婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 jackiemei 於 15-02-18 發表

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-18 發表
你有冇睇清楚樓主講咩架?
笑左。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 jackiemei 於 15-02-18 發表

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-18 發表
你有冇睇清楚樓主講咩架?
樓住sorry..,.我睇成係女家有人去世,仲要上年4月,今年得媽媽一個在家!!

非常抱歉,令你再難過

大宅

引用:錫返如果係咁,你初一一早,你自己返去囉娘

原帖由 Bibibut 於 15-02-17 發表
錫返如果係咁,你初一一早,你自己返去囉娘家囉,吾使理佢,咩鄕下,痴筋!

...
好多謝你地回應,我睇完個心舒服左好多,因為呢d因為99既事,我以前系成日同我媽講,講完就無野,依家唔知仲可以同邊個講,我既精神靠山已經唔系度.同我老公微信講左,佢睇完去左訓覺.佢今日好累,我無煩佢.幸運既系,我系呢個屋企,我有個好錫我既老公,99唔錫我唔緊要既,其他人錫就得啦,咁樣諗我自己舒服d.雖然我有少少奇望99可以唔好咁,我會當佢啊媽咁黎錫,可惜我終於感受唔到佢有當過我系女,新抱就系新抱,要做新抱應做既野,佢同我無感情

我是賣袋的,有需要可WHATSAPP我睇圖片,不收費架~歡迎歡迎~~

大宅

引用:Quote:原帖由+貧窮媽媽+於+15-02-18+發表你

原帖由 jackiemei 於 15-02-18 發表
樓住sorry..,.我睇成係女家有人去世,仲要上年4月,今年得媽媽一個在家!!

非常抱歉,令你再難過
你唔系有心,我不會怪你

我是賣袋的,有需要可WHATSAPP我睇圖片,不收費架~歡迎歡迎~~

大宅

引用:儍豬使咩喊啫!佢叫你屋企人唔好去佢度拜年

原帖由 yipsiumee 於 15-02-17 發表
儍豬使咩喊啫!佢叫你屋企人唔好去佢度拜年,即刻𠼱飯應啦!初一晨咁早扮靚靚去屋企人度吃喝玩樂啦 ...
聽你咁講,我有偷笑,好好既辦法

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Bibibut 於 15-02-17 發表錫

子爵府

既然同6299同住, 你可以無say, 但其實你可以去你brother家或一起外出, 地點不重要, 人生苦短!!!! 不要花時間在無謂人身

男爵府

你使咩理佢呢D閒人丫, 自己安排多D節目, 開開心心

琥珀宮

回覆:99唔比我屋企人過黎拜年

算啦,都唔明點解有d咁無謂的想法,人都唔係度啦,仲要講d令人傷心的說話,老一輩讀書唔多,冇智慧分別對錯,只有依循習俗,正如我99都唔明點解我可以唔拜神,我亦唔明點解佢可以成日都拜神咁囉

大宅

引用:既然同6299同住,+你可以無say,+但其實你可

原帖由 mapp2009 於 15-02-18 發表
既然同6299同住, 你可以無say, 但其實你可以去你brother家或一起外出, 地點不重要, 人生苦短!!!! 不要花時 ...
可能我最近對佢有期望,我想佢可唔可以當我系屋企人,而唔系新抱,所以先會因為佢覺得唔開心,不過算啦,我知佢系邊種人,改不了的,只好叫自己對佢唔好有期望啦.

大宅

引用:算啦,都唔明點解有d咁無謂的想法,人都唔

原帖由 mandy952 於 15-02-18 發表
算啦,都唔明點解有d咁無謂的想法,人都唔係度啦,仲要講d令人傷心的說話,老一輩讀書唔多,冇智慧分別對錯 ...
我今日睇完你地既回覆,已經諗通左,我系果種不信神佛鬼怪既人,但我亦都要接受其他人既信仰,所以我今日接受左了

公爵府

引用:Quote:原帖由+Bibibut+於+15-02-17+發表錫

原帖由 candyboy711 於 15-02-18 發表
好多謝你地回應,我睇完個心舒服左好多,因為呢d因為99既事,我以前系成日同我媽講,講完就無野,依家唔知 ...
做左新抱嘅本份就算喇!凡事唔好強求,佢對你無感情當大家無緣份,有咩上黎大家傾下呻下,日子會過得好啲!

加油!

大宅

引用:Quote:原帖由+candyboy711+於+15-02-18+發

原帖由 ky0416 於 15-02-18 發表
恭喜你終於諗通咗
你識咁諗你就會練成金剛不敗之身架啦
我d fd成日話我好脾氣,點解成日唔出聲,連我老公都叫我唔使怕佢媽既惡勢力,有咩就出聲,我知佢系唔會聽人講野既人,所以我都費時浪費口水,雖然我同佢沒什麼感情,但呢幾年大家都算相處於沒大爭吵既情況,我又唔想令大家關係再差d,所以成日有咩都系忍,而且我媽走左,佢亦七十有多了,我想對佢好d...但我成日比佢激到內出血...好難做到以怨報德!

翡翠宮

仲好啦, 直頭可以無尾FLY舵
有節目唔洗預佢, 佢有節目預你你都話驚影響佢地你唔去

你日日出街去玩去探細佬諸如此類

大宅

回覆 candyboy711 的帖子

無法子, 0係度始終係6299屋企, 佢地係主。唔好傷心, 你可以去你娘家/弟弟0個度嘛~~~ 最緊要一定人有得見面, 地點不重要

禁止訪問

回覆:candyboy711 的帖子

大宅

引用:會唔會太冷血? +

原帖由 c9me 於 15-02-18 發表
會唔會太冷血?
我就系有呢個感覺

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 candyboy711 於 15-02-17 發

原帖由 yl88 於 15-02-17 發表
我會在新年失蹤幾日,亦唔會参與佢男家活動始終娘家去年有白事丫嘛,費時影響男家麻99

...

男爵府

百無禁忌,不會和多禁忌的人交深。

男爵府

仲有,也有不少人過年去拜先人。

首頁

尾頁

跳至