我半身啦,張床啦,都係奶,我叫醒C6, 佢第一個反應係叫我企起身,拎走張床單直奔去洗衣機度仲要開埋機添! 之後聽到佢行返入房,諗住佢係幫我同BB換返衫啦(因為當時我係keep住抱起BB), 點知佢一入房就見佢拎住地拖! 原來佢想入黎拖地!

我馬上話佢,叫佢唔好理張床唔好理個地下先啦,攪掂阿囝先啦,今晚得10度,阿囝就快凍親了!!!!!!!!

男爵府

Anastasia-sa 發表於 15-2-17 13:00
Good idea~孖葉!
我去買返打先
可能下次你C6會問你"老婆,孖葉呢?"

男爵府

引用:以前阿囝得2,3個月大時,凌晨我餵奶,C6訓

原帖由 fifihon 於 15-02-17 發表
以前阿囝得2,3個月大時,凌晨我餵奶,C6訓死左係床上,突然阿囝一野嘔返晒D奶出來,佢整個身啦,我半身啦, ...
C6們真係好多令人難以理解嘅行為。

大宅

引用:Quote:原帖由 shpfamily 於 15-02-16 發表s

你用傻佬形容我隻c6,算好好好好好厚度,佢根本就盲聾啞人士。
佢除搵仔,佢日常生活都會經常發問“有冇見 ...
感同身受,仲話生多個

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主你都係當無佢好啦

大宅

回覆 Anastasia-sa 的帖子

知你好嬲, 但真係好好笑, 仲要你訓左, 都問你, "仔呢", 真係笑左."男人靠唔住"依句說話係冇錯架, 男人太醒, 又驚搵第二個,
太蠢, 又激親自己, 唉, 做女人就命苦

首頁

尾頁

跳至