夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:好心淡, 好唔開心

樓主你諗多左,佢只是表達有問題,佢應係關心你,唔係都唔會叫你買保險啦。

侯爵府

男人講野係唔經大腦嫁啦,同佢認真,真係無癌變生癌,買保險唔好遲,諗到就去買,呢個態度我對我老公一樣,當年子女出世,我趕佢去買保險,佢過遲d先,我話遲到子女大學畢業阿笨,咁使鬼你買呀。

子爵府

佢都係為你為頭家著想,查實點解你又要拖呢

大宅

我覺得佢唔係會喺你有事果陣唔理你,係緊張你,但你就話遲d先,可能佢覺得點解你唔緊自己啫,我老公就係見我唔理,幫我買左女性保險,因為我本身都無諗過買,男人錫你先緊張你咋,唔錫你佢理得你呢?!放鬆d啦

子爵府

有時細蚊仔扭計唔聽話,例如周圍跑跳,叫極唔停,父母也會講句:你唔好再跑呀,跌親嗰時我唔會理你架,咁但細路又是否可嘆一句對父母心淡?佢只想嚇吓你唔好再拖,快啲做咗佢求個安心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

似乎真係諗多左

男爵府

所以及早買吧

男爵府

kawaii2011 發表於 15-2-17 12:15
我和老公已結婚1X年, 一直都覺得佢都OK, 感情都算唔差, 無小朋友. 大家揾錢一齊洗, 有剩就儲入阿公戶口度. ...
當然。阿公錢定自己錢都拿晒黎醫。會嬲但我估佢唔識講野啫。第一。快d買保險。第二自己的錢自己keep

洋房

甘佢又無講錯喎 咁stubborn既女人 叫你買你吾買 有事上黎你自己搞掂拉喂 一百percent 支持你老公

大宅

引用:我和老公已結婚1X年, 一直都覺得佢都OK, 感

原帖由 kawaii2011 於 15-02-17 發表
我和老公已結婚1X年, 一直都覺得佢都OK, 感情都算唔差, 無小朋友. 大家揾錢一齊洗, 有剩就儲入阿公戶口度. ...
楼主。你簡直諗埋一边。講真健康是你自己,老公叫你買,提醒你,你應該覺得開心。仲有,就算佢真係講左一句。有咩事,你用你自己$醫。我亦覺得好正常。

第一:你竟然答佢遲D先。比著我。也會說此番話來串番你。

第2:有个禁细心又或者肯提醒你的老公真的很不錯。都唔知你嬲乜??

第3:仲話想離婚?簡直吹脹

Sorry,恕我直言

另補充一句。你好自私。

第一:你聽到答案後只諗自己

第二:你知道答案後只顧自己感受

第三:thoughwood,如真的發生了,你会否慶幸當初老公的细心提点?

到時佢又可能處於冇番工而要成日請假好好照顧你了,請假又冇收入。……到時点算?

在此,你也可以提醒佢有冇買前列線保,不过,我也不知道有冇呢种保??

大宅

回覆:manmanlamlam 的帖子

如果有病,買保險即是早D比錢,唔買保險即是遲D比錢,買保險是賭博,看下邊個勝。當我媽媽要做手術,好彩沒有買保險。如果唔是保險公司點解一定有好多利潤。好多人都唔明買保險
一定是有jetso。
唔好唔開心,就算你老公100%對你好,你都要自己儲蓄,有什麼事都可以自己照顧自己。男人所想同女人完全不同。今日可以好好,遲d冇人知。

大宅

DHA勳章

我覺得佢唔係你諗個個意思

大宅

將呀公個戶口據為己有,咁咩一天都光哂囉

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

又唔洗離婚咁化學呀?我覺得佢一時失言姐,佢都係擔心你先叫你買保險,呢d野好正常。用唔用阿公錢有事都要面對,到個一刻佢未必會置身事外喎,雖然可能會唔開心,但開口埋口都離婚,咁結婚時到底有無諗清楚?可能你都係一時意氣,但離婚的兩隻字或想法唔好成日郁d就有好d。

大宅

我諗佢無心咁講既

首頁

尾頁

跳至